Gullegrannen

Igår kom grannen och stack till barnen var sin tjuga. 
 
Han ville ge det som tack för att han fick plocka äpplen ur våra ge bort-hinkar och som beröm för fint skriven varsågod-lapp. 
 
– Här får ni för att ni är så goa, sa grannen. 
– Tack! sa barnen. 
– BRÖÖÖÖÖÖÖÖÖL! sa mamman som blev alldeles varm och blödig i hjärtat. 
 
 
 
 
 
 
Inte för att grannen behövde ge barnen pengar. Det är ju självklart att ska kunna vara givmild eller hjälpa till utan ersättning. 
 
Men så fick jag den här kloka kommentaren på Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
Och det är ju också sant.
 

Kommentera gärna!
Mia

Så fint gjort från båda håll och barnen lär sig dessutom från grannen att man också kan ge något för något som är gratis. Bara för att visa sin uppskattning. :)

Svar: Det har du helt rätt i! :)
Moa DeBruin

2018-10-04 ♥ 12:53:57 » URL: http://vilsepavagen.blogg.se
Mellan raderna

Så gulligt! Och jag håller med! Men ibland om det gäller VUXNA kan jag tycka att sånt här kan bli lite jobbigt... När någon ger bort något och inte vill ha något tillbaka så känner jag att jag står i skuld och får inte riktigt ro. Ibland kommer man på ett bra sätt att kompensera, men så vips står man i skuld igen och det känns lite frustrerande. Vissa personer ääälskar ju att baka och ha med sig till jobbet, att dela ut en det ena än det andra... och jag vet aldrig vad jag ska ge tillbaka. Kanske inget jätteproblem i mitt liv, men något jag tänker en hel del på... :)

Svar: Ah jag förstår din tanke. Jag tänker att dom som ger bort nog bara tycker att det är roligt att få ge och man förväntar sig inget tillbaka. Det gör inte jag när jag ger i alla fall. Så det är nog bara en känsla i dig, tänker jag :)
Moa DeBruin

2018-10-04 ♥ 15:02:58 » URL: http://mellan-raderna.com
Anonym

Ja, jag är den som tycker om att ge! Jag vill inte/kräver inte/ förväntar mig inte någonting tillbaka. Jag blir glad bara av att ge!

Svar: 😊❤️
Moa DeBruin

2018-10-04 ♥ 18:31:41

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback