Halloweens varande

Det här med när Halloweens varande eller inte varande är en het potatis.
 
Jag tycker nästan att vi vuxna är lite söta som vi håller på och debatterar och tuggar kring denna tradition på samma sätt varje år.
 
 
 
 
 
Jag har sammanfattat det hela i några punkter:
 
- Ja Halloween, och där med Bus eller godis, är 31 oktober varje år.
- Nej det är inte samma sak som Alla helgona.
- Ja det är en amerikansk grej som vi i Sverige har anammat.
- Nej vi kommer antagligen inte kunna backa en påbörjad tradition.
- Ja det gör ont när knoppar brister.
- Ja kan hända får du en påringning dagarna innan den 31:e av spöken som är ivriga.
- Nej du har inte en pumpa på trappen och kidsen borde där med hålla sig borta men hade alla en påskkärring på trappen när du på 90-talet gick runt med huckle på huvudet och tiggde dragéägg?
- Nej alla som öppnade dörren tyckte INTE att du var svinsöt med låstasfräknar och förkläde, det var INTE en annan grej då.
- Ja det kan vara smart att köpa hem några kolor att ha i skafferiet utifall att.
- Nej du måste inte ge något.
- Japp det går utmärkt att vänligt säga att jag firar inte Halloween idag/alls och då kommer det säkert inga barn till dig nästa år, vad skönt!
- Ja det finns säkert områden där barnen är crazy och går bärsärk med ruttna ägg och noll respekt men då är problemet kanske inte Halloween utan i botten något annat.
- Yes 99% av alla barn tycker att Halloween är cirka superkul och det kan vara roligt att unna vår arvsmassa denna högtid. 
 
Så. 
 
Vi ger det några säsonger till så ska vi nog alla ha hamnat i fas.

Kommentera gärna!
Anneli

Kloka ord!

2018-11-01 ♥ 17:07:50
maja

har en fråga, eftersom jag inte har barn och inte bor i barnfamiljsområde (?). finns det fortfarande påskkärringar eller har halloween tagit över den grejen helt?

Svar: I vårt område är det bara Halloween. Barnen tittar på oss vuxna med ytterst tveksamma blickar när vi börjar yra om påskkärringar ;)
Moa DeBruin

2018-11-01 ♥ 17:20:00
Mamma

Jag tycker det är kul när barnen ringer på dörren o skräms lite😄Jag köpte hem godis i vanlig ordning, om det skulle komma någon. Mycket riktigt ringde det på dörren kl 18.30. Var två barn 13+, inte speciellt utklädda. Jag gick för att hämta en karamellpåse, när jag kom tillbaka dök det upp en till 14+. De kollade vad de fick o konstaterade att de fick dela. Sen sprang de iväg. Inget tack

Svar: där kanske gränsen går något ;)
Moa DeBruin

2018-11-01 ♥ 20:08:18
Anonym

Ja förstår inte hur folk kan bli så upprörda vår dotter brukar gå och lägga sig halv sju men fick vara vaken en extra timma för vi hade minst 15 par små spöken som plingade på dörren och fick godis fast vi inte hade någon pumpa på trappan! 😉 en kväll med pling på dörren är väl inte hela världen och barnen hade troligtvis super roligt! 😊

Svar: Nä jag tycker inte heller att det är hela världen, bara kul :)
Moa DeBruin

2018-11-01 ♥ 20:24:49
Emelie

Och bara älskar alla ungar som utnyttjar den (typiskt svenska) förvirringen och går ”Bus eller godis” onsdag, torsdag, fredag 😁😁😁🤩

Svar: haha ja det är ju jättesmart! Här har vi grannar som BAD att barnen skulle komma lördag. Sen gick de den 31:e också, fast hos andra
Moa DeBruin

2018-11-01 ♥ 21:55:38
farmor

När jag var barn (forntid) var det påsk o c h Lucia som gällde för förhoppning om godis/andra gåvor! Har sedan som vuxen jobbat som lärare = plötsligt kom ca 25 elever tidigt på morgonen in i sovrummet och ville gärna belönas... Finns denna tradition fortfarande? (numera pensionär :-)

Svar: haha... nä den traditionen finns inte längre :)
Moa DeBruin

2018-11-01 ♥ 22:54:25
Mia

Den eviga debatten... här har det plingat på dörren lördag, söndag, onsdag, torsdag. Svenska folket måste vara så förvirrade. Själva hade vi en Halloweenfest i vårt hus i lördags men hade mina barn vart friska i onsdags så hade de fått gå Bus eller godis då.

2018-11-02 ♥ 15:21:11
Anonym

Här bestämdes det på områdets facebooksida att hushållen får vara beredda på bus eller godis den 31:e, inte någon annan dag. Vi har en liten som vill sova kl 19, för att slippa påringningar ställde vi ett bord med en skål med godis (typ Dumle och såna med papper runt) utanför dörren samt skrev ungefär "att lillan ska sova men välkomna att ta". Kanske tråkigt för barnen att inte fick skrämmas men de fick sitt godis och vi fick en lugn kväll, winwin tycker jag! Vi var lite oroliga att någon kanske skulle bli för girig och ta hela skålen men det var inga problem alls, alla såg till att det skulle finnas till nästa 😊

Svar: har ni en gemensam facebooksida? I love it! haha, mycket bra löst av er :)
Moa DeBruin

2018-11-02 ♥ 15:31:48
Kamilla

Fråga. Om de inte får godis, vad gör de för bus?

Svar: alla säger ju godis... men om det blir bus så tror jag mest barnen säger tack och hejdå :)
Moa DeBruin

2018-11-03 ♥ 14:51:51
Anonym

Jag firar inte halloween. Men andra som gör det får jättegärna göra det. Ja det kan vara jobbigt när dom plingar på ibland men det dör man inte av😊🤨

2018-11-04 ♥ 17:26:34
Linda

Lysande inlägg! :)

2018-11-05 ♥ 07:45:25 » URL: http://lovinda.blogg.se/

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback