Återvinning

Jo tack det går finnemang med mitt mål att slänga så lite mat som möjligt. 
 
Exempelvis:
 
För ett tag sedan köpte jag champinjoner till en sås som jag skulle vispa ihop. Föga överraskande hade jag råkat köpa några svampar för mycket så det blev med andra ord ett gäng över. 
 
Nästa dag gjorde jag pasta carbonara till middag och plockade fram champisarna igen, att strösslar över pastan. Men inte heller nu tog den slut. 
 
Här hade säkert många gett upp på svampen men gjorde jag det? Nej nej! 
 
Nästa dag fräste jag de sista bitarna ihop med vitlök och serverade som tillbehör till middagen. Detta mumsade familjen glatt i sig tillsammans med min självbelåtenhet. 
 
Ha!
 
Vidare har jag insett att typ alla rester går att placera i ett tortillabröd. Synnerligen bra blir det om man (jag) som standardgrej försöker ha rödlök, avokado och en skvätt gräddfil hemma. 
 
Här blev det gårdagens falafel ihop med avokado, färsk koriander, picklad rödlök och gräddfil. 
 
 
 
 
 
Här blev det halloumirester med gurka, avokado, rödlök och gräddfil. 
 
 
 
 
Så gott!
 
Hashtag nöjd tjäj.
 

Kommentera gärna!
Helena - http://mellan-raderna.com

Gud va gott! Det är ju dödssynd att slänga svamp - speciellt kantareller. Häromdagen såg jag ett stort lass kantareller som grannen öst ner i sopinkastet. Mitt hjärta blodde :´(

Svar: verkligen en synd! kantareller kan man ju frysa in om inte annat
Moa DeBruin

2018-09-21 ♥ 19:29:11 » URL: http://mellan-raderna.com
Ida

Själv körde jag gårdagens risrester o en klassisk "fried rice" tillsammans med ägg, linser, resterna av en zucchini och en halv lök som låg och skräpade. Score!

Svar: najjjjs!
Moa DeBruin

2018-09-21 ♥ 20:14:52
Anonym

Åh,visst känns det så skönt! Både för hjärtat, miljön, och plånboken 😊 Har också blivit bättre på att slänga mindre mat även om det fortfarande råkar hända ibland. Idag hade jag lite grönsaker i kylen som började se sina bättre dagar. Men jag hann ta tillvara dom i en grönsakssoppa/linssoppa gjord på grönsaksbuljong, morötter, paprika, tomater, sojabönor och röda linser.

Svar: grymt! Ja det känns väldigt bra att bli mer medveten kring detta. Och all tid man sparar på att inte hålla på och springa i affären stup i kvarten
Moa DeBruin

2018-09-22 ♥ 12:58:44
iseedee

Wow vad gott! =) Det är så bra att kunna använda så mycket som möjligt av maten man köper, och bra tips där! :D

2018-09-23 ♥ 22:11:40 » URL: http://lifestyleofiseedee.blogg.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback