Tandläkaren. Igen.

Jahapp då har jag varit hos tandläkaren IGEN på ganska kort tid.
 
Nu för att justera en gammal lagning samt laga en NY tand. Jippi! Det går bra för mina tänderna nu. Dom har verkligen sina glansdagar.
 
 
 
 
Jag hade rätt mycket ångest innan besöket för senast jag lagade den där tanden som nu skulle justeras var det INTE roligt. Fy FASEN vad det isade och gjorde ont, trots bedövning. Nu la jag mig i tandläkarstolen stel som en frostad pinne och andades i små, små stötar genom näsan. Andetagen stannade någonstans i höjd med halsmandlarna, så ni förstår hur ytliga de var.
 
Jag har aldrig haft tandläkarskräck tidigare men nu kände jag mig faktiskt rädd. Det enda jag kunde tänka på var att det finns tortyr som går ut på att förstöra andras tänder och det hjälpte knappast till. Jag tror inte att tortyrmetoder är rekommenderat tänk vid avslappning??
 
 
 
 
 
Jag fick i alla fall en jäkla massa bedövning och... Borrandet kändes ingenting? Nada. Zero. Vilket får mig att inse att förra gången kanske tandis la bedövningen fel? Eller i en för snål dos?
 
Det tråkiga är att den justerade lagningen endast är provisorisk. Så jag måste tillbaka IGEN. Då kanske jag tyvärr måste göra en ROTFYLLNING! *ryser* Mina rötter i kanske-rotfyllnings-tanden fick lugnande medel nu, som tandläkaren uttryckte det. Det gjorde mig varm. Vem vill inte ha tandrötter som går på lugnande??
 
Jag stapplade ut från besöket och kände mig alldeles yr. Nu är jag SVINTRÖTT. Vilket möjligen känns som en normal kroppslig reaktion på när man har haft ångest, varit rädd och spänt varenda nerv i kroppen?
 
Vi kan väl för all del tycka lite synd om mig så kommer jag och mina stackars tänder igen imorgon igen! Okej? Tack.
 

Kommentera gärna!
Ellinor

Jag lider med dig! Jag fick en förfärlig tandvärk häromdagen och gick till tandläkaren. Fick reda på att jag antingen behövde rotfylla eller dra ut. Valde det sistnämnda. Tog så lång tid att dra ut att när den väl var ute så hade bedövningen släppt och jag hade en helvetes smärta. Nästan kröp till apoteket tvärs över gatan. Väl där kunde jag inte stå still för att det gjorde så ont. Måste sett ut som en hemlös knarkare, för en gammal tant frågade mig om jag hade någonstans att sova i natt. Vet inte om jag någonsin vill tillbaka!

Svar: 😂 åh ❤️
Moa DeBruin

2018-10-18 ♥ 18:53:37
Anonym

Snygg bild! ;) sist jag fick massa bedövning så tänkte jag inte på de och skulle köpa med mig subway hem (ja jag är en som kan äta den senare) och kommer fram till disken "hut böd m ot" . Personalen såg välidigt förvånad ut och antagligen jag med som inte fattat att jag inte kunde prata, var ju inte precis någon idé att försöka förklara att jag varit hos tandläkaren. Lyckades i alla fall tillslut få de jag ville!

Svar: 😂💕
Moa DeBruin

2018-10-18 ♥ 20:37:38
Anonym

Dags att sluta äta socker?!

Svar: JA! alla gånger. I alla fall socker som i godis.
Moa DeBruin

2018-10-18 ♥ 21:25:10
Ida

Vi lever ju parallella tandliv! Min temporära lagning kirrade biffen och jag slapp rotfyllning! Så blir det säkert för dig med. *peppar peppar*.
Nu kör jag flourskölj och tandpetare dagligen...annars kommer min barska tandhygienist flå mig levande om 6-9 månader.

Svar: kommer köra hårt på petare och flourskölj jag med.
Moa DeBruin

2018-10-18 ♥ 21:54:27
Borran

Håller tummarna för att det lugnande lugnar! Men OM du får rotfylla är det ingen fara! Testat ett par ggr och inte speciellt smärtsamt alls! Det är iaf min upplevelse. När jag var yngre hade jag kassa tänder och har gjort en hel massa ingrepp och rotfyllning var långt, långt ifrån det värsta! Mest lite tidskrävande. Lycka till😘😘

Svar: a det låter skönt faktiskt :) <3 eller nej inte skönt kanske, men lugnande ;)
Moa DeBruin

2018-10-18 ♥ 22:51:54
Katta

Var sjukt rädd tidigare.

Be om sobril om det inte redan pratats om.
Musik hjälpte även mig.

Men Sobril..be om det, ta det och det blir bra/bättre.

Svar: det ska jag göra!
Moa DeBruin

2018-10-19 ♥ 08:38:49
Katta

Moa:

Toppen, du kommer inte att ångra dig.

2018-10-19 ♥ 08:45:37
Sandra

På tal om bedövning så var jag hos en gång hos tandläkaren som konstaterade att jag hade ett hål i en av mina framtänder. Hon sa att vi kunde laga det på en gång och frågade om jag ville ha bedövning. Tänker; ”Äsch, hur jobbigt kan det vara, orka vänta på bedövning” och säger att hon ska köra. Det gjorde ju så jäkla ont!! Jag min idiot! Sen blev det inte bättre något år senare när det visade sig att hon hade borrat för nära roten (kom att tänka på nu att det kanske var för att jag inte hade någon bedövning så jag inte kunde ligga still av smärta?😱) så den hade dött så jag var tvungen att gå tillbaka och rotfylla den.😩 Då tog jag tack och lov bedövning men då ena framtanden sitter lite snett över den andra så behövde de slå in typ en golfpeg mellan framtänderna för att komma åt.😭 Japp... det var min tandhistoria det.🤣🤣 Trevlig helg!😄

Svar: äh fyyyy din stackare!!
Moa DeBruin

2018-10-19 ♥ 14:45:30

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback