Fyra olika typer av lekplatsföräldrar

Besök en lekplats och du kan snart urskilja en mängd olika föräldratyper.
 
Jag har vaskat fram fyra olika. 
 
CurlingConny
Först springer barnen, sedan springer Conny och där emellan löper en osynlig navelsträng som Conny har svårt att klippa av. Lekplatser kan vara farliga ställen! I näven på ett barn kan även den minsta sandform bli till ett livsfarligt vapen. Conny ser det också som sin medborgerliga plikt att involvera sig i samtlig kommunikation barn emellan samt aktivt medla i varje potentiell microkonflikt. 

BabblarBibbi
För Bibbi är lekplatsen det nya innestället. Har man inte tid för middagar och uteställen längre får man helt enkelt ta tillfället i akt att socialisera sig på lekplatsen. Bibbi minglar runt med ett osynligt glas Prosecco Pizzolato i handen och ser till att att veta både namn, skostorlek och födelseort på samtliga barn och föräldrar innan hon drar sig tillbaka för efterfest a la smörgåsmellanmål. 
 
ObryddaOlle
ObryddaOlle är CurlingConnys raka motsats. Barn ska härdas tänker Olle när hans barn kastar sand på... Andra barn. ObryddaOlle filterar läten av typen hjääääälp mig upp eller ta faaaart på mig på ett imponernade effektivt sätt. Möjligt är att Olles barn har klivit före i en eller annan rutschkanekö men så har de ä andra sidan från en mycket ung ålder blivit experter på att på egen hand få vilken gunga som helst att pendla. 

iPhoneInga
Inga älskar att besöka lekplatsen - så länge hon får ha telefonen i högsta hugg. Snacka om instagramvänligt ställe! Ungarna i gungan - addera ett filter och tjoff ut på insta. Sandhög med pinne i toppen gu så sött - tjoff ut på insta. När ungarna väl har tröttnat på rutsckanor och ryckiga gungor ja då har Inga samlat ihop 142 nya likes. Win win!
 
Några fler typer?
 
 
 
Spiderfamiljen på en lekplats long time ago. 
 
 

Kommentera gärna!
Fanny

Busiga Berit löper amok i lekparken och det är just där hon lever ut sitt inre barn. Berit tar alla tillfällen i akt att åka de högsta rutschkanor och gunga de farligaste gungorna. Liseberg här kommer Berit! Just det, vart är barnen nu..? Äter sand. Ops.

Svar: Haha 😂
Moa DeBruin

2018-09-14 ♥ 08:37:54
Johanna

Nu förstår jag varför jag kände mig utmattad under lekplatsåren. Jag kämpade nämligen ihärdigt med att vara både Bibbi och Conny! Ytterst krävande! 😂😂😂

Svar: Haha 😂 bra kämpat! ❤️
Moa DeBruin

2018-09-14 ♥ 08:50:25
Michaela

Jag vet en till typ! Föräldern som vill visa vilken fantastisk förälder hen är. Hen pratar konstant pedagogiskt med barnet och skulle aldrig drömma om att ta upp iPhonen..så länge någon annan förälder ser vill säga...

Svar: Mmm precis... ;)
Moa DeBruin

2018-09-14 ♥ 09:42:33
Sandra

Med min lilla 3 månaders bebis har jag lekplatslivet framför mig men jag känner att jag nog lutar mer åt Busiga Berit men utan sandätning, jag och sonen kommer att hänga och flänga där tillsammans. Och självklart ska vi leta upp de roligaste lekplatserna i staden så vi verkligen får gå bananas.😄

Svar: Kör hårt! :)
Moa DeBruin

2018-09-14 ♥ 10:11:56
Anonym

KlätterKonny - klättrar, åker rutschkana, gungar, leker i sandlådan. Är barnen ens med? Har Konny ens egna barn? Vem vet - Konny ÄR ju som ett barn och har en svans med 4-åringar efter sig konstant.

Svar: HAHA! :)
Moa DeBruin

2018-09-14 ♥ 11:07:31
Binki

Jag har haft ett antal duster med FrånvarandeFanny och FrånvarandeFrans, som säger att de bara snabbt ska parkera om bilen / amma lillasyster / köpa mjölk och ber en att hålla ett öga på deras telning medan de gör det. Deras barn är ofta rymningsbenägna och/eller utan självbevarelsedrift och förvandlar då mig (ObryddaOlga) till CurlingCarina).

Svar: haha... Asså det är ju rätt ocharmigt med päron som snabbt lämnar över ansvaret för barnen till andra. Ibland känns det liksom som att en del har satt det i system.
Moa DeBruin

2018-09-14 ♥ 11:26:42
Anonym

Nr 3: haha alltså jag kan nog verka som en sån som vill visa hur bra jag är.. men grejen är att mitt barn kräver konstant att man är med. Det räcker inte med att jag säger ”mm jag ser” utan jag måste säga ”jaa jag SER att du har hällt sanden där älskling!” Annars upprepar hon vad hon sagt ca en miljon gånger. Hon kan/vill inte leka själv så jag ge typ inget val. Ville bara reflektera lite kring den ”duktiga” föräldern :)

Svar: hear hear! :)
Moa DeBruin

2018-09-14 ♥ 12:07:40
Anonym

Haha Bibbi och Conny vill man ju inte stöta på! 😂

2018-09-14 ♥ 14:21:01
Anonym

Haha Bibbi och Conny vill man ju inte stöta på! 😂

2018-09-14 ♥ 17:09:56

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback