Spiderchick

En 90-åring
Igår firade vi min mormor som fyller 90 år! 
 
Raff-mamman slog till igen:
 
 
 
 
 
Här är mormor med barn, barnbarnsbarn och trevligt ingifta päschoner. 
 
 
 
 
 
Tänk att vara född 1928 liksom? Vad mycket mormor har fått uppleva! 
 
90-åringen hade självklart bakat sina egna tårtor till kalaset. Den här tårtan har jag växt upp med. Mandariner och nobless som dekoration. Inuti vaniljkräm och hallongrädde. 
 
 
 
 
 
Barnen norpade nobless... Möjligt att en mamma var med i norpande också.
 
 
 
 
 
Från min uppväxt har jag bara varma minnen med min mormor! Och morfar såklart, som tyvärr inte lever längre. 
 

Jag minns kvällar och morgnar vid mormor och morfars köksbord när vi åt äppelmos med mjölk. Jag minns hur morfar lärde oss att kanelbulle och Mariekex var extra gott med smör på. Jag minns hur gott jag tyckte att det luktade när mormor smorde in sig med bodylotion och att hon alltid har haft, och fortfarande har, så lena händer som är mysiga att hålla i.

 

Jag minns den där lilla kistan som mormor och morfar hade gamla pengar i som var så spännande att leka med. Jag minns hur vi kusiner fick klä ut oss och leka i mormors klänningar, skor och sjalar. Hur vi byggde scener och spelade teatrar. Alla de gånger som vi har sovit över och fått äta plockmat med tandpetare och sova i väldoftande mormorslakan. 

 

Jag är så glad att nu även mina barn får chans att lära känna min mormor. En ynnest. 

 
Jennika

Kul att se spirderkidsen, och känslan av att man känner er och tänker "det där är så typiskt sexåringen, haha" med hans rörelser istället för tjusigt posande. Fint!

Svar: haha ja typiskt honom :) <3
Moa DeBruin

Christina

Jag har också haft en så himla nära relation med min mormor och morfar. Tyvärr gick de båda bort med kort mellanrum strax efter våra barn föddes så de minns ju inte dem alls naturligtvis. Detta kan göra mig orimligt ledsen ibland när jag tänker på det! Önskar att de levde fortfarande ❤ fint att era barn får njuta av din mormor 🌸

Svar: Förstår att det känns ledsamt <3 Du får berätta mycket om dina morföräldrar för dina barn :) Jag berättar ofta om min morfar som mitt äldsta barn även är döpt efter
Moa DeBruin

Anonym

Jag älskar din blogg. Älskar precis allt utom "päschon"?! Det kryper i kroppen varje gång jag ser stavningen. Har jag missat något? Vad är storyn bakom päschon? Why are you doing this to svenska språket?

Svar: hehe I see. Jag skriver det mest för att jag får feeling, ingen annan anledning. Men I know the feeling av att avsky ett ord! Förhoppningsvis ska du inte behöva läsa det allt för frekvent på denna blogg. tack för fina ord :)
Moa DeBruin

lifewithproblems.blogg.se

Älskar dina inlägg!😍jag har själv just börjat blogg, jag skriver om mina åsikter och erfarenheter om samhället idag😊

Svar: tack :)
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress