Test gånger tre

Jag har testat tre godisnyheter med gul förpackning! Tema-aktigt värre. Plus fotat dessa framför en gul buske. Kan vi bara uppskatta det en stund? Tack.
 
 
 
...
 
...
 
...
 
Så. 
 
Nu kan vi gå vidare. 
 
Plopp Popcorn, Daim citron och Barebells Lemoncurd har jag testat. 
 
Recension:
 
Plopp popcorn: Förlåt men vad hände här? Svar: INGENTING. Jag hade förväntat mig, smörsmak, någon form av sälta eller bara något annat som påminner om poppade corn. Men inget. Plopp popcorn smakade ungefär lika mycket popcorn som morot. Kanske var det en dåligt poppad version jag fick?
Betyg: En överstruken morot av fem möjliga. 
 
Daim Lemon: Jag försökte lista ut om smaksättningen låg i knäcken eller i chokladen? Efter en stund förstod jag att smaksättningen låg i chokladen med en svag eftersmak av citrus. Även här hade de kunnat kräma i betydligt mer med smaksättning. When life gives you lemon gör en ordentlig lemonad liksom. 
Betyg: En svagt odlad citron av fem möjliga. 
 
Barebells lemoncurd: Är Barebells nyttigt? Jamenar det är ju en "bar" och det står protein på förpackningen? Oklart. Kan tänka mig att den är ungefär lika nyttig som chokladöverdragen lakrits i naturgodishyllan. Hur som helst. Barebells Lemoncurd består av vit choklad, någon slags krisp och så lemoncurd. Jag är inte helt förtjust i "någon slags krisp" och jag tycker också att den vita chokladen var väl söt (då har jag ändå hög tröskel för söttma). Men lemoncurden balanserade upp och räddade övrig bar från fiasko.
Betyg: Tre balanserade bars av fem möjliga. 

Ett extra barn

Jag älskar det faktum att mitt syskonbarn så sakteligen har börjat flytta hem saker till oss. 
 
Sedan en tid tillbaka står den här stolen i vårt kök. 
 
 
 
 
 
Igår åkte en grind upp vid trappan. 
 
 
 
 
 
Nästa steg är väl att hans tandborste står i muggen i vårt badrum och steget efter det är att han kopierar upp en egen nyckel.
 
INTE MIG EMOT! <3
 

Skräpplockarna

I helgen var vi ute på en promenad/cykelrunda och plockade skräp. Det senare var inte planerat, det bara blev så. Sexåringen har haft skräpplockardag med skolan och har sedan dess blivit väldigt noggran med att plocka upp allt skräp han ser på marken. Och jag kan ju inte gärna be honom lägga av? 
 
– Lägg tillbaka plasten i gräset älskling nu ska vi promenera! 
 
Kan jag knappast säga.
 
Så vi samlade skräp på promenaden. Och det är ju BRA givetvis. 
 
 
 
 
 
– Mamma, fröken har sett en ungeräv fastna i ett mjölkpaket! berättade sexåringen med allvarlig min. 
 
Hans fröken har alltså räddat en rävunge som hade fastnat med huvudet i ett mjölkpaket. Sexåringen var smått skakad när han återberättade det hela för oss och tyckte så synd om lilla räven. Nu är han som sagt skräpplockaren nummer ett. 
 
 
 
 
 
 
Alla ni som är lärare - underskatta inte den påverkan ni har på barnen.
 
Alla ni vuxna som slänger skräp, ciggfimpar och annan skit i naturen - sluta! Så slipper barnen plocka upp efter er.
 
 

Myrornas flytt

Jag går en speciell promenadslinga i skogen nästan varje dag. 
 
För omkring ett år sedan blåste det ner ett träd och blockerade en av stigarna på promenadslingan. Efter det har jag, och alla andra promenerande människor, behövt ta en omväg runt det fallna trädet.
 
 
 
 
 
Bara det att den omvägen har gått runt en myrstack. Myrstackarna har med andra ord hamnat mitt i en - ja en rondell typ. Eller en korsning. 
 
I dagarna såg jag att myrorna hade flyttat och övergett sin stack. 
 
 
 
 
 
Lite trist. Men jag förstår dem!
 
Det kan ju inte vara roligt att bygga hus på ett ställe man tror ligger avlägset och trafikfritt men så vips har man en hel E4 av människor precis utanför dörren. 
 
Jag hoppas att de har hittat en ny tomt med bättre läge.
 

Några grejer vi har gjort i helgen

Nä men hej bloggen! 
 
Sorry, jag har inte ägnat dig en tanke sedan igår imorse. Jag har nämligen varit helt uppslukad av mitt bokskrivande. Jag har deadline på en inlämning i skolan idag (!) och har skrivit och redigerat som en liten gnu varenda ledig sekund under hela helgen. 
 
Men jag har hunnit med lite annat också.
 
I fredags grillade vi till exempel halloumiburgare och åt marängswiss till efterrätt.
 
 
 
 
 
Minstingen i familjen fick en morot att gnaga på (det blir snart marängswisstider för dig också ska du se, lilla älskling). 
 
 
 
 
Jag har försökt gå på toaletten men möttes av den här sitsen vilket förklarar 1) varför all plastfolié plötsligt var slut och 2) varför barnen var så oerhört goda vänner ett tag. Jag säger ju att min blotta uppenbarelse förenar dem.  
 
 
 
 
 
 
Sen har jag tydligen gått och blivit en människa som serverar frukt och bär till fika?! 
 
 
 
 
Ni kan kalla mig influencer.
 
Eller GALEN!? 
 
Jag har länge föraktat alla som väljer frukt framför kakor men är tydligen där och harvar själv nu? A ja.
 
Sen har jag som sagt skrivit och ska fortsätta med NU. Yngsta barnet är på kalas, äldsta barnet tittar på tranor och min man ska olja in en altan. Så jag får passa på. 
 
Över och ut. 
 
 

Årets Mama

I torsdags var jag och två kompisar och såg Årets Mama med Emma Knyckare, showen hon turnerar med. 
 
Den var så himla rolig! Jag älskar Emma. Hon är så okonstlad, smart och ROLIG. Bjuder på sig själv till 250% vilket är så modigt! Ni kanske minns att jag var på Emma och Josefins humorkollo för några år sedan? Jojjomen. 
 
Jag berättade på Instagram att jag laddade upp inför Årets Mama med gröt. Jag taggade Emma i inlägget. 
 
 
 
 
 
Emma inledde sedan hela showen med att säga "jag såg på Instagram att det var någon som laddade upp med gröt, snacka om PARTY!" Nåt sånt var det hon sa. Jag minns inte exakt eftersom jag blev helt starstruck och rätt mallig över att det faktiskt var JAG som var grötkvinnan!
 
 
 
 
 
 
Man kan med andra ord säga att jag var en del av Emmas show. Jag hoppas att hon från och med nu inleder alla sina shower med att nämna gröten vilket i så fall kommer betyda att jag turnerar med Emma! Jo men det tycker jag man kan säga.
 
På mitt cv: Är kvinnan bakom uppladdningsgröten i en replik från Emma Knyckares show 2019. 
 
Snacka om peak i min karriär. 
 

En underbar nyhet!

Dags att uppdatera er om mitt senaste tandläkarbesök. Runda: 403.
 
Eller i alla fall runda 4. Med samma tand!
 
Jag fick en tand dåligt lagad för ungefär ett år sedan som jag har varit tvungen att göra om. Senast fick jag med mig en provisorisk lagning hem samt information om att jag kanske skulle behöva rotfylla skiten. Har på riktigt gått runt med ångest över det sedan dess.
 
Idag var dagen D.
 
Tandläkaren tog fram ett verktyg för att kontrollera om rötterna i tanden levde. Ett verktyg som gör att det isar i tanden. Jag säger inte att det är obehagligt jag bara säger att det känns som ett modernt TORTYRREDSKAP!
 
Hemskt är det.
 
HEMSKT! 
 
Tandläkaren ba: Nu ska vi se om tanden lever. 
 
IiiiiiiiiiiiiiIIIiiii...
 
Sen ba: Den lever. 
 
Jag ba: Va? 
 
Tandläkaren ba: Den lever. 
 
Jag ba: DEN FUCKING LEVER!! 
 
 

 
 
 
Älskar min tand så innerligt för att den har överlevt den här resan. Vilken kämpe den är. En krigare! Släng in min tand i Robinson och den kommer överleva skiten ur alla andra deltagare. Jag säger bara det. 
 
Så jag behövde bara göra en "vanlig" lagning av tanden. Vilket inte heller är svinmysigt men ändå bättre än en rotfyllning, inbillar jag mig. 
 
Är nu 50% bedövad i munnen och kan endast tala med en läpphalva. 
 
 

Workshop kreativt skrivande

Idag har jag hållt i min första workshop i kreativt skrivande! Wohooo! Jag fick frågan här, genom bloggen vilket gjorde mig himla glad. 
 
 
 
 
 
 
Med på workshopen var ett gäng personer som arbetar med skrivande i sitt yrke. Tillsammans gick vi igenom allt från kreativitet (att fundera kring hur ens egen kreativitet fungerar är väldigt nyttigt) till hur man skapar engagerande texter, ner till handfasta skrivtips. Sen hade jag förbrett olika skrivövningar. Älskar att komma på och dela ut övningar har jag märkt, lika mycket som jag älskar att komma på och organisera lekar. Det bor någon slags pedagog i mig och hon vill UT!
 
 
 
 
 
Dagen gick inte ut på att bedöma skrivandet eller undervisa i hur man bygger grammatiskt korrekta meningar, utan meningen var att det skulle vara roligt, lustfyllt och förhoppningsvis något som boostade allas kreativitet. 
 
 
 
 
Sociala medier och företagande har jag föreläst om hur mycket som helst, men det här var något nytt. 
 
Jag hoppas att deltagarna tycker att det var en givande halvdag och att de fick med sig nya verktyg och tankar i sitt skrivande. 
 
Tänk förresten att min högsta dröm som liten var att skriva krönikor och bli författare. Har aldrig varit så lycklig som när jag fick skriva redaktörsspalten i skoltidningen på gymnasiet. Efter studenten virrade jag in mig i modebranschen (bless you modebranschen *gör korstecken över bröstet*) några år innan jag gled över i skrivandet, det vill säga jag startade min blogg. De senaste 11 åren har jag jobbat med att skriva, rent krasst. På massor av olika sätt! Allt från blogg, till copytexter, krönikor och manus till ett och annat körschema. Häftigt att tänka på ändå. Ibland ser jag inte skogen för alla träd, so to speak. Och idag fick jag alltså undervisa i skrivande! Det var fett roligt!* Nu är som ni vet målet att färdigställa ett BOKMANUS. Vi får väl se. 
 
* Förlåt men jag har på riktigt börjat använda ordet "fett"? Känner mig som en övervintrad tonåring varje gång jag använder det men kan samtidigt inte låta bli??
 

Boka dejt med... Ja vem?

Jag bokade dejt med min man förra veckan. Han sms:ade mig när jag var jobbet. Eller ja, egentligen var det sexåringen som sms:ade men han låtsades vara sin pappa, alltså min man. Inledningsvis anade jag ingenting.
 
Det började med att han skrev "hej min elslinga!".
 
 
 
 
 
 
Inget konstigt.
 
Sen frågade han om jag ville gå på dejt. Jag blev glad och svarade att jag gärna ville det! Vad ska vi göra på dejten undrade jag?
 
 
 
 
 
 
Min man svarade att vi skulle ta dejten på ett lekland? För all del. Fortfarande inte så konstigt. 
 
Efter en stund fick jag ytterligare ett sms. 
 
 
 
 
 
 
 
Min man verkade vara väldigt ivrig och ville att dejten skulle ta plats samma dag.
 
Efter två minuter hörde han av sig igen och var orolig att jag hade glömt bort vad vi hade bestämt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag anade fortfarande ingenting. Jamenar det finns väl konstigare saker än 38-åriga män som vill dejta sin fru på ett lekland helst samma dag??
 
Men SEN kom sms:et som fick mig ana oråd...
 
 
 
 
HÄR förstod jag att det nog inte var min man som jag sms:ade med trots allt utan 6-åringen. Att skriva FBK (Färjestad BK) är nämligen hans trademark när det gäller sms.  
 
HA!
 
När jag förstod att det var mitt barn jag skrev med svarade jag att han kanske borde gå och kolla om grannbarnet var hemma?
 
 
 
 
 
 
"Va det är inte jag" svarade 6-åringen och försökte fortsätta mörka att han stulit sin fars identitet!!
 
Om vi senare åkte till ett lekland? 
 
Svar ja. 
 

Krasseodling

Jag har odlat krasse. 
 
Jag fick ett gäng frö av en kompis som även berättade att det där kan man odla på en bit hushållspapper. Det lät som en odling passande mig! 
 
Krasse är tydligen supernyttigt och gott att ha på mackan. 
 
Jag fuktade en bit papper, hällde på frön och har sedan dess fuktat odlingen med jämna mellanrum. Först såg det ut så här.
 
 
 
 
 
Efter två dagar så här.
 
 
 
 
Efter tre dagar så här.
 
 
 
 
 
Jag uppdaterar er när det växt klart. 
 
Tills dess kan ni KALLA MIG ODLAR´N! 
 

Kaffe och persikor

I helgen jämförde sexåringen min kopp kaffe med övriga vuxnas och frågade sedan om jag drack O'boy?
 
Men nej nej. Jag dricker bara kaffe SOM SIG BÖR. Nämligen med 50% mjölk.
 
 
 
 
 
 
Kan vi förresten prata om hur GOTT det är med persikohalvor och grädde? Jag blev påmind om denna underksattade efterrätt av min svärmor och kände ba: hello min nya favoritefterrätt! Vi ses snart igen. 
 
 

Påskbonanza

Ja-happ. Då var den här påsken till ända. 
 
Påsken i bonanza-punkter:
 
• Grillbonanza! Alltså, vad mycket GOTT vi har grillat i påsk. Sväljer mitt eget saliv litervis bara jag skriver om det. 
 
 
 
 
 
 
 
• Utomhusbonanza. ÄÄÄÄÄLSKAR att vi kan vara utomhus igen. Det blir en triljard gånger roligare, enklare och mer lustfyllt att umgås med släkt och vänner när man kan nyttja all yta utomhus. 
 
 
 
 
 
• Robinsonbonanza. Jag, min man och nioåringen har matat en herrans massa avsnitt av nya Robinson.
 
• Äggbonanza. Vi har intagit både sådana ägg som hönor värper och sådana som exempelvis en snäll farmor köper i affären och lägger önskvärda saker i. 
 
• Släktbonanza. Vi har träffat kusiner och morbröder och farbröder och mormödrar och gammelmormödrar och ja... Ni fattar. Alla. Mysigt. 
 
 
 
 
 
 
Slut på bonanza-punkter.
 
Nu längtar jag intensivt till sommar och semester!

Kortspelsturnering

Idag har vi varit hos pappa och haft kortspelsturnering.
 
Till er som undrar "tävlar ni om allt i er släkt?" är svaret OH JA. 
 
Idag spelade vi ett kortspel som heter 31. Himla roligt och enkelt. Googla på det. Våra regler var att när man hade förlorat två gånger var man ute ur spelet. Vinnaren blev personen last standing. 
 
 
 
 
 
Den minste i släkten fick tyvärr inte vara med i turnerningen. Det är inte så att vi har någon åldersgräns, där emot måste man ha nått en gräns där man kan motså impulsen att stoppa korten i munnen och märka dem med tänder och saliv. Minsting har inte riktigt kommit dit ännu. Men snart så!
 
 
 
 
Någon som briljerade och VANN hela turneringen var den som är näst minst i släkten - sexåringen. För några månader sedan kunde han inte ens spela själv och nu tog han hem hela tjottabaletten. 
 
Vinsten var ett stort guldägg fullt med choklad och marsipanägg. 
 
 
 
 
 
Eftersom sexåringen just nu sparar pengar till en egen tv (att ha på rummet, som storebror) kom han snabbt på idén att sälja innehållet i guldägget. Hanna kunde tänka sig att köpa det för 50 kronor. Värt att notera är att det även var Hanna som köpte guldägget till att börja med. Ingen ekonomsik vinning för henne idag, med andra ord. 
 
 
 
 
 
Nästa gång vinner JAG!
 

Påskafton

Vi hade en mycket lugn påskafton. 
 
Sexåringen hade feber hela natten till lördag så han och Spiderpapa fick hålla sig hemma och vila under hela gårdagen.
 
Jag och nioåringen åkte till min mormor och åt påsklunch med familjen.
 
Jag stod för efterrätten och bakade en mango-cheesecake som jag dekorerade med blåbär. Först la jag bara en rad blåbär längest ut på kakan. 
 
– Det där var väl snålt tilltaget? fnyste mormor och dekorerade några rader till. 
 
 
 
 
 
För all del.
 
 
 
 
 
Min mamma var övertygad om att blåbären, i någon slags påsk-anda, skulle symbolisera de harpluttar som jag stoppade munnen full av som ettåring. Jag låter det vara osagt. Men faktum är att jag och min kusin faktiskt har ätit en massa harskit. Något vi ofta blir påminda om vid släktsammankomster. 
 
– Hur kunde det hända? Var det ingen som kollade barnen? undrade min bror.
 
Rimlig fråga. Man undrar ju vart alla vuxna var när bajs-bonanzan tog plats?
 
– Jo vi var precis intill, hävdade mamma.
 
Hon tänkte måhända att det gjorde saken bättre men jag vill nog mena att det GÖR HELA HISTORIEN VÄRRE??
 
A ja. Saker som hände för snart 35 år sedan är möjligen preskriberade vid det här laget.
 
Familjens nuvarande bebis fick inte smaka på mango-kakan men harpluttarna hälsar han var mycket delikata. 
 
 
 
 
 

Långfredagskampen

Igår gick den beryktade Långfredagskampen av stapeln! 
 
Nä okej den kanske inte är så beryktad - ÄN. Jag kom möjligen på begreppet i veckan. Men man hör ju på namnet att det är något som kommer bli tradition?? 
 
 
 
 
 
Mina syskon och några kompisar var här och vi började med bubbel och mingel på altanen på framsidan, den vi byggde förra sommaren. 
 
 
 
 
 
ÄLSKAR att vi byggde en altan på framsidan. Nu ska vi bygga ett stort bord bara sen tror jag att det kommer bli stället vi hänger på mest i sommar. 
 
 
 
 
Sen följde vi efter solen och förflyttade vi oss till baksidan. 
 
 
 
 
 
Efter en uuuuutsökt grillmiddag startade långfredagskampen som bland annat gick ut på att tillverka ett käpp. 
 
 
 
 
 
Att pricka en boll i basketkorg utan att ta i bollen med händerna. 
 
 
 
 
Samt designa en klänning. Plus några andra grenar.
 
 
 
 
Jag och mitt syskonbarn var domare. Även om den mindre domaren möjligen var mer intresserad av att inspektera papper, grässtrån och random löv snarare än att inspektera tävlingen. 
 
 
 
 
 
Sen var han iväg med de större barnen en stund och när vi hittade honom hade han blivit en fullfjädrad (väldigt lycklig) gamer?? Nu är jag rädd att hans första ord kommer bli "levla" eller "loot box". 
 
 
 
 
Ja. En mycket trevlig långfredag. 
 

Carpa påsken och bokskrivande

Här pågår påskledigheten för fullt.
 
Vi har varit ute i det fina vädret, carpat dagen, fångat påsken och allt det där.  
 
 
 
 
 
Återigen - en cykelhållare till vår bil är bästa köpet i år! 200% mer nöjda barn när vi går ut på tur. 
 
 
 
 
 
Magnum brownie får fem av fem bröööönisar. 
 
 
 
 
 
Men roligast av allt just nu är jag har skrivit klart min bok!
 
Den är klar som i: Har hela handlingen färdig, röd tråd, dramaturgisk kurva, karaktärer som är relevanta och ja... Typ så. Jag skriver om en familj och det här är version fem kanske? Äntligen känns allt rätt. 
 
 
 
 
Nu ska jag bearbeta manuset några gånger innan jag skickar in till förlag. SEN FÅR NI HÅLLA TUMMARNA FÖR MIG! Inte vet jag om folk kommer tycka om det?
 
Men oavsett är jag SÅ stolt över mig själv att jag har skrivit en bok liksom? Det trodde jag aldrig att jag skulle ha tålamod till. Men jag har insett att jag verkligen gillar det skönlitterära skrivandet. Det är en häftig känsla att kunna hitta på vad som helst egentligen? Tycker jag att en karaktär ska älska glass och träna karate, ja då gör hon det. I am the MASTER. 
 
Som sagt, håll tummarna. 

Syskonbråk

Skollov (påskvarianten just nu) är lika med syskon som... Ja. Testar varandra. I alla fall i vårt hushåll. Och det är väl som det ska vara, antar jag. 
 
Idag dukade jag fram lunch till hungriga barn medan jag själv skulle hoppa in en snabbis i duschen.
 
– Snälla, sitt nu och ät och börja inte bråka med varandra, bad jag med min allra snällaste mammaröst.
 
Barnen lovade. 
 
Sen hoppade jag in i duschen men tro sjutton gick det knappt en minut innan jag hörde hur ungarna hade rykt ihop. 
 
– A men va...  
 
Jag stängde av duschen och klampade ut från badrummet redo att säga ett sanningens ord till mina barn. I köket möttes jag av två MYCKET muntra barn som glatt utropade:
 
– PRANKAD!!
 
Sedan skrattade de högt och länge och mer enat än någonsin.
 
?
 
 
 
 
A ja.
 
Kul att man med sin blotta uppenbarelse kan förena människor. Antar jag??

Sms-kungen

Sexåringen har hittat sms-funktionen på sin mamma och pappas telefoner och BOY som älskar han att nyttja den!
 
Så fort han får tillfälle messar han med sina morbröder, farbröder, farmor, morfar och nu senast sin mormor.
 
 
 
 
 
 
– Vi ses snart! 
– Jaa men kan vi smesa?
 
Häromdagen messade han mig när jag var i mataffären och frågade om jag hade köpt kvällens middag.
 
 
 
 
 
 
Självklart fick han korv snågarof till middag! <3

Korvväskan okänd??

Jag har skandal-sms:at med min mamma.
 
 
 
 
 
– Vaddå skandal? undrar ni. 
 
Ja men ni ser ju!!
 
Konversationen mynnade ut i SKANDAL. Här försöker jag bespara mamma 15 kr och så visar det sig att hon tydligen inte en vet vad en korvväska är för något??
 
 
 
 
 
Min egen mor känner alltså inte till den oerhört viktiga och ekonomiska del av mitt liv som korvväskan utgör.
 
Jag tar det som en personlig förolämpning. 
 

Cykelträff

Igår var första dagen på påsklovet. Jag och barnen bestämde med några kompisar att åka upp till Billingen för att cykla och fika. 
 
Vid lunch sms:ade jag kompisen.  
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja, mina barn höll alltså på att ta kål på varandra så vi åkte upp tidigare än bestämt, för allas trevnad. 
 
Vi har förresten investerat i ett cykelställ till bilen. Jag känner redan nu att det är årets absolut bästa investering förutom korvväskan.
 
 
 
 
På Billingen gick vi en promenad i naturen medan barnen cyklade.
 
Efter en stund stannade vi och fikade i solen. Efter fikapausen totaltröttnade de stora barnen på utevistelsen och började yra om Fortnite och Fifa. Men de små barnen lekte glatt i skogen så där som bara två sexåringar som kommer riktigt bra överens kan göra.
 
 
 
 
Gullisar. 
 
För oss vuxna var det coffee time minst tre gånger. 
 
 
 
 
En bra första påsklovsdag ändå. 
 

Mysdag och nyrenoverat kök

Medan övriga familjen var i Karlstad igår hängde jag med min svägerska och mitt syskonbarn. 
 
Vi gick en lång promenad och sedan tog vi en fika i solen på balkongen.
 
 
 
 
 
 
Jag spanade in ettåringens kök. Nyrenoverat är det. 
 
Urspungligen såg det ut så här:
 
 
 
 
Efter renovering ser det ut så här:
 
 
 
 
Trendig blågrå färg, kakel, marmorbänkskiva, coola knoppar och handtag. Mitt ettåriga syskonbarn har alltså ett mer modernt och mer nyrenoverat kök än vad jag har..........
 
Men snart renoverar vi också!! Då kommer han inte vara så mallig längre, den lille köksägar´n. 
 
Jag är dock osäker på om en ettåring verkligen borde ha ett eget kök för vips gick går de ifrån sitt rum utan att stänga av plattan??? 
 
 
 
 
Hm.......
 

Karlstadbesök

Igår åkte barnen, min man, mina bröder och min pappa upp till Karlstad för att se Färjestad spela ishockeymatch. 
 
Peppen hos barnen var total. 
 
 
 
 
Möjligt att det här med Färjestad gått liiiite över styr hos den minsta som jag har kommit på att försöka rista in FBK i vårt köksbord (??) och även i mitt mobilskal (??). Lyckades hejda honom i tid båda gångerna. Men han är numera förbjuden att hålla i någon som helst bestick-kniv fram till ishockeysäsongen är över. 
 
 
 
 
Det mest roliga ligger nog dock i att ha ett intresse tillsammans med sin pappa, morbröder och morfar. Att de ser Färjestadmatcher tillsammans. Det är skönt att barnen får bra förebilder inom sporten. Männen i min familj är liksom inga som skriker fula saker eller pratar illa om spelare. De visar att man kan titta på sport utan att bete sig som en idiot. 
 
All good med andra ord. Minus försök till permanenta inristningar. 

35-årsgalej

Igår var jag på 35-årstjejfest.
 
Ni förstår konceptet? Glada tjejer firar glad kvinnlig 35-åring. 
 
 
 
 
I det här fallet heter 35-åringen Sofia och är en person jag tycker mycket om.
 
Det var så fint dukat! Med supergod mat (varmrökt lax) och trevligt folk (ej varmrökta). Det är så roligt att träffa vänners vänner som visar sig vara cirka supertrevliga för man får liksom som ett extra kvitto på att man är vän med en bra person. 
 
 
 
 
 
Sofia fyller alltid år i samband med att Pressbyrån har halva priset på glass så efterrätten var given. 
 
 
 
 
Jag valde till slut Magnum mandel. 
 
 
 
 
Förutom glass fanns det trevliga påskägg.
 
 
 
 
Sen körde vi rundpingis fram till midnatt och jag tog mig till final ALLA gånger men förlorade finalen VARJE gång?? Jag kan inte räkna med mig själv när det gäller, med andra ord.
 
Cyklade hem med en kompis som bor nära mig. Idag har jag ont i mitt underrede eftersom jag inte har cyklat på så länge. Med vad gör väl det efter denna supertrevliga fest!

Tre och ett halvt boktips

Några böcker jag har lyssnat på och läst det senaste:
 
- Små eldar över allt av Celeste Ng
De två första kapitlen var lite trevande innan jag greppade handlingen och berättartekniken - men sen var jag fast. Den här boken har en allvetande berättare och följer alla karaktärers tankar, även de små bi-karaktärerna. Men alla karaktärer är intressanta och bär på sin egen historia. Bokens centrala tema skulle jag säga är mödraskap och moral. Vad är moraliskt rätt att göra? Är allting svart eller vitt? Boken kretsar kring frågor som är så komplexa att svaret till slut blir "jag skulle aldrig sätta mig i den situationen". Ungefär så. Jag kan inte säga mer utan att avslöja för mycket. Låt er slukas!
 
 
 
 
 
- Världens värsta tandläkare av David Williams (barnbok)
Till min stora glädje upptäckte jag att en av mina favoritkomiker (avdelning brittisk humor) David Williams är barnboksförfattare! Han skriver enkelt, spännande och roligt. Världens värsta tandläkare handlar om Alfie som träffar världens mest läskiga tandläkare. Något står inte rätt till med denna tandis och Alfie tänker ta reda på vad...
 
- Bridget Jones dagbok av Helene Fielding
På tal om brittisk humor. Jag har läst om Bridget Jones dagbok och tycker fortfarande att den är SÅ kul. Bra ändå med tanke på att den utkom 1996. Visst - Bridgets ständiga bantning känns daterad. Likaså hennes paniska rädsla att förbli singel. Men humorn håller, Bridgets känsloliv bjuder på igenkänning och jag tycker heller inte att all underhållning måste osa av "rätt" värderingar. 
 
 
 
 
 
 
Just nu: Lyssnar på Läckbergs nya bok En bur av guld. ÄLSKAR den. Vill inte att den ska ta slut. 

Jag vill gråta

... AV LYCKA! 
 
Jag har nämligen blivit med ny skrivare.
 
Ni minns kanske min gamla skrivare som plötsligt började spotta utskrifter med osynligt bläck? Jag försökte laga den, byta toners, ladda ner olika programvaror, lusläsa trådar på olika mac-forum och så vidare. Jag gjorde mitt yttersta helt enkelt. Till ingen nytta. 
 
Sedan dess har jag fått hustla mig till låneskrivare av olika slag i samband med bokföring. Inte optimalt. 
 
– Men varför har du inte bara köpt en ny skrivare? undrar ni. 
 
Jo det hade jag väl kunnat göra på dirren om det inte vore för att jag lider av FOMS - fear of meeting säljare. Specifikt säljare av teknik. Jag har liksom ingen bra erfarenhet av det. Alls. 
 
Antingen blir jag:
 
1) Mansplainad
Nu ska jag tala om för dig hur det fungerar bla bla bla bla bla... *insert ovärt tjöt á 30 minuter av mitt liv som jag aldrig får tillbaka*
 
2) Skuldbelagd
VA? Har du DEN tekniken? Om du inte uppgraderar dig till nya IOS 395 primux analuz sensor 354 plus SÅ KAN DU LIKA GÄRNA SKITA I DET!!
 
3) Över-på-såld
Sen har vi den här superbra försäkringen för bara 795 kronor per varannan vecka som täcker 0,2% av ALLT. Den sägs upp automatiskt efter en månad bara du säger till fyra veckor i förväg. Du vill inte ha den? Du tycker att din hemförsäkringar räcker? Men vad BRA då lägger jag till den på ditt köp. 
 
På riktigt avskyr jag att behöva köpa ny teknik och där med, eventuellt, behöva ha kontakt med säljare. 
 
Men idag tog jag tag i det. Jag sprang in i butiken, rev åt mig en skrivare som verkade bra, duckade för dyra tilläggsförsäkringar och sprang ut igen. Möjligt att jag betalade också. 
 
Till min lättnad var den enkel att installera och fungerar hittills felfritt! 
 
 
 
 
 
Jag vill gråta som sagt. Av lyckad.
 

Lakritspuck bites

Det var länge sedan snasktestar´n var i stan! Eller hur? Ja det var länge sedan jag testade något slags snask, alltså.
 
Men nu ni.
 
Nu har jag just, helt oplanerat, smällt i mig en påse med lakritspuckar. Jag såg det inte ens komma? Men min man hade med sig en påse hem igår och idag råkade den komma i min väg. När jag väl hade börjat kunde jag inte sluta och det känns som min plikt att ge en recension till er. 
 
 
 
 
 
 
Jag hör till skaran som älskar lakritspuck som glass och godisvarianten är lik. Mycket lik. 
 
Okej, jag kanske inte skulle säga att godisvarianten är en enäggstvilling till glassen, men en tvåägg kanske. Eller en pseudotvilling?
 
Lakritsöverdraget är så där perfekt och lagom salt, i samma konsistens som glassen. Innanmätet är mjukt, lent och lite segt. Möjligt att jag jag hade önskat ett tjockare lakritslager, gärna så pass att jag hade kunnat "knäcka" av det med tänderna. Men hey! This is good. 
 
Gillar man lakritspuck så kommer man gilla lakritspuck bites. 
 
Betyget blir fyra puckade pseudotvillingar av fem möjliga. 
 
 

Seans

I veckan var jag på en seans. Ni vet ju att jag lutar mig åt det andliga hållet.
 
Folk kan bli skeptiska när jag skriver om sådant, rent av arga. Men för min del är det en rolig grej som ger mig energi, varken mer eller mindre. Tror man inte på sådant här är kan man säga next inlägg please och scrolla förbi.
 
 
 
 
 
Jag var på seansen med min svägerska Hanna och vi var toalt 14 personer (det kan vara det dubbla eller fler på sådana här sammankomster). Det var bra för då fanns det tid att ge alla i rummet ett budskap från andra sidan. Hehe.
 
För min del var det farmor som kom och hälsade på, det lät så i alla fall. Mediet beskrev en liten kvinna som tyckte om, och även var väldigt duktig på, att laga mat och baka. Plus en del annat som stämmer in på hur farmor var och såg ut.
 
Farmors budskap till mig var att jag ska ordna fler kalas (trevligt budskap ändå) för jag är duktig på det (jo jag tackar). Mediet beskrev hur jag är bra på att ordna, fixa och skriva "små scheman" (körschemats mamma det är jag det). Det kan komma förfrågningar kring att ordna kalas och det kan bli jobb av det, vilket det redan är till viss del. Jag ska också komma ihåg att delegera, för man måste inte göra allting själv. 
 
Både jag och Hanna blev så fnissiga för mediet beskrev verkligen mig på pricken. De senaste två åren har jag fått äran att arrangera hur mycket fest som helst både privat och jobbmässigt. Bröllop, jubileum, 60-årsfest, 90-årsfest, möhippa, cykelfest (utan cykel), jobbfest unt so weiter. Ja, ni vet ju.
 
– Du är en bra festfixare, summerade mediet budskapet från min farmor. 
 
Trevligt. 
 
Jag kanske ska ordna en sommarfest nu när jag tänker efter?
 

Utbränd

Vi är ju som bekant smoothie-fanatiker i vår familj och jag har precis inhandlat en ny mixer. 
 
 
 
 
 
 
Vår förra mixer blev nämligen utbränd.
 
Alltså jag brände ut den. Bokstavligen. Det började ryka om den en morgon förra veckan.
 
Stackar´n hade kämpat med våra smoothies i så många år att ett gäng frysta jordgubbar totalt tog knäcken på den. Jag frågade om den kunde tänka sig en tids vila och rehabilitering för att sedan komma tillbaka i tjänst? Men nej. Inte ens halvtid undrade jag? Nej. 20%? Nej! 5% NEJ! Den kastade in knivarna och betackade sig att någonsin behöva jobba hos oss igen. 
 
Nu har vi alltså en ny mixer som kommer jobba med blåbär, jordgubbar, grönkål, jordnötssmör och diverse varje dag i förhoppningsvis många, många år. 
 
 

Ishockeyavslutning

I helgen hade sexåringen ishockeyavslutning med prisutdelning och biofilm. 
 
Ni minns kanske att vi tvekade till en början och sa nej till ishockey som fritidsaktivitet. Med facit i hand är jag väldigt glad att vi till slut sa ja. Sexåringen älskar sin hockey.
 
Jag har sedan länge gett upp mellanhallen på vår bottenvåning och helt enkelt accepterat att den är yta för inomhus-hockey (och fotboll) (och handboll) (och pingis) (*insert vilken sport som helst*) (obs! allehanda tavlor och väggprydnader sedan länge nedplockade). 
 
 
 
 
 
 
När vi bodde på hotell i Stockholm spelade sexåringen hockey med ett skohorn och en papperstuss. På den nivån är det.
 
Sen får vi se hur länge intresset håller i sig men jag tänker att varje fritidsgrej barnen brinner för är värd att uppmuntra. Jag hör till skaran föräldrar som tycker att det är viktigt att barnen har aktiviteter i lagom dos. Det handlar inte bara om att röra på sig utan även om det sociala, att få ett sammanhang och ett kontaktnät även utanför skolan. 
 
Japp. Vi får se om det blir mer ishockey till hösten. Av allt att dömma verkar det så. 
 

Sabotage

Mina barn verkar ha ingått i någon slags komplott för varje gång jag ber dem ta en bild på mig så uppstår mer eller mindre subtila sabotage??
 
Det kan antingen handla om att de zoomar in mitt fejs på partikelnivå trots att jag uttryckligen säger att jag inte vill ta en selfie av mina porer. Eller så är det någon som klänger sig fast vid mina ben?!
 
 
 
 
 
 
 
Ni förstår.
 
En bloggmamma kan bli utbränd för mindre!!

Recept eget burgarbröd och dressing

Okej, på begäran. 
 
Här kommer receptet på burgarbröd samt egen burgardressing. Visst, det kräver lite extra tid för att göra eget men har man den tiden och lusten så är man in för ett extra treat (skrev jag just den kanske mest svengelska meningen någonsin på min blogg?).
 
 
 
 
 
Burgarbröd:
25 gram jäst 
5-6 dl mjöl (ju mindre desto bättre)
25 gram smör
2,5 dl mjölk
Nypa salt 
 
Smält smöret och blanda med mjölken till fingervarmt 
Blanda ut med jäst
Tillsätt mjöl och knåda en stund 
Låt jäsa 30-40 minuter 
Rulla bollar och platta ut till den storlek du önskar att dina bröd ska ha
(Bullarna puffar upp sig rätt bra ugnen så var inte orolig om de ser platta ut) 
Låt jäsa på plåt i ca 30 minuter 
Pensla med ägg 
Grädda i ugn 225 grader i ca 8-10 minuter eller tills bullarna har fått färg 
Servera ganska omgående eftersom ljummet bröd gör sig oerhört bra till kött eller haloumi. 
 
 
 
 
 
 
Dressing:
1 dl creme fraiche 
1/2 dl majonäs (eller efter behag) (jag är inte jätteförtjust i majonässmak)
1/2 dl chilisås (ni vet en sådan där mild variant på glasflaska)
1 dl bostongurka 
Lite salt och peppar 
Smaka av och tillsätt vad du önskar mer av
Låt stå kyld en stund innan servering så att såsen blir kall och där med krämigare
 
 
 
 
 
 
Så där ja. 
 
Nu vet ni vad ni ska äta till middag på fredag. 
 

Ettårspresent

Ettåringen fick en tågbana från oss i present och kanske viktigast av allt - en Färjestadtröja! Detta till barnens stora lycka. Det är mycket Färjestad hemma hos oss just nu. 
 
 
 
 
 
 
– Finns det så små Färjestadplagg? utbrast någon. 
 
Ja gud, det finns pyttesmå plagg!
 
Ingen är för liten för att bli Färjestad-fierad. Du skulle kunna klä ett embryo i Färjestads färger om du så ville. Just sayin. 

Ettåringen!

Igår firade vi mitt älskade syskonbarn som fyllde ett år! 
 
Temat var Babblarna vilket syntes på allt från dekoration och tårta till... 
 
 
 
 
 
... födelsedagsbarnets outfit. 
 
 
 
 
 
Ettåringen njöt av att ha obegränsat med händer att hålla i så att han kunde traska runt, runt, runt, runt, runt, runt... Ni fattar. 
 
 
 
 
 
Sen gick vi tipspromenad och tittade på ett bildspel från ettåringens första år. Närmare en kvart långt var bildspelet. Bildspelet för vårt första barn hade antagligen också blivit en kvart långt, eller mer. Bildspelet med andra barnet - antagligen not so longt. Det är precis som det ska vara, med andra ord. 
 
Mot slutet av kalaset var ettåringen trött och satt och myste i sin fasters knä.
 
 
 
 
 
 
Jag älskar att vara faster! Älskar, älskar, älskar min lilla syskonunge och blir bara mer och mer kär i honom för varje dag <3
 
Ett mycket fint kalas. Min bror och Hanna är några av de mest gästfria jag vet och grymma på att ordna festligheter!
 

Göttiga grejer

Igår gjorde vi haloumiburgare. 

 

Och ja - eftersom ni frågar snudd på INSISTERAR att få veta - jag bakade brödet själv. Och ja, jag gjorde såsen från scratch. Japp det är en skiva avokado ni ser kika ut under det nybakade brödlocket. Nej jag odlade inte grönsakerna själv men nu behöver vi inte gå in på detaljer. 

 

"Godare än McDonalds" blev sexåringens betyg vilket jag tolkar som ett bra sådant. 

 
 
 
 
 
Till efterrätt kom vi på den geniala idén (möjligen var jag inspirerad av mitt eget influencer-spett) att doppa frukt och bär i smält choklad. Barnen gick ner till affären och köpte marshmallows också. 
 
Sen doppade vi bär, frukt och vita fluffploppar så att det riktigt skvätte om den smälta mjölkchokladen.
 
– Aaa aaa aaaakta soffan! kan jag ha utropat några gånger. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mmmm... Så gott! 
 
Perfekt snack till Bäst i test (som på riktigt är ett svinroligt program, vi skrattar HÖGT) (älskar David Sundin). Plus ett mycket bra sätt att få barn och mammor att äta massa frukt utan att de ens tänker på det. En LÖRDAG KVÄLL dessutom??
 
Älskar att finta mig själv!
 
 

Fredagsfika och utbildnings-hitt

Igår åkte jag och barnen till min mormor för att fika. Vi tog med oss minikusinen. 
 
Sexåringen håller gärna sin lilla kusin i handen vilket är praktiskt för de har så nära till varandra, rent höjdmässigt.
 
 
 
 
 
 
 
Mormor undrade om jag bantade när jag tackade nej till bulle. Jag vet dock inte om man räknas till bantare när man just har ätit tre kakor? Men inte vet jag hur dieter fungerar nuförtiden. 
 
 
 
 
Sen hade vi intensivkurs i gång med mini. Hans pappa blev förvånad när vi kom hem och mini plötsligt gick så bra! Där ser man att även 10 minuters bootcamp kan göra stor skillnad.
 
 
 
 
Sen hade vi en superlugn fredagkväll. Jag slösurfade och trillade över en KY-utbildning i manusförfattande som verkade prick superrolig. Alltså SUPERROLIG! Jag hade gärna sökt den. Tyvärr tror jag inte att jag skulle lösa en tvåårig heltidsutbildning i Göteborg med barn och jobb. Även om jag har flexibla arbetstider och en stöttande man. Eller vad tror ni????? *greppar efter halmstrån*
 
Blev lite deppig och önskade att jag hade hittat den när jag var 20-nånting. Well, enjoy alla andra som har möjligheten!
 
Aja. Min dator försökte muntra upp mig genom att erbjuda sig konvertera informationen till traditionell kinesiska. 
 
 
 
 
 
Snällt ändå. 

Influncerevent

Igår ordnade jag och Matilda ett influncerevent på jobbet.
 
 
 
 
 
 
Det bästa med att jag själv har gått på många event i egenskap av "influencer" är att jag vet precis hur jag vill ha det. Lerning by doing eventing a lot self kan vi kalla det. 
 
 
 
 
 
 
Jag fixade fruktspett.
 
 
 
 
– Enkelt fixat, säger ni. 
 
– Eh, NEJ! säger jag.
 
Jag tror inte att ni förstår hur länge jag satt med det första spettet innan jag hade mall:at ut vilken frukt som skulle placeras var och hur i ordningen. Skulle jag dela jordgubben eller ej? Skulle vindruvan spättas på längden eller bredden? Skulle jag ha en eller två ananas? Blåbär på rad eller separat? Vilken fär ... NI FATTAR! 
 
Nästa gång ni serveras fruktspett av någon - ät med andakt. 
 
Japp. 
 
Hur som helst en mycket rolig kväll med massor av trevliga och proffsiga girlz <3 
 

Föreningsstämma

Igår hade vi stämma med vår bostadsrättsförening. 
 
Jag brukar alltid skicka dit min kära man men igår var det en svinviktig ishockeymatch på tv (heja Färjestad!) så jag erbjöd mig att gå istället. Kan ju vara bra att ha varit där någon gång. 
 
Till min lättnad verkade ingen i föreningen vara speciellt sugen på något långdraget mötet och dagordningen var snabbt över. Jag känner mig oerhört tacksam över att vår förening har så många pigga pensionärer som engagerar sig i styrelsen, blir suppleanter, revisorer och grejer (måste googla suppleant). Själv vet jag inte vart jag skulle få den tiden ifrån? Vi donerar vår tid till barnens föreningsliv just nu vilket tar x antal timmar per vecka i anspråk. Var sak har sin tid och så vidare. 
 
 
 
 
 
Den mest intressanta diskussionen under gårdagen handlade för övrigt om sopbilen och huruvida den backar in på parkeringen för att hämta våra gemensamma sopkärl eller ej. Tydligen får den inte backa enligt arbetsmiljöverket. Men många hade sett den göra det. Ju längre diskussionen framskred desto mer kom det fram att vissa hade kartlagt sopbilens beteende för hela området. ÄLSKAR! Jag är inte ironisk. Jag tycker att det finns något tryggt med pensionärer som har koll. Kom inte hit och kom - för här har vi koll! Ha!
 
Blandningen barnfamiljer och (glada) pensionärer är perfekt. 

Granskövling

Igår kom så dagen då vi bestämde oss för att köra vår julgran till återvinningen. 
 
Granen har legat på vår baksida sedan 24 december. Jo vi slängde ut den på självaste julafton. Detta på grund av akut av-barrning.  
 
Det positiva med att återvinna en julgran 3 månader efter julafton är att den har noll barr kvar och därför barrar ner bilen NOLL. Kalla det ett life hack om ni vill. 
 
 
 
 
 
 
Nöjda i hågen körde vi granen till återvinningen bara för att... 
 
 
 
 
... inse att stället hade stängt 7 minuter tidigare. 
 
Förlåt men återvinningscentralens öppetider KAN vara ett av mina största störningsmoment i vuxen tid. På lördagar är det öppet så kort tid att man måste tälta utanför sedan dagen innan för att ens hinna in och helst ut igen när grindarna väl öppnas. På vardagar verkar kommunen tycka att man ska ta tjänstledigt från jobbet för att ta hand som sin papp, sin plast och ja... Sina julgranar. 
 
Hur som helst var det alltså stängt igår och nu är status att vi kör runt med julgranen i bakluckan. 
 
Jag återkommer när något nytt händer.
 

En lista med några saker

Saker jag ska göra i veckan:

Ha tacomys™ med släkt, fira en ettåring, skjutsa till fotbollsträningar och ishockey-avslutningar. 

 

Saker jag ska jobba med i veckan:
Jag ska hålla i en presentation på ett möte, arrangera ett influencerevent på jobbet, blogga och... Skriva på min bok? I guess. 

 

 

 

 

 

 

Saker jag ska äta i veckan:
Tacos och sötpotatis. Tacos vet jag. Sötpotatis är en vild men samtidigt säker chansning. 

 

Saker jag längtar till i veckan:
Att knoppar ska brista. Koooom igen nu våren you can do this! 

 

Saker jag ska undvika i veckan:
Tvätta våra fönster. Dom är svinsmutsiga men vår förening ska snart göra fönsterbyte i alla hus så jag ser NOLL mening med att rengöra något som snart ska väck. 

 

Japp.

 

Det var det. 

 

Flunsastuga

Ni kanske tror att allting har varit som vanligt i casa de Spiderchick. Men nej då. Faktum är att jag har legat i sängen med världens frossa. Någon slags flunsa attackerade mig under gårdagen. 
 
 
 
 
 
 
Jag mår betydligt bättre idag som väl är. Jag vet inte exakt vad smittan kommer ifrån men det kan komma från släktens ettåring som varit förkyld och som jag pussar på så mycket att han antagligen snart kommer få skavsår på sina små bulliga kinder.
 
Små barn har ju en tendens överföra baciller som man inte visste fanns. Det är med skräckblandad förtjusning jag minns hur vårt första barn började förskolan och drog hem smittor som hade kunnat däcka en dopad tjur på noll sekunder. Vi vabbade både barn och oss själva så mycket att jag inte alls förstod meningen med förskolan?? Jag har hört historier om småbarnsföräldrar som tagit tjänstledigt 6 månader för att smittorna avlöst varandra så tätt. Eller min bekanta som var på jobbet 2 dagar på tre månader...
 
Mmmmysiga tider. 
 

Livsnjutarinnan

I söndags var det rasandes fint väder och vi hade planerat in att ordna massa fixa och måste-grejer men så kände jag bara: vilket slöseri? 
 
– Nä nu tusan NJUTER VI ISTÄLLET! utropade jag till familjen. 
 
Sedan svängde jag ihop en citronkaka, kokade kaffe, fixade i ordning stolarna på vår soliga altan, sa åt min bror med familj att komma förbi och sedan började njutet. 
 
 
 
 
 
 
Livsnjutarinnan af Västergötland. Det är jag det.
 
 
 
 
Vilket superlångt, trefingrat v-tecken jag fick till här? Otroligt märkligt. Men jag var väl så inne i njutet.
 
Tycker förresten att min kaka förtjänar en bild till.
 
 
 
 
 
Min minsta älskling spelade fotboll och applåderade sig själv varje gång han träffade bollen. Älskar hur bebisar älskar sig själva! Sen fick han testa att åka bobby car och gjorde brummande ljudeffekter under tiden vilket jag tror att han tyckte förhöjde upplevelsen. 
 
 
 
 
 
Helt klart värd söndag. 

Lösningen på allt

Vi vet ju alla hur det länge har varit ett problem att svänga ihop korv med bröd hemma. Det är svårt och meckigt och tar säkert fyra minuter om inte mer. 
 
Döm då till min förtjusning när jag hittade lösningen igår.
 
 
 
 
 
 
 
En hot dog maker!
 
Hela två korvar i taget verkar den fixa, hur smart?? Själv kan man stå bredvid och bada i tiden som blir över. 
 
Exakt vad jag vill addera till min köksmaskin-samling. 
 

1 april

Idag är det skojardagen. Har ni blivit lurade? Jag är än så länge 100% o-lurad. Känns bra.
 
Första april-skämt som känns gjorda:
 
- Jag är gravid
Aprilskämtens urmoder? Jag tror det. Enda gången det funkar att säga 1 april är om man faktiskt ÄR gravid. 
 
- Nu börjar vi sälja sprit!
Det här skämtet körde matbutikerna med under några år och gemene svensk blev så glad att hen inte ville kännas vid dagens datum. 
 
- Vi flyttar till xx!
Att meddela förflyttning från en stad till en annan eller ett land till ett annat är ett vanligt skoj på sociala medier. Möjligt att ingen höjer på ögonbrynen längre. 
 
- Nu stänger jag ner bloggen
Vill dra mig till minnas att jag dragit detta "skämt" någon gång med förhoppning om ledsna munnar och protester. 
 
 
 
 
 
 
Skämt som INTE känns gjort:
 
- Det står en älg i trädgården!
Jag drog den lurningen varje år som liten och tycker att det håller fortfarande. Kopiera gärna.
 
Kör hårt!