Spiderchick

Bröllopsfestvärdpar
Igår hade jag och Spiderpapp´s premiär för att vara bröllopsfestvärdpar (långt ord). Vi hade ju som ni vet fått den stora äran att värdpara våra kompisar Jacob och Jonnas bröllopsfest. 
 
WOOOP!
 
Vi var lite nervösa innan. Jamenar dels vet man inte hur saker kommer att landa hos gästerna. Hur kommer stämningen att vara? Som toastmaster kan man ju stå och veva sig svettig men får man inget gensvar så... Ja. Sen vet man aldrig hur lång tid saker tar. Körschemat kändes väldigt smockat inledningsvis. Samtidigt vet jag att det alltid är bättre att ha för mycket planerat än för lite. Hellre stryka punkter än att känna att man tappar fart. 
 
 
 
 
 
Det visade sig vara klokt att ha mycket inplanerat för vi hann med alla punkter med god marginal. Och gästerna var SÅ bjussiga, goa, glada och peppade! Så många härliga människor samlade på ett och samma ställe! 
 
Vi hade planerat flera aktiviteter för gästerna och flera för brudparet, sedan varvade vi dessa under kvällen. Kul att involvera gästerna så att festen blir interaktiv tycker jag. Samtidigt vill man såklart rikta ljuset mot kvällens huvudpersoner. 
 
Här var vår multimedia-hörna, kvällen och uppgiften till ära. Ni kan kalla mig multimedia-hustler´n. 
 
 
 
 
Topp 4 grejer jag var nervös för:
 
4. Att hålla tidsschemat
3. Prata inför alla som var där
2. Få Youtube-tourettes och råka säga Jocke och Jonna istället för Jacob och Jonna. 
1. PROJEKTORN!!!!!! 
 
Alla som har haft att göra med en projektor vet att det är som att ha att göra med en treåring i trotsåldern. Kommer den vara samarbetsvillig? Trilskas? Vara glad? Slå bakut? Bli sur för minsta lilla? Som VÄL var var den med på noterna under hela kvällen. 
 
I början var jag och min man som sagt nervösa inför att prata för alla. Men vart efter vi blev varma i kläderna slogs vi nästan om mikrofonen. 
 
– Det här kan jag säga. 
– Nej men det kan JAG säga. 
– Nej men det blir bra om jag säger det.
– Ge mig micken. 
– Nej jag har micken nu!
 
 
 
 
 
 
För exakt er år sedan gifte sig Jacob och Jonna med närmaste familjen närvarande och igår firade vi deras första bröllopsdag. Jag tycker så mycket om dessa två! De är otroligt generösa med sig själva, sin familj och sitt hem. Man känner sig alltid välkommen hem till dem DET mina vänner är en fin egenskap.
 
En av utmaningarna till gästerna var att lagvis tolka brudparet i bild. Dels tolka dem som par men även tolka deras bröllopsfoto. Jag ÄLSKAR när människor bjussar på sig själva med liv och lust. Och det gjorde gästerna igår!
 
Jag hustlade på i min multimedia-hörna och satte ihop alla bidrag i ett bildspel som visades under kvällen. 
 
 
 
 
 
En jätterolig kväll! 
 
Och jag hoppas och tror att brudparet fick en kväll att minnas tillsammans med alla sina vänner <3 
Josse

Du som verkar ha värdparat/toastat på många bröllop nu. Kan du inte skriva ihop ett inlägg med lite tips på roliga saker/aktiviteter man kan ha på ett bröllop. Ska vara toastmadam på ett bröllop till sommaren och behöver lite tips och idéer 😉

Svar: Ja absolut! :) det ska jag sätta ihop!
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress