Hej hej på dig med

Jag måste ändå älska mina familjemedlemmars hälsningsfraser när de kommer hem innanför dörren.
 
Jag kan dem utan och innan vid det här laget. 
 
Min man inleder oftast sin hemkomst med att sätta nyckeln i låset. Och låsa. Eftersom ytterdörren i 99% av fallen är upplåst när vi andra är hemma är det helt överflödigt att stoppa nyckeln i låset men det är någon slags misstags-tradition min man har. Efter att vi har hört honom låsa, låsa upp och möckla en stund med nyckeln kommer han in i hallen och ropar ett glatt hej hej. Ibland följt av ett hallå? om ingen svarar tillräckligt snabbt. 
 
Nioåringen stövlar in i hallen utan pardon och utbrister HALLÅ ÄLLER? På klingande göteborska. Oklart varför men this is how he does it. 
 
Sexåringen har även han en ganska burdus ankomst med en dörr som slängs upp upp på vid gavel i någon slags här kommer jag-entré. Sedan ropar han MAMMA! AAAAATT... Tätt följt av något som han vill ha sagt. Han har alltid något att säga. Och det måste sägas på en gång. Här hinns inget hej eller kallprat med. Varje gång han kliver in i hallen mimar jag därför för mig själv - mamma att... Älskvärt ändå. 
 
Hur gör era familjemedlemmar entré hemma?
 
 
 
Hej hej. 
 
 
 

Kommentera gärna!
Anonym

Min man säger "Hej tjejer!" när han kommer hem eftersom resten av familjen är av kvinnligt kön. Tvååringen fattar inte vitsen med att hälsa än utan börjar bara prata. Sexåringen säger... hej bara? Tror jag? Eller ingenting alls när hon är på det humöret. Min pappa brukade alltid vissla samma toner när han kom hem, ingen aning om han gör det än.

Svar: 😊💕
Moa DeBruin

2018-10-02 ♥ 10:21:26
Linda

Sambob möta oftast av en eller båda av våra katter, så han kliver innanför dörren med ett pipigt: Heej! Därefter blir det oftast ett Hallå? Där han kollar om jag är hemma.

Svar: Att hälsa på djur med pipig röst 😍
Moa DeBruin

2018-10-02 ♥ 10:22:33
Carro

Min man säger alltid Hej hej hallå!
Ungarna ropar Hej mamma! Om de vet att jag är hemma. :)

Svar: mysigt :)
Moa DeBruin

2018-10-02 ♥ 10:41:52
Nina

Haha. Intressant!
Min sambo säger Hall.. Sen blir han överfallen av hundarna, så oftast hör jag mest Heeeej Ponka å Rariel.. =) Sen kommer han in i köket å vi kramas.
Yngste bonus 12 år, säger alltid Hej Nina (och/eller resten av familjen), blir överfallen av hunna och hejar på dom - kommer in och kramas.
Äldste bonussonen säger oftast Allå! -blir överfallen av hunna å kommer in å kramas.
När jag kommer in så blir jag överfallen av hundarna, sen ropar sambon Hallå- åsså kramas vi.
Insåg att vi är en kramig familj.. =) <3

Svar: mysigt :) Vi kramas också för det mesta, men det är steg två ;)
Moa DeBruin

2018-10-02 ♥ 11:47:14
Emma

Hur gör du din entré då? Eller är det i regel ingen hemma när du kommer? :O

Svar: Jag gör entré genom att ropa HALLÅÅÅÅ! För det är oftast knäpptyst när jag kommer hem. Barn och pappa är då allt som oftast igång och spelar FIFA eller nåt :)
Moa DeBruin

2018-10-02 ♥ 14:23:58
Hanna

Själv hör jag på hur portdörren öppnas och stängs att det är min sambo som är på hemgång. Sjukt. Sen hör jag på stegen i alla tre trappor att det verkligen är han. Sen nyckel i låset. Sen "Hallå!".

Svar: asså det där är ju häftigt, jag kan liksom höra när det ör vår BIL som närmar sig huset. Så skillat av öronen ändå ;)
Moa DeBruin

2018-10-02 ♥ 18:19:29
Anonym

Min son blir hämtad och kommer alltid innan för dörren och pratar då han är mitt i ett samtal så man får ibland vänta 😂

Svar: sötnos :)
Moa DeBruin

2018-10-02 ♥ 19:35:37
Emelie

Pappa kommer hem från jobbet: *allmänt jubel*
Mamma kommer hem från jobbet: *barnen bryter ihop 😬
Killarna kommer aldrig hem själva men store 6 år säger ”hej” lillebror ropar ”mamma!” ifall pappaen hämtat och jag är hemma redan ❤️

Svar: 😊💕💕
Moa DeBruin

2018-10-02 ♥ 20:44:41
Anonym

Min sambo får alltid smyga in hemma eftersom bebisen alltid tar sin tupplur då och sen viska ett Hej, en för hög viskning möts självklart av dödsblickar från trött mamma som känner panik av tanken att bebis ska vakna😂

I övrigt är mitt starkaste minne av min farfar när han varje dag kom över för kaffe, tog av sig den klassiska gamling basker/kepsen och ropade hallå i stugan ❤

Svar: 😊💗💗
Moa DeBruin

2018-10-03 ♥ 00:15:08
Anonym

Vet inte hur vi gör hemma alltså, det är nog blandat. Men morfar ropar alltid, jag är här nöööööö! 😂

2018-10-03 ♥ 21:07:13
Anonym

Min 2,5-åring ropar alltid ”hej mamma, hallååå, jag är hemma nu” 😂 Sambon pratar aaalltid i telefon (peltor-kåpor) när han kommer hem... 🙄 Jag ropar nog bara hallåååå lite försiktigt 🤷🏼‍♀️

Svar: 😁👌🏻
Moa DeBruin

2018-10-04 ♥ 07:26:18

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback