Att göra en bearnaisesås

Igår gjorde jag en bearnaisesås för första gången i mitt liv. 
 
Jag kan meddela er att det INTE är enkelt. Inte ens om ordet "lätt" förekommer i receptrubriken. 
 
Tillåt mig punktera upp förloppet:
 
• Jag blandar de första ingredienserna. Äggula och vinäger. 
 
• Smälter smör som jag sedan strilar ner SVINFÖRSIKTIGT i ägg och vinägerblandningen. Som receptet lyder undviker jag noga att få med bottenskiktet av de smälta smöret. 
 
• Känner mig som ett proffs!
 
• Smakar av. Såsen smakar av oklar anledning på tok för mycket vinäger?
 
• Bestämmer mig för att späda ut med mera smält smör. Jamenar VAD kan gå fel med smör??
 
• Skrockar nöjt för mig själv när jag tänker på hur inget kan gå fel med smör. Smöret är matens hjärt och lung-räddning! Det har jag hört många kockar säga. Eller så har jag kommit på det själv?
 
• Det smakar fortfarande vinäger. 
 
• Jag späder ut med ännu mer smör och nu SKITER jag i om bottenskiktet kommer med. 
 
• Såses blir av uppenbara anledningar väldigt rinnig.
 
• Jag bestämmer mig för att koka den. 
 
• Oj nu blev den visst väldigt tjock istället?
 
• Jag späder med vatten.
 
• Varför kom jag inte på det innan? 
 
• Men det var då FA-AN vad det ska smaka vinäger!!??
 
• Jag kryddar i affekt med 200% mer riven lök, vitpeppar, salt, persilja och dragon än vad som står i receptet. 
 
• Serverar såsen till middag i nära sammarbete med smör och dåligt tålamod. 
 
Häpp!
 
 
 
 
 
 
Ps. Såsen blev faktiskt ätlig. Även om den ser komplett oaptitlig ut. Men här slängs ingen mat! Det vet ni sedan innan. 
 
 

Kommentera gärna!
Anonym

https://www.arla.se/recept/enkel-bearnaisesas/

Bästa receptet. Och använd stavmixer😁

Svar: det var det receptet jag använde! Gick ju uppenbarligen inte så bra ;) Men jag får nog öva lite på detta. Plus använda stavmixer :)
Moa DeBruin

2018-10-11 ♥ 17:20:02
Anonym

Jag har samma problem! Fattar inte vad vi gör för fel 😯

Svar: Jag tror att vi får öva! :)
Moa DeBruin

2018-10-12 ♥ 06:52:56
Mathilda

Mitt tips är att INTE smälta smöret. Jag rör i det i små klickar så får det smälta lite i taget i såsen istället. Funkar jättebra.

Svar: hear hear! :)
Moa DeBruin

2018-10-12 ♥ 07:42:31
Mathilda

Om det smakar för mycket vinäger kan du byta ut tex hälften mot vatten. Då blir det mildare smak.

Svar: ska absolut göra det till nästa gång! Nu var det 2 msk vinäger men det var minst en msk för mycket
Moa DeBruin

2018-10-12 ♥ 09:31:47
Linda Karlsson (L.K)

Hade du i något salt? Det brukar inte stå i receptet men kan hjälpa upp om man fått i för mycket vinäger

Svar: japp det hade jag :)
Moa DeBruin

2018-10-12 ♥ 14:20:37 » URL: http://lkdesign.blogg.se/
Anonym

Att krydda ”i affekt” 😂😂😂😂
Älskart!

2018-10-14 ♥ 21:15:39

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:



Kommentar:

Trackback