Svar på kommentarer

Jag har fått ett gäng kommentarer i veckan som jag tänkte besvara i ett inlägg. 
 
Kommentar: Efter avslutad rotfyllning MÅSTE du testa Marabou-chokladkakan ”Japp Peanut Caramel” om du inte redan gjort det!!! Kan nog vara godaste chokladen ever och det känns som en plikt att informera Dig om nyheten ifall du (mot förmodan?) missat den! Jag funderar på att BUNKRA ifall den bara är på tillfälligt besök (hemska tanke). //Jennie 
 
Svar: Älskar att vi informerar och stöttar varandra i vimlet bland alla godisnyheter! <3 Med det sagt har jag redan smakat Japp Peanut Caramel, det kan mycket väl vara den som ledde fram till min möjliga rotfyllning. Men den var god! Helt enig där. 
 
Kommentar: Gillar att du konsekvent skriver rörmockare när det heter rörmokare! ;) //anonym
 
Svar: Jag var HELT inställd på att det hette rörmockare med CK. I alla fall uttalar jag det så? Jag brukar googla ord som jag inte skriver så ofta för att se att jag har fattat det rätt men rörmokare var jag övertygad om stavades med CK. Well tydligen not. Jag skrev i alla fall inte RÖVmokare vilket mina barn trodde att det hette först. 
 
 
 
 
Kommentar: Känner att jag bara måste påpeka att det heter dramaturgiska kurvan* Skadad efter att ha skrivit manus sedan 2010 haha. Även läst Berättarteknik och så på universitetet. Tycker sånt här är såå intressant! Har ni gått in på olika modeller? Typ ”Vem vinner-dramaturgin” kontra ”Resan” osv? Kan verkligen nörda ner mig i sånt här! Så roligt att få en djupare inblick i film- och litterär analys // Isabelle
 
Svar: Jahapp så duktig är jag på dramaturgi, jag kan inte ens få namnet på kurvan rätt... Hehe. Min kurs är också på universitetet, Linné närmare bestämt. Vi har inte gått igenom olika modeller, tyvärr. Under hösten har vi fått testa att skriva olika typer av texter för barn - lättläst, bilderbok, faktatext och text med utgångspunkt från ett barndomsminne. Vi har övat på att skriva dialog, skriva synopsis och att ge varandra feedback. Vi har läst och analyserat x antal student och skönlitteratur. Vårterminen ska vi ägna helt åt eget skrivprojekt vilket jag ser fram emot! Jag skulle dock tycka att det var intressant att lära mig mer om olika DRAMATURGISKA (hehe) kurvor och Berättarteknik låter jättekul! Det måste jag genast googla. 
 
Kommentar: Annars är min skräck att hantverkaren vill titta på något, typ avstängaren till vattnet eller elmätaren eller annan valfri grej man själv aldrig tittar på, och man inte vet vart den sitter... (Ja, det har hänt.) Då är det också dags att plocka fram stora skämskudden..! // Emelie
 
Svar: Ska jag vara helt ärlig med den här historien så visste jag inte att det fanns en huvudbrytare till vattnet i vårt hus. RörMOKARENS besök i vårt förråd föregicks alltså av en rad frågor innan vi kom fram till att den antagligen var placerad där. Som ni förstår har vi inte noterat brytaren sedan vi flyttade in på grund av... Ja, grejer.
 
Tack alla er som kommentarer och delar med er och är roliga och utvecklar mig och läser och ja, hänger här liksom. I like you all a lot! 
 

Kommentera gärna!
Isabelle

En väääldigt lättläst och kort bok som enkelt går igenom olika modeller är ”Att skriva för film” av Kjell Sundstedt. Om du nån gång skulle få feeling att kanske låna en bok till dig själv när du och barnen ändå är på bibblan 🤗 Obs obs obs detta har du säkert redan märkt av men när man blir medveten om olika modeller/kurvan/trovärdigt manus etc så får man ett helt annat förhållningssätt till film och litterära verk! Men visst är det också fantastiskt roligt?? Önskar er en trevlig helg ⭐️

Svar: Ja det är väldigt kul! Tack för tips 😄
Moa DeBruin

2018-11-16 ♥ 05:45:21
Anonym

Löv u 2! Därför hänger jag här 😂😘❤️

Svar: 😘😘
Moa DeBruin

2018-11-16 ♥ 14:55:19

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback