Kratis på fars dag

Det var far dag igår. Öppnade du en Instagram-app nära dig och fick du reda på det om du inte visste det innan. 
 
Flitens lampa lyste i vårt kök redan under tidig söndagsmorgontimma då lillebror i familjen på bara en kvart hann måla hela fyra teckningar med tillhörande text till sin pappa.
 
En hälsning löd "Kratis på farsdag". G låter faktiskt likt K när man ljudar.
 
 
 
 
 
Förutom en bunt med teckningar fick familjefadern en ny parfym för det har han pratat om att han vill ha sedan ett halvår tillbaka. Sen stekte jag amerikanska pannkakor som pappan fick serverade på sängen.
 
 
 
 
 
Barnen fick sluka några pankisar innan vi väckte fadern då jag helst inte ser barn och blåbär i kombination någon annanstans än i direkt anslutning till ett köksbord. 
 
 
 
 
 
Efter en lugn förmiddag gjorde vi som sig bör en farsdag - vi bjöd in oss till pappa på middag. Min pappa i det här fallet. Mina syskon hakade på. 
 
 
 
– Grattis till morfar, pappa, morbror Peter och morbror Jonas! sa sexåringen. 
 
Morbror Jonas är ju inte en pappa ännu men det kändes fint att sexåringen antagligen tänkte att varje vettig mansfigur borde firas. Det finns ju en hel del mediokra varianter med svag ansvarskänsla där ute men mina söner är tursamt nog omgivna av många fina exemplar. Och det är värt att fira.
 

Kommentera gärna!
Läst en kurs i fonetik

Enda skillnaden i uttal mellan G och K är att G är tonande dvs man aktiverar stämbanden under uttalet. Så fullt rimligt att blanda ihop dem!

Svar: aha! I see :)
Moa DeBruin

2018-11-12 ♥ 09:27:19
Limar

Vad fint att det var ett K på fars paket också. K som i kratis. :)

Svar: ja men visst var det passande! :)
Moa DeBruin

2018-11-12 ♥ 19:19:23
Sofie

Fint av honom att tänka på alla 😍 Jag grattade både min pappa ock min styvfar. Båda två har ju tillfört så mycket till mitt liv 👍

Svar: såklart :) <3
Moa DeBruin

2018-11-12 ♥ 19:56:13

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback