Handbollsmatcher med twist

Båda våra barn spelar handboll och den äldsta har börjat spela matcher. Nästan varje helg är det match, vilket är jättekul! 

 

Mot match.
 

Dock har killarna (av olika anledningar) hamnat i en serie med spelare som är ett år äldre, alltså födda 2008. Det hinner hända ganska mycket med både längd, styrka och motorik på ett år. Dessutom spelar 08:or på helplan, medan 09:or egentligen ska spela ett år till på halvplan. Men trots viss uppförsbacke i serien kämpar killarna på JÄRNET och det gör oss föräldrar så himla stolta att se! 

 

Idag var dock flera spelare sjuka vilket betydde att vårt lag inte ens hade avbytare. Och då kan det bli tufft med två matcher på rad a´ 40 minuter. Så vilka fick hoppa in för att underlätta? Jo sexåringen och en annan lillebrorsa. Det var minst sagt en brokig skara spelare i varierande längder som äntrade planen (med det generösa antalet av tre tränare också, varav Spiderpapa är den ena). Jag undrade i mitt stilla sinne huruvida övriga publiken förstod att sexåringen var just yngre eller om de trodde att han var ovanligt klent byggd? Som en liten, liten vante var han ute på planen med alla de betydligt större killarna. Han sprang och kämpade och gjorde kanske inga mål och det krävdes möjligen ingen större ansträngning att göra hoppskott över honom men jag är SÅ imponerad att han vågade

 

 

Liten person i försvarsposition. 
 
 

Sedan var det dags för nästa match och HUR gulliga var då inte motståndarna som frågade vårt lag om vi ville låna två spelare av dem? Det ville vi. Så fin gest som signalerar att i den här åldern handlar det inte om att mosa motståndaren eller vinna till varje pris utan det handlar om spelglädje och gemenskap. 

 

Vi fick till och med sällskap på hejarbänken av mammor från motståndarlaget. 

 

– Fast nästa gång hejar vi nog på vårt eget lag igen, skojade de när vi sa hej då. 

 

– Eller så är ni förevigt med oss..., sa vi och skojade INTE.

 

Mjehehe...

 

 
 
 

Ja herregud. Jag kan meddela att det var två handbollsspelare som somnade gott ikväll. 


Kommentera gärna!
Ina

Som ständigt känslofylld sitter jag här med tårarna så nära, så fint och stort och vackert och hoppfullt för både nu och för framtiden agerat av hela det inblandade gänget ❤❤

Svar: Ja men jag var också helt varm i hjärtat 😊💕
Moa DeBruin

2018-10-28 ♥ 22:56:59
Emelie

Men, Gud, så modigt av den lille att spela med de stora grabbarna! Imponerande!

2018-10-29 ♥ 08:34:18 » URL: http://angsull.blogg.se
Bec

Jag läste "match nästan varje helg". Sedan minns jag inte mycket mer av texten. Det är min skräck! Det som alla tjatat om långt innan första ens var född. "Vänta du bara tills du sitter i en hall varje helg".
Som tur var inget idrottsintresse här än! Däremot djur och natur. Tur att barn (och föräldrar) är olika!

Svar: haha... Jag älskar att se mina barn spela! Plus älskar allt det sociala kring eftersom jag är lyckligt lottad att ha massa härliga föräldrar i laget som jag kan sitta och flabba med ;) Men ja vi är alla olika och det är liksom helt okej :)
Moa DeBruin

2018-10-29 ♥ 12:08:13
Marielle

Så fint! Och ja, herregud vad modig din lilla kille är! Blir själv hypernervös av tanken (blir förvisso det av det mesta som inkluderar sport, men ändå).

2018-10-29 ♥ 12:54:02
Anonym

Åh vad jg längtar till att våra är så stora att de kan börja idrotta i ett lag. Några år kvar men jag hoppas verkligen deblir i inte resserade av något.

2018-10-29 ♥ 13:36:04
Pernilla Andersson

Gud vad fint gjort av motståndarlaget.
Sånt ser man inte, men roligt att drt finns..👍👍

2018-10-30 ♥ 05:36:16 » URL: http://blingflickan.blogg.se/
Marias bokhylla

Jag spelade handboll ett åt på högstadiet. Askul, förutom att tränaren var dansk så vi förstod liksom inte vad han sa (jämskaoch danska är inte jättelikt), så han fick flytta runt oss på träningarna.

Sen fick vi spela en match mot killarna som gick i gymnasiet och spelade ... det var också en del längdskillnad, och kroppsbyggningsskillnad, kan jag säga. Jag tror inte att vi vann. 😂

Svar: haha! :) <3
Moa DeBruin

2018-10-30 ♥ 06:24:35 » URL: http://mariasbokhylla.wordpress.com
Anonym

Så älskvärt!

2018-10-30 ♥ 10:49:36

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:



Kommentar:

Trackback