Spiderchick

Hej hej Astrid Lindgren
Igår var det träff i min skrivarkurs och vad passar inte bättre för ett gäng aspirerande barnboksförfattare än att ses i barnbokens mecka Vimmerby. Även känd som platsen där Astrid Lindgren växte upp.
 
Vi fick gå en rundtur i Astrid Lindgrens barndomshem och tjejen som guidade berättade massor från Astrids barndom. Det visade sig att typ allt som Astrid skriver om i sina böcker har hänt på riktigt på ett eller annat sätt. Man kan med andra ord säga att Astrid har varit en slags bloggare. Fast i bokform och möjligen mer framgångsrik än de flesta. 
 
Med det sagt - när öppnar Spiderchicks Värld? En park med figurerar och platser hämtade från bloggen. Möt Spiderpapa i hårdrocksoutfit, ta en sväng om i Pruttibangbang eller upplev den berömda altanen. Korv och mjukglass till tveksamt överpris och det låter som en parksuccée i mina öron!
 
 
 
 
 
Sen blev vi inspirerade av en författare (tillika mentor i kursen) som heter Moa som har blont hår och lugg precis som jag. Langa gärna fram några odds på det??
 
Moa har skrivit imponerande många barn och ungdomsböcker. Så coolt. 
 
Vi fick en skrivuppgift som gick ut på att ta en scen ur en av Moas böcker och skriva om den ur en annan karaktärs perspektiv. Först blev jag nervös och kände genast prestations-svetten ymma i armhålan men sen sa Moa att vi inte måste läsa upp texten om vi inte ville och då kändes det bara kul. Sen kom jag även på att jag åtminstone inte befinner mig på en stand up-scen tillsammans med en hjärna som har black out och då höll jag på att i ren lättnad volontera mig som första uppläsare redan innan uppgiften var skriven. 
 
 
 
 
 
Japp. 
 
Efter det var jag och min kompis tvugna att fara hem mot Skövde igen. Resten av gruppen har stannat över natt och fortsätter utbildningen idag men vi ska på bröllop, så ja. Mer plugg en annan dag.  
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress