Spiderchick

En kennel
Någon mer som har blivit av med men sedan FÅTT TILLBAKA en jäkla massa bananflugor?? Kanske på grund av att det har varit så varmt i veckan?
 
När jag gjorde min bearnaisesås senast glömde jag för några minuter att sätta tillbaka korken på vinägerflaskan och vad händer? Jo jag hinner på den korta stunden föda upp en HEL KENNEL MED BANANFLUGOR! Heeeelt galet vad bananflugor de hann samlas på korken! Jag fattar inte ens vart alla kom ifrån? Hur fort kan en bananfluga födas och växa upp??
 
 
 
 
 
 
Ibland tänker jag att jag ska destruktiv-yolo:a och lämna en klase bananer och en öppen flaska vinäger i köket när jag går till jobbet bara för att få se det förödande resultatet när jag kommer hem. 
 
Isa

Alltså JA. Helt sjukt mycket hemma hos oss i Götet. Förra veckan fick jag en chock när jag gick in i en SVÄRM, skojar inte! Råkade röra ett glas som stod på diskbänken, sen flög det bananflugor från alla håll och kantar. Ena jäklar på kamouflage är de. Var tvungen att genast Smsa min sambo och filma så han förstod HUR många det var. Sedan fick de stackarna tillbringa resten av livet i dammsugaren - RIP. :-)

Svar: oh my! så vidriga dom är :-/
Moa DeBruin

Sandra

Samma här! Kunde inte fatta varför de var tillbaka igen, men nu förstår jag ju varför.😩

Anonym

Jag har fått en invasion av vanliga flugor. Känns sunkigt. Kom på att det var likadant förra hösten. Borde nog städa lite.

Maria E

Samma här. Helt sinnes. Men gjorde en bra grav åt dom som min man kallade vatten/vinäger/diskmedel/honung. Flugorna mumsade loss och dog!! 👊🏻👊🏻

Svar: mjeheheheh :)
Moa DeBruin

Anna Maja

Hur snabbt de växer upp vet jag inte. Men hörde på radion någon som att att bananflugan är den enda varelsen som kan reproducera sig med sig själv. Och utgår från att de jäklarna säkert bara är på smällen en dag. Det är enda rimliga förklaringen till hur de kan gå från en till massvis snabbare än en hinner reagera.

Svar: det förklarar i i så fall en del!!
Moa DeBruin

Emelie

Kom hem efter jobbhelg och meddelade sambon ”att jag påbörjat utrotningen av din koloni”. ”Ånej jag som sparade på flugor” blev svaret så han förstod vad jag menade iallafall 😬

Svar: haha :)
Moa DeBruin

Pia

Hos oss samlades det en hel klan på en bag in Box med rött vin! Dom satt på pipen och hade fest! Alltså det var sjukt mycket!! Märkte sen när jag torkade av pipen att det var kvar en droppe vin där, så säkert den som lockade.. aldrig hänt förr!

Svar: de är riktiga suputer, de däringa bananflugorna!
Moa DeBruin

Emma

Har du testat hälla kokande vatten i vasken varje dag? De lägger tydligen ägg där har jag hört.

Svar: japp! har testat och det funkar ju så bra! verkligen ett tips :)
Moa DeBruin

Anonym

En liten skål vinäger med en droppe diskmedel i är bästa sättet att avliva dem, moahahaha!

Svar: yäää! har testat, det var effektivt :)
Moa DeBruin

Anonym

Jag håller på med att forska om hjärnan med hjälp av bananflugor och kan meddela att om du har en hona och en hane på samma ställe i 2 veckor så lär du få massor av ungar! Jobbiga kan de vara, men trevliga små djur att jobba med helt klart😊

Svar: äh fy! haha. Men älskar att du forskar med hjälp av dessa, det låter supercoolt :)
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress