Spiderchick

Skämmiga utrymmen
Förra veckan hade vi en rörmockare här som skulle stänga av vattnet i vårt duschutrymme, vi renoverar ju en fuktskada (yää). 
 
Inför detta städade jag lite stressat de synliga utrymmen i badrummet, så där som man gör när det ska komma fölk. Jag svepte av golvet med mopp och mosade in schampoflaskor och toarullar i kommoden under handfatet. 
 
Sen anlände rörmockaren och jag kände mig nöjd över att det såg respektabelt ut för synliga ögat. 
 
Japp. 
 
Sen gick det utför när det visade sig att rörmockaren skulle leta rör. 
 
– Är det okej att jag öppnar här? sa han och pekade på kommoden. 
 
– Helst inte, ville jag svara. 
 
Efter det la sig rörmockaren på golvet och tittade in under badkaret och där skulle man antagligen kunna spela in uppföljaren till valfri film om jordens undergång. 
 
Gulp. 
 
Var det nog här?
 
Nej nej. 
 
Sen bad röris om att få gå in i köket för att kolla under diskbänken. Det vet vi ju alla hur det kan se ut under en diskbänk. Det är inte bilden av en sommaräng man möts av direkt. 
 
Efter denna trippla pärs bad rörmockaren om att få gå ner i vår tvättstuga för att kolla rören där. 
 
– Ja visst jag kan visa dig, sa jag och BAD till högre makter att det såg någorlunda städat ut och att mina noppriga trosor inte hängde på tork på absolut första parkett.  
 
Det gjorde dom. 
 
Så då fick jag chans att visa upp det. Trevligt.
 
– Vart har ni huvudbrytaren för vattnet? frågade rörmockaren. 
 
– Där, sa jag och pekade motvilligt mot vårt förråd.
 
Jag upprepar - VÅRT FÖRRÅD! 
 
Utrymmet där diverse oönskad skit MOSAS in för att sedan glömmas bort. Absolut ingen ordning råder där. Men så har jag även levt i trygg förvisning om att INGEN FÖRUTOM FAMILJEN NÅGONSIN KOMMER GÅ IN DÄR!
 
Tills nu. 
 
– Ingen fara jag löser det här, sa rörmockaren medan han brottades med resväskor och aggressiva altandynor för att ens kunna kliva in över tröskeln. 
 
– Det gör inget om du trampar på något, pep jag hjälpsamt. 
 
Efter en stund hade rörmockaren skottat en stig fram till vattenbrytaren. 
 
Dagen efter skulle vi få besök av fler hantverkare och i ren posttraumatisk stress städade vi både kök, tvättstuga och förråd inför besöket.
 
Tror ni att det räckte?? 
 
Nej nej. För nu har ni förstått dramaturgin i den här historien. 
 
Nästa hantverkare letade efter vattenluckor och ville titta BAKOM SPISEN!! Och sedan i GARDEROBEN i köket!!! Stökets URMODER bor i garderoben i vårt kök och spisen var jag rädd att han inte ens skulle få loss från väggen. Men det fick han. 
 
 
 
 
 
Japp.
 
Förra veckan visade vi alltså upp SAMTLIGA skämmiga utrymmen i hela vårt hus. Nej jag vet att det inte är någon fara men det kändes ändå som om det vilade något konspiratoriskt över det hela. 
 
Tänk på det när ni ska få besök av hantverkare. 
 
Se det som en varning från mig till er.
JHH

Hahha. Tack för högt skratt! Förstår att det var en pers!

Svar: OM det var! hehe
Moa DeBruin

Anonym

Jag håller i detta nu på att panikstäda badrummet eftersom hantverkare ska komma och göra en koll inför att de ska ge oss en offert. Jag kikade ner i lådorna i kommoden och tänkte "näää där ska de väl inte kolla" och kom på att jag helt och hållet har förträngt duschbrunnen?! Jag hoppas de bara ska mäta lite... Jag tyckte det var illa nog att en skål med en suspekt vätska i (det var tidigare gurkskivor) stod kvar på köksbänken efter att maken påbörjat projekt rensa kylen men av någon anledning slutat halvvägs och en kille skulle komma och byta fläkten idag 🤷‍♀️🤦‍♀️

Svar: hu! det ÄR svårt att ha massa fölk springande i olika utrymmen ;)
Moa DeBruin

Anonym

Tack för dagens garv! 😅

Svar: varsågod :)
Moa DeBruin

Anna

Haha åh känner verkligen med dig!!

Svar: tack <3
Moa DeBruin

Lin

Hahaha! Har en liknande upplevelse med min kära mor. Bodde i min första lgh, 20 år. Mamma kommer, vi går ut i köket och pratar. Hon drar ut fläktkåpan över spisen, drar sitt finger över den och rannsakar dammet på pekfingret och säger: ja, städningen har det inte blivit bättre med sedan du bodde hemma ser jag. 😂😅 10 år senare städar jag kök och badrum (hennes fokusområden) som en galning innan hon kommer. 😅 Avslappnad relation på den fronten. 🙄😁

Svar: haha... :)
Moa DeBruin

Anonym

Hög igenkänning! Jag hade inte velat släppa in hantverkare i våra ”svarta hål”. Förrådet hade varit omöjligt att komma in i 😅

Karin

Skrattar högt av igenkänning. Vi hade Anticimex hör på besiktning i uppdrag av försäkringsbolaget. Det var... kul... 🙈

Anonym

Hahah! Underbart 😂 det finns inget mer stressande än att ha folk som ska titta i alla skrymslen och vrår. Man vet ju inte själv vad som gömmer sig där, kan ju vara precis vaaad som helst.

Svar: Nä men exakt 😅
Moa DeBruin

Borran

Hahahaha!! Skrattar fortfarande högt efter detta inlägg!! Herregud!! Men tänk vad mkt de får se, vad vana de är. De kanske blir rädda om det är för städat och rent, då undrar de vad för läskig familj de kommit hem till 😂😂😂😂😘😘

Svar: ja vi får väl hoppas att det är så ;)
Moa DeBruin

Kusin P

Hahahaha detta kunde man ju tycka att Affe borde hintat lite om i vår sms-konversation förra veckan!😅

Svar: ja det hade uppskattats!!! ;)
Moa DeBruin

Anonym

Älskar Malin Wollins -Hur ska man städa hemma innan besök så att det inte luktar nystädat utan mer "såhär har vi det alltid."

Svar: haha... exakt
Moa DeBruin

Sabina

Alltså jag blir så tacksam att läsa sånt här, att fler har lite stök :P vi håller på och flyttar, men vi tänkte ta flyttstäd sen..dock så ska lägenheten visas nu under de här 3 uppsägningsmånaderna så nu har jag ändå panikstädat såna där utrymmen som avlopp och under badkaret. Igår tog jag itu med köksfläkten och herregud när städade jag den sist tänkte jag :O har folk i allmänhet rena köksfläktar eller? Fick massa ångest över att den inte gick att få blänkande ren haha. Hoppas på att flyttstäd lyckas!

Svar: Mellan dig och mig - vi städar ALDRIG vår fläkt.... :)
Moa DeBruin

Anonym

Hahahahaha, skrattar så att tårarna rinner!

Svar: Jag bjuder på det :)
Moa DeBruin

Anonym

Gillar att du konsekvent skriver rörmockare när det heter rörmokare! 🤣

Svar: Va?? gör det? Tycker att man uttalar det med ck ändå ;)
Moa DeBruin

Emelie

Annars är min skräck att hantverkaren vill titta på något, typ avstängaren till vattnet eller elmätaren eller annan valfri grej man själv aldrig tittar på, och man inte vet vart den sitter... (Ja, det har hänt.) Då är det också dags att plocka fram stora skämskudden..!

Anonym

Hahaha skrattar så jag väcker bebis som sover i min famn😂

Svart-Stina

Haha, började skratta vid "Det vet vi ju alla hur det kan se ut under en diskbänk. Det är inte bilden av en sommaräng man möts av direkt. " och sedan bara fortsatte jag... Hög igenkänningsfaktor. Själv är jag inte världens mest städnitiska/ordentliga människa och har en hel del hantverkare springande här just nu. Tyvärr har jag samtidigt vett att skämmas ;) Hm, detta påminde mig om min obehagliga härd under diskbänken, ska fixa den ikväll...

Svar: Haha 😆
Moa DeBruin

Anonym

Jag lär lägga till vad som hände när hantverkaren var hos oss (det var jag som berättade att jag höll på att panikstäda badrummet). SJÄLVKLART ville hantverkaren gå in i tvättstugan och titta på hur rören gick därifrån till badrummet. Tvättstugan var INTE städad, den här nog aldrig vart så kaosig däremot. Ovikt tvätt i högar, smutsig tvätt på golvet, leksaker och prylar utspridda SAMT att jag ungefär en minut innan hade bytt en väldigt stinkande blöja på min dotter och kastat i soptunnan utan lock och då även självklart inte ens hunnit knyta igen påsen. Hör till att vi har soptunnan precis exakt där han skulle ner med huvudet för att kunna kika in till rören. 😂

Svar: HAHAHA! dör.... stackars dessa hantverkare!
Moa DeBruin

Jasmine

Du skriver med sådan humor och igenkänningsfaktor - tack för det! Hoppas att alla hantverkares flitiga letande efter diverse rör och luckor lönar sig och att ni inom kort åter få ha hemmet för er själva.
Kram

Svar: Tack! Ja det får vi hoppas 😁
Moa DeBruin

Katta

Samma som Karin här ovan: Anticimex skulle kolla överallt.
Vinden kommer man inte upp på om man inte vet hur man ska gå.
Gissa om jag önskade mig lååååångt bort.

Svar: haha... well feel you!
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress