Lycka, 90-talsmissbruk och insikten av att jag kan

Jag är så lycklig för igår hittade jag en skatt - mina gamla dagböcker!! 
 
Eller ja, nu låter det som att jag har letat massa, det har jag inte. Där emot har jag länge TÄNKT att jag ska gå in i förrådet och se om böckerna står där. Igår gjorde jag det. Och de stod där *skalar av dramatiken*
 
Jag skrev dagbok oavbrutet från mellanstadiet till 23-års ålder ungefär (sen hittade jag något som heter blogg). 
 
 
 
 
Jag hittade också massa gamla noveller.
 
Här har jag som 16-åring skrivit en text med den dramatiska rubriken Leva eller dö. 
 
 
 
 
En skärgårdsroman från 1999 till Eder tjänst. 
 
 
 
 
Under min skrivkurs är en del av kritiken jag fått att jag skriver för krönike-artat. Syftet är ju att skriva skönlitterärt vilket är en annan grej. Jag har tänkt att jag inte kan skriva skönlitterärt, men när jag läser mina gamla noveller inser jag att jag VISST kan! Eller jag kunde i alla fall, vilket betyder att jag har det inom mig. Texterna är fulla av miljöbeskrivningar och känslor, alltså gestaltande. Men tio år av bloggande har gjort att jag har lärt mig skala bort allt sådant ur mina texter. I mina skönlitterära texter måste jag kunna gräva fram det igen. 
 
Sen hittade jag en samling desperata brev från brevvänner runt om i världen, ett fenomen jag missbrukade under 90-talet. Jag älskade känslan av en rykande färsk brevis för att sedan tappa intresset efter några månader (i sann Moa-anda). 
 
 
 
 
 
Jag har inte läst breven ännu men jag antar att de mest består av WHY DON´T YOU ANSWER MOOOOA?! Tätt följt av min ekande tystnad. 

Kommentera gärna!
Josefin

Vilken skatt!
Och brevvänner! Kanske något att ta upp igen? 🤔//tjej på 32 jordsnurr

Svar: äh fy! haha, jag gillade bara att FÅ brev aldrig att behöva skicka ;)
Moa DeBruin

2018-10-27 ♥ 21:25:33

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback