Bullbak med inslag av jul och vit choklad

I veckan bakade jag saffransbullar med vit choklad.
 
Jag får alltid ett oerhört sug efter saffran i november. Så ställer jag mig och bränner av ett gäng plåtar bullar och lussekatter med resultatet att ALL min julbaks-ork försvinner innan december ens har börjat. Japp. Det är en liten tradition som jag har. I år tänker jag dock bryta delar av traditionen och sparar lussekatterna till 1:a advent. Men bullarna fick bli nu. 
 
Bakningen började med att jag förtvivlat letade efter receptet. Jag var nämligen helt övertygad om att jag hade lagt upp det på bloggen? Jag googlade och googlade och rotade i arkivet men hittade INGET! Jag hade tydligen inte lagt upp receptet??
 
– Chock! Skandal! Tjänstefel! mumlade jag om mig själv för mig själv. 
 
Efter många om och men hittade jag receptet på en annan plats. Spiderpapa fick snällt traska ner till affären och addera ingredienser som fattades. 
 
Sen satte bakningen igång.
 
 
 
 
När jag skulle fylla degen med vit choklad och socker insåg jag att vi hade för lite socker hemma.
 
– Du kan väl mosa pärlsocker? föreslog Spiderpapa i rädsla över att behöva gå ner till affären en gång till. 
 
Jag kände mig dock föga lockad att mortla pärlsocker efter inrådan från en vars enda bak-CV stavas "chokladboll 1995"... Som väl var för både mig och Spiderpapa räckte sockermängden. Pjuh. 
 
Sen: Skjuts in i ugnen! 
 
 
 
 
 Ta-da! 
 
 
 
 
Löjligt goda.
 
Jag ska göra er, men framför allt mig själv, en tjänst och publicera receptet i nästa inlägg.

Kommentera gärna!
M

JaTACK för kommande receptpublicering. Ser livsfarliga ut. Jag menar, om folk inte skyndar sig kommer de gå miste om en bulle. Om folk inte skyndar sig kommer de inte ens kunna baka såna själva för jag kommer köpa upp all saffran i hela city, vid närmare eftertanke. Affärside. *emoji som håller handen vid hakan och tänker*. Jag köper allt saffran i hela city. Bakar arslet (baken hehe) av mig. Säljer till högst bjudande. Ssssseeeemart. Varsågod för affärside. Vi bor inte i same city så behöver ej slåss om saffran.

Svar: Mycket god (i dubbel bemärkelse) affärsidé 😆
Moa DeBruin

2018-11-16 ♥ 13:12:46 » URL: http://mariellelinnea.blogspot.com
Anna Maja

Såg dina bullar på instagram häromdagen och tänkte på sig imorse när jag lyssnade på mix megapol. Edward Blom var gäst och berättade om varför man absolut inte får äta lussebullar före Lucia. Tydligen är det för att den gula färgen ska skrämma bort djävulen som är extr benägen att visa sig den dagen ;)

Svar: Oj oj där ser man 😜
Moa DeBruin

2018-11-16 ♥ 17:47:29 » URL: http://littermentart.blogspot.se
Anonym

Jag är dock ganska säker på att jag har bakat dessa bullar med ett recept från din blogg?!? Eller kan det ha varit instagram? Youtube?

Svar: Jag tänkte också det? 🤔 men hittade inget
Moa DeBruin

2018-11-16 ♥ 19:44:15
Louise

Hej!

Du har visserligen aldrig bloggat receptet förut MEN som svar på en kommentar i det här inlägget:

http://spiderchick.nu/2015/november/lussefest-2.html

så länkade du till receptet :-P

Mvh
Trogen läsare

Svar: Aaaaah! Tack haha! Hittade denna variant i inlägget på min gamla dator
Moa DeBruin

2018-11-16 ♥ 20:20:08

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:



Kommentar:

Trackback