Att hitta sitt driv och lita på magkänslan

Idag har jag och Matilda varit i Vara konserthus och föreläst på UF Skaraborgs kick off. 600 elever totalt fick vi tala inför. Vilken ynnest!
 
 
 
 
 
 
 
Vi berättade om vår företagsresa som inte har varit varken självklar eller speciellt planerad.
 
Vi var "tvugna" att starta företag för att kunna sälja annonsplatser till vår podcast. Ett plötsligt behov uppstod snarare än en genomarbetad plan.
 
Sen rullade det på med vår idé om en digital kommunikationsbyrå. Det gick snabbt bra, vi fick massor av kunder, vi jobbade som små gnur, vi hade kontor och personer ville investera i oss. Wow! Jättekul! Eller hur?
 
Njaaaooo...
 
Någonstans där tappade både jag och Matilda glöden. Det kändes som att allt hade rullat på i en riktning som jag inte ville ta. Varken jag eller Matilda hade något intresse av att anställa eller växa. Jag hade företag för att få jobba med det jag tycker är roligast - att skapa roligt innehåll på olika vis. Jag tyckte heller inte att det kändes värt att jobba långa dagar, kuska land och rike runt och alltid vara liiiite stressad. Det blev så himla... O-kreativt.
 
Så jag och Matilda tackade nej till nya kunder. Vi sa upp en del sammarbeten som vi hade tackat ja till bara för att vi kände oss tvugna, vi sa upp vårt kontor och avvecklade verksamhet där andra människor kanske hade utvecklat. 
 
Idag driver vi vårt gemensamma företag på en lagom nivå. Därtill kör vi våra egna race där jag bloggar, poddar, tar frilansuppdrag och pluggar. Sen drömmer jag om att skriva böcker, som ni vet. 
 
 
 
 
 
 
Även om det var ångestfyllt att avveckla jobb just när det begav sig så känns det SÅ rätt idag! Jag är glad att vi följde våra magkänslor och vågade bromsa. 
 
Idag inspirerade vi (förhoppningsvis) UF-eleverna kring att hitta sitt driv, att lyssna på andra men inte för mycket och att företagande kan se ut på många olika sätt. Det finns ingen mall. 
 
 

Kommentera gärna!
Anna

Åh, välkommen till min lilla hemort! Den där scenen har jag stått och sjungit på, estetare som jag var på gymnasiet ;)
Grymt att ni lyckats bygga ert företag på en "lagom" nivå :)

Svar: Det var verkligen ett superfint konserthus med väldigt trevliga människor :)
Moa DeBruin

2018-09-12 ♥ 17:01:28 » URL: http://elfstrands.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback