Några tankar om valet

Några tankar om valet på söndag. 
 
- Jag har insett att båda min barn får rösta för första gången år 2030 (hej framtiden). Nioåringen får vänta tills han fyller 21 bast och då är sexåringen 18 bast.
 
- Nioåringen fyller som bekant år 10 september. Han har en kompis som fyller år 8 september. Tänk om de varit 18 år i år. Då hade kompisen fått rösta men inte nioåringen. SNÖPLIGHETEN i det. 
 
- Jag har aldrig tänkt på det tidigare, men trevlig bonus ändå att fylla 18 år innan september eftersom valet alltid är andra söndagen i september. Om man fyller 18 under ett valår vill säga. Annars spelar det ju ingen roll.  
 
- Jag var 19 år när jag röstade för första gången. 
 
- Nu har jag den stora rättigheten och skyldigheten att få rösta för femte gången in ma lajf. Trrrrrevligt. 
 
- Eller?
 
- Alltså jag tror inte att ni förstår hur mycket jag har suttit och räknat på fingrarna gällande ovan punkter. Jag är så kass på räkning haha! Ber på förhand om ursäkt för eventuella felkalkyleringar (det var ju inte länge sedan jag hävdade att jag började skolan 1993 och ni ba näääää Moa du började skolan 1990 och jag ba a just det och ni ba ingen fara vi har din matematiska rygg). 
 
- Jag röstar för allas lika rättigheter, rätt till egen kropp, jämställdhet, solidaritet och miljö. På kommunnivå tycker jag att barnomsorg, skola och vård är extra viktiga frågor.
 
I övrigt har jag ännu inte bestämt exakt vilket eller vilka partier jag ska rösta på i riksdag, kommun respektive landstingsvalet. Men jag läser på och börjar nå ett beslut. 
 
Här kan ni som är tvekis göra en valkompass för att se vilket eller vilka partier som stämmer överens mest med era värderingar. 
 
Vi ses vid urnorna på söndag hörrni! 
 
Häpp!
 
 
Med sikte på framtiden.
 

Kommentera gärna!
Anonym

Jag fyllde 18 tre veckor efter valet 2002. Sååå irriterande haha, fortfarande lite störd över detta...

Svar: förstår det! hehe
Moa DeBruin

2018-09-07 ♥ 11:04:22
Anonym

Jag har alltid trott att valdagen är tredje söndagen i september. Känner mig rätt osäker på om alla dagar håller på att byta plats? Vilket datum är julafton i år? 🤪

Svar: Googlade nu och tydligen byttes det från tredje till andra 2011 så du är inte helt ute och cyklar 🙂👌🏻
Moa DeBruin

2018-09-07 ♥ 17:05:59
Anonym

Jag fyllde 18 år dagen efter valdagen 2006... Lite kul ändå. 😉

Svar: Ett minne ändå 😉
Moa DeBruin

2018-09-08 ♥ 01:01:30
Lovisa

Jag har fyllt 18 i år och röstade alltså för första gången. Jag har kompisar som inte fyllt än och de får rösta första gången samtidigt som min liiilla lillebror som är fyra år yngre. Det är lite roligt.

Svar: Segt för polarna 🙈
Moa DeBruin

2018-09-09 ♥ 14:35:35

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback