En måndag in ma life

Ny vecka nya tag. Låt oss kika på vad jag har gjort denna måndag. 
 
Först traskade jag in till stan för att möta upp Matilda på bibblan för ett jobbmöte. På vägen dit blev jag så kissnödig att jag var tvungen att stanna flera gånger för att samla mig och tänka på torra saker. 
 
 
 
 
Väl framme kastade jag mig in på toaletten och kunde sedan fungera normalt. 
 
Mötet mellan mig och Matilda blev inte så långvarigt eftersom vi satt mitt emellan massa farbröder och deras dagstidningar. Förlåt för generalisering men varför är gubbar på bibliotek alltid förkylda??
 
- Max fem minuter innan någon börjar snörvla, viskade jag fördomsfullt till Matilda (möjligen även vis av erfarenhet).
 
Innan hon hann svara avbröts vi av att en av gubbarna inhalerade alldeles för många liter av sitt egna snor. 
 
Vi gick vidare.
 
Platsen blev en restaurang i stan som heter Hållbar. Vi hade vårt möte där istället.
 
 
 
 
 
Vi käkade lunch också såklart. Jag åt kyckling med svamp, grönkål, någon annan kål, ytterligare någon kål och potatismos. SÅ gott! Och så himla rimligt av restauranger att jobba hållbart och närproducerat med säsongens råvaror. Ska man egentligen jobba på något annat vis? Nä det tycker jag inte. 
 
 
 
 
 
En kvinna kom in på restaurangen och letade efter en väska som hon sa att hon hade glömt när hon åt lunch. Paret som satt vid bordet där hon hade suttit menade att de inte hade sett någon väska. 
 
- Konstigt för jag var här för bara en kort stund sedan, sa kvinnan. 
 
Hon letade och letade. Efter att hon hade varit inne och letat för andra gången visade det sig att mannen i paret hade suttit på hennes väska hela tiden, utan att veta om det. Made me fniss a little bit. 
 
Slutet gott.
 
 
 
 
Sen hämtade jag min yngsta pärla från skolan. Under promenaden hem hade vi som vanligt filosofiska samtal.
 
- Mamma, sa sexåringen idag. Varför har man ögon som man kan se med? Är allting man ser på riktigt? Är det där trädet PÅ RIKTIGT??
 
Ett bra svar på den frågan kan skrivas i kommentarsfältet här nedan så lovar jag att förmedla det vidare. 
 
 
 
 
Tack och bock. 

Kommentera gärna!
Anonym

För att det skulle va jobbigt att se med rumpan, då skulle vi ju måsta gå och visa den. Jag anser att det du kan se eller ta på är verkligt ( nog för att luft också är verkligt) 😂

Svar: 😄❤️
Moa DeBruin

2018-11-05 ♥ 17:50:27
Hanna

Han är ju filosof! Resonemangen han är inne på är Descartes evil demon-tankeexperiment och Putnamns tankeexperiment Brain in a vat. Jag lyssnade inte tillräckligt noga på filosofiföreläsningarna för att kunna förklara det ordentligt, men there it is!

Svar: Haha ja jag har ingen aning om vad det ens betyder. Är myyyycket lite filosof i mig...
Moa DeBruin

2018-11-05 ♥ 18:17:44
Kusin P

HAHAHAHAHAAAAA.... alltså det var det roligaste på länge! Där satt han alltså på hennes väska medans hon stressat letade efter sin väska!!!😂😂😂😂🙈🙈🙈🙈

Svar: jaaaa! haha!
Moa DeBruin

2018-11-05 ♥ 22:08:44
Skelleftejessica

Han är ju en filosof. Tänker lite på Platon och idévärlden.
Platon anses ofta vara grundaren till tanken på en idévärld. I Platons världsbild har tanken på en idévärld en central roll. Idévärlden är enligt Platon den sanna verkligheten och sinnevärlden, alltså den värld människan kan uppfatta med sina sinnen, är bara en skugga eller en blek kopia av idévärlden.

Svar: så svindlande det är med filosofi... :)
Moa DeBruin

2018-11-05 ♥ 23:16:17
Anonym

Jag skulle säga att vi inte vet om trädet är på riktigt eller om två människor ser det på samma sätt, men om inte kan det ju vara det man vill att det ska vara. Och i annat fall är ni åtminstone överens om att det är ett träd där, oavsett om du ser sockervadd och han ett ljus. Rätt gött ändå ju?

Svar: Mycket vettigt :)
Moa DeBruin

2018-11-06 ♥ 06:44:43
Stina

Är han nästa Jaden Smith måntro? ;)

https://kidfromthe6ix.files.wordpress.com/2014/11/screen-shot-2014-11-24-at-1-59-38-am.png?w=481&h=180&crop=1

Svar: HAHA!
Moa DeBruin

2018-11-06 ♥ 11:03:00

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback