Spiderchick

1 april
Idag är det skojardagen. Har ni blivit lurade? Jag är än så länge 100% o-lurad. Känns bra.
 
Första april-skämt som känns gjorda:
 
- Jag är gravid
Aprilskämtens urmoder? Jag tror det. Enda gången det funkar att säga 1 april är om man faktiskt ÄR gravid. 
 
- Nu börjar vi sälja sprit!
Det här skämtet körde matbutikerna med under några år och gemene svensk blev så glad att hen inte ville kännas vid dagens datum. 
 
- Vi flyttar till xx!
Att meddela förflyttning från en stad till en annan eller ett land till ett annat är ett vanligt skoj på sociala medier. Möjligt att ingen höjer på ögonbrynen längre. 
 
- Nu stänger jag ner bloggen
Vill dra mig till minnas att jag dragit detta "skämt" någon gång med förhoppning om ledsna munnar och protester. 
 
 
 
 
 
 
Skämt som INTE känns gjort:
 
- Det står en älg i trädgården!
Jag drog den lurningen varje år som liten och tycker att det håller fortfarande. Kopiera gärna.
 
Kör hårt!
C

Haha min mamma väckte mig samtliga 1 april under min uppväxt och sa att det stod en gris i trädgården. Och jag gick på det varje år. Mina bästa lur har varit när jag lurade min man att vår hyresvärd blev gripen av polisen och mannen fick så brått så han sprang till fönstret så fort att han slog i huvudet superhårt i taket (snedtak). Alltså så hårt att han ramlade 🙈😂 superkul! Sen är det bästa litet jag hört att man ska säga till nån man känner att hen fått ett samtal från nån som heter Björn som vill att hen ska ringa upp. Så lämnar man ut numret till en djurpark. Den lurade ringer då till en djurpark och söker Björn 😂😂

Svar: haha... Den med björnen har jag också hört :)
Moa DeBruin

Sabina

Bästa luret jag gjorde som barn var när jag väckte mamma för att informera henne om att jag vält ett helt oboypaket över hela golvet i köket :'D Hon hade nog fått en guldmedalj i spänst och löpning med den fart hon tog sig till köket.
(Obs funkar bara på extremt pedantisk förälder)

Svar: haha :)
Moa DeBruin

Skatan

Sonen (5år) hittade idag på eget aprilskämt och lurade pappan. Han ringde och sa att vi hade en mus i huset som vi fått stänga in i lillebrors rum. Pappan gick på det 😅

Svar: så söt :) <3
Moa DeBruin

Amanda

Ett år hade våran mamma sparat lokaltidningen från året innan. Hon frågade oss på eftermiddagen om det var någon nyhet vi kände igen eller så men vi fattade ingenting! Så vi gick och hämtade tidningen och kollade sen på dagens datum. 1 april men året innan. Det är nog ändå idag bästa aprilskämtet. Tänk att hon sparade tidningen ett helt år (vart förvarade hon den ens utan att tappa bort den???) och att hon tidigt på morgonen hade smugit ut och lagt den i brevlådan för det var alltid hennes man som gick ut och hämtade den =)

Svar: Cred!! :)
Moa DeBruin

E

http://spiderchick.nu/2011/april/vi-ska-flytta-igen.html

Det här skämtet tyckte jag var kul! Ha ha. Jag mindes att du skrivit det men trodde inte det var så långt tillbaka som 2011.

Svar: haha... så jäkla dåligt! hade helt glömt.
Moa DeBruin

Anonym

Hur vet du att du är olurad? :D Du kanske är grundlurad, så du inte vet att du är lurad än... ;)

Svar: sant!!
Moa DeBruin

Lenkan

För exakt 10 år sedan så plussade jag faktiskt. Jag o maken hade försökt i 8 månader utan plus, så jag blev så glad att jag totalt glömde vilken dag det var och ringde till min man som var på jobbet och skrek ”grattis, nu ska du bli pappa!”.
Min man hade tydligen inte alls glömt bort vilken dag det var och svarade surt att ”sånt skojar man inte om” och la på luren i örat på mig...

Svar: haha :) <3
Moa DeBruin

Anonym

För några år sen byggde mina föräldrar en friggebod för nära grannens tomtgräns. Grannarna sa inget men efter något år hade de varit oense om något mindre, minns inte vad. Typ nån lövhög som blåst åt fel håll eller nåt. Jag kollade då upp vem som var byggnadslov-ansvarig i vår kommun, skapade en fejkmailadress och mejlade en mycket korrekt brev med fastighetsbeteckning och allt. Brevet innehöll en varning och att om inte boden revs eller flyttades skulle kommunen riva eller ge dem vite. SÅ NÖJD och fortfarande bästa luret ever :D

Svar: haha :)
Moa DeBruin

Fröken F

Jag lurade min klass att ställa sig på fotbollsplanen i formation av ett J (första bokstaven i skolnamnet)och hålla upp ett vitt A4-papper mot himlen och invänta drönaren som skulle ta nya bilder till Google-earth. ”Det är ju supercoolt om det syns på nätet sen när man söker på skolan”. Efter en stund undrade de spända eleverna när drönaren kom och jag kunde förtjust utropa ”April, April!” Japp, jag har varit april-skämtsnöjd med mig själv sedan i måndags.

Svar: haha :)
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress