Spiderchick

Icke ombedd recension
Jag trillade över en intressant tråd på twitter häromdagen. 
 
 
 
 
 
 
Alltså FOLK som ska tala om för kvinnor hur de ska vara, utseendemässigt? OCH liksom? Intresseklubben antecknar frenetiskt vad random snubbe tycker om mig.
 
 
 
 
 
 
Jag har absolut varit med om det, många gånger, att både bekanta som obekanta tror att jag är intresserad av deras åsikt kring mitt utseende. 
 
 
 
 
 
 
AMEN!
 
Om jag fick en krona för varje gång jag fått höra från folk att jag "ser trött ut" när jag egentligen bara är sminkfri så skulle jag vara miljonär nu. Ett exempel är den här gångenEller de gånger något stolpskott sagt "inte så men du skulle vara mycket snyggare om du... bla bla". Snyggare enligt vem undrar jag då? Har det pågått en världsomfattande omröstning bakom min rygg och här kommer någon med utfallet vad övriga jordklotet tycker om mig? 
 
 
 
 
 
 
Men exakt. 
 
Tack twitter för dagens sorgliga men ändå vettiga diskussionstråd. 
 
C

Sorgligt! Tror i och för sig att det var menat som något snällt från mannen i fråga. Att han inte vill att kvinnor ska känna press att man måste sminka sig. Men håller med om att det är ett problem men människor som tror sig ha rätten att kommentera ens utseende hur väl man menar..

Nathalie

ELLER det där med att män vill ha kurvor och att hundar vill ha ben ?!?! Alltså, vem fan bryr sig vad en idiot till karl tycker?? Det gör fan att jag går i taket! Precis som att allt vi gör är för männens skull.... Grr x 1000.

Sabina

Jag har inte sminkat mig på 6 år och måste säga att ingen man har ifrågasatt detta, dock en hel del kvinnor :'D

Svar: ja jag har också fått höra det från kvinnor, så det är inte bara karlar
Moa DeBruin

Isabelle

Skrattet tar emot eftersom det är så nära en men ändå så absurt beteende från männens sida?? Min värsta upplevelse inom det här sammanhanget måste vara när jag var på hemmafest hos pojkväns inneboende (vi var nära vänner). Det var väl kanske bara en 6-7 personer där, varav en var en man jag aldrig träffat innan. Han kanske var en 7 år äldre än mig eller så? Han påpekade otaliga gånger under kvällen att ”Isabelle du har för mycket smink på dig det är inte snyggt asså. Jag hade ju aldrig gått fram till dig på krogen” osv osv. Han VET slltså om att jag o min pojkvän varit ihop i 4(!!) år vid det här laget men uttrycker sig ändå så? Tillslut så rinner det över för mig. Vi står i hissen på väg ner för att dra ut på nattklubb. Återigen kommer hela harangen om att jag har för mkt smink, han hade aldrig gått fram till mig om jag stod i baren osv (detta har alltså pågått med jämna mellanrum i tre timmar). Jag brinner av och säger ”Men det är ju en jävla tur att jag inte vill ligga med dig då”. Knäpptyst. Han blev alldeles förödmjukad och alla hans vänner skrattade åt honom. Men VARFÖR ska jag behöva bli arg/dryg för att han ska tystna??

Svar: men guuuud vem tror han att han är?? Förstår att det rann över
Moa DeBruin

Anonym

Till Isabelle här ovanför!
-Så jävla bra rytet!
Har mannen i fråga inget vett i skallen eller!

Vick

För mig var det värst när jag var gravid. Varje dag skulle magen kommenteras av någon. Antingen var den liten eller så var den stor eller så hade den växt eller så hände inget eller så såg jag sprickfärdig ut eller så skille jag få tvillingar eller så såg jag knappt gravid ut beroende på vem som kommenterade. Herregud vad trött jag var på det.. Hjälper ju inte att jag jobbar på en skola heller... barn kan mtju förlåta iaf men vuxna som dagligen ska kommentera magstorlek är ju sinnes. Alla verkade tro att det bara var dom som sa något också. Gruvar mig inför nästa gång..

Svar: Jag vet! Känner sååå igen mig. Avskydde också det.
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress