Ett nytt husdjur

Vi har fått ett husdjur! 
 
Nämligen en gris.
 
 
 
 
 
Sexåringen köpte den för egna pengar. Lite onödigt kanske med så kort kvar till jul men å andra sidan är jag av uppfattningen att barnen ska få ta egna beslut med sina egna pengar. Jag är själv en spontan och otålig person och med de egenskaperna i KRÖPPEN kommer jag aldrig vara den där föräldern som uppmanar mina barn att spara alla sina pengar av egentligen ingen anledning. Såvida de inte önskar sig något som kräver sparande förstås. Och handlar man måste man även lära sig att pengen sedan kanske är slut den dagen man kommer på något annat som man vill ha. Ja, ni fattar. 
 
En gris var det!
 
Först hette den till Oink, som i engelskans nöff. Sen bytte den namn till Doink, stavat Dojk.
 
 
 
 
Efter det fick den en kort stund heta Neddie för att slutligen döpas till Tedd-i (med betoning på både Tedd och i). DÄR kände sexåringen att namnet var helt rätt.
 
Just nu sitter Tedd-i i sin lilla griskoja med sin lilla grisvän bredvid sig och knaprar på rå potatis och dricker vatten. Den lever med andra ord lajf, skulle jag tro. 
 
 
 
 

Kommentera gärna!
vickan

2 grisar till och med ;-)

Svar: Hajjimen! Första lill-grisen har fått en kompis :)
Moa DeBruin

2018-11-29 ♥ 18:24:22
Ny blogg

Åh en sån har vi också hemma. Den är så otroligt söt! Så gullig när den går omkring och grymtar här hemma och rör sig :) Julegrisen :D

2018-11-29 ♥ 21:20:42 » URL: http://blogg.loppi.se/workforit
Anonym

Hahaha, grattis till köpet av den jobbigaste grisen ever! Sonen fick en sådan katt. Den har jag begravit på vinden 🙈😂

Svar: Än så länge har den enbart spridit glädje 😆😆
Moa DeBruin

2018-11-29 ♥ 21:39:13
Marie

Bra köp! En griskompis kan man ha länge! När jag var i samma ålder (som sonen, inte grisen) fick jag en stor ödla (plast) som jag döpte till Oskar. Han fick också rå potatis men grädde istället för vatten. Min mamma virkade kalsonger med hål för svansen till honom. Åh, den kärleken man har till ett älskat (låtsas-) djur....

Svar: Så sött 😄❤️
Moa DeBruin

2018-11-29 ♥ 22:33:27
Frida

Precis så gjorde mina föräldrar med mig och brorsan. Om vi fick pengar bestämde vi själva om vi ville köpa något eller spara. De lade sig aldrig i det, men när pengarna var slut var de slut. Då fick man önska sig det andra man ville ha till jul eller födelsedag.

Idag är jag vuxen och spontan med mina pengar. Om jag vill ha något köper jag det, men jag sparar också. Jag väljer mina inköp och förklarar myndigt för mig själv att det är skillnad på att behöva och vilja ha. Det blev rätt bra ändå, trots tidigt, ekonomiskt självbestämmande.

Svar: Låter fint 😊👌🏻
Moa DeBruin

2018-11-29 ♥ 22:42:23

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback