No more fucks to give

Ja, hörreni. Som väntat var Mia Skäringers show No more fucks to give helt fantastisk. 
 
Rolig och VIKTIG!
 
 
 
 
 
 
Jag var där med mamma, min svägerska Hanna och Hannas mamma (min mamma beskuren på begäran). Tänk att förra gången var jag och mamma och såg Mia själva. Sedan dess har Hanna och Hannas mamma kommit in i våra liv. En GAVE, som man säger på norska. 
 
 
 
 
 
 
No more fucks to give handlar om sexuella övergrepp, ästörningar, förlossningsskador, onani, gaser, sex på köksöar och framför allt om all den frihet män alltid har haft som kvinnor inte har. Mia är likt alla oss andra heligt trött på unkna könsroller. Trött på män som inte tar ansvar och på en värld som tjatar om "starka kvinnor" men som sedan slår bakut när kvinnor väl visar sig starka. På riktigt. Inte bara så där lagom låtsasstarka så att det passar patriarkatet. 
 
 
 
 
 
 
Utan att spoila för mycket tycker jag att ett av guldkornen är när Mia dissekerar "manliga genier". "Manliga genier" som allt för länge har fått härja runt likt stora bebisar.
 
Hon läser högt ur ett antal biografier av manliga skådisar där det skryts om hur man legat med prostituerade, dragit linor och runkat i grupp. Hon drar paralellen till hur det skulle sett ut om en kvinna eller mamma hade gjort likadant, för dessa "manliga genier" är ju ofta fäder. Men det är aldrig någon som ropar dålig pappa (själv var jag "dålig mamma" när jag lät mitt barn åka framåt i vagnen någon månad för tidigt, där kan vi snacka om att ribban ligger liiiite olika för män och kvinnor).
 
 
 
 
 
När ett "manligt geni" i intervjuer pratar om hur frånvarande han har varit som pappa skrattas det mest bort som en lustig historia, så tokigt det kan bli thihi. Att en mamma antaligen har stått där i bakgrunden och sopat mattan och städat upp i känsloröran är inget som nämns. Fy fan. Så skönt att den övertro till bubbla som har omgett "manliga genier" nu är spräckt.
 
POFF. 
 
 
 
 
 
 
Jag sammanfattar showen med ett ord - MÄKTIG! Ett "väckelsemöte" som Cissi Wallin skrev på Instagram. Det vilar helt klart något mycket mäktigt över när ett helt Scandinavium ställer sig upp och applåderar Mias ord. Alla. Tycker. Samma.
 
Alla har No More Fucks to Give. 
 

Kommentera gärna!
C

Jag gick därifrån helt tagen. Skrattade och grät om vartannat. Jag och mitt sällskap var så tagna att vi inte ens kunde gå vidare ut och äta middag, vi visste inte riktigt var våra känslor var. Så mäktigt och så jävla bra! Får gåshud!

Svar: Grymt! haha. Ja förhoppningen är ju att vi alla kan ta detta vidare i vår vardag. Att stå upp för Mias budskap i stort och smått <3
Moa DeBruin

2018-11-18 ♥ 11:48:46
Frida

Jag är faktiskt så trött på att det pratas om starka kvinnor, eller rättare sagt att det är så oväntat med starka kvinnor att man måste säga det. Hur ofta pratar man om starka män?

Inte nog med att kvinnor får utstå alla möjliga elakheter för att de förväntar sig samma rättigheter som män, man ska dessutom använda 'stark' lite ursäktande för att man tar den plats man har rätt till.

Jag får ofta höra i mitt yrke att jag är stark och tuff. Som svar på det frågar jag ibland hur ofta de benämner några av mina lika tuffa manliga kollegor likadant. Det förväntas inte av mig, framför allt inte i mitt yrke, och därför måste man markera genom att kalla mig stark, tuff eller modig. Säga att man måste jobba dubbelt så hårt som kvinna för att komma lika långt som en lika duktig man. Lägga till '... och det är ju ovanligt för en tjej' eller 'trots att du är tjej!' när man har berömt mig för jobbet jag gör. Det är jag trött på, förbannat jävla trött på.

Svar: jag är helt ENIG med dig. Börjar också bli trött på "starka kvinnor"-grejen för som jag också är inne på i inlägget är det ju dessutom bara en skenhelig sägning.
Moa DeBruin

2018-11-19 ♥ 21:42:55

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback