Recept eget burgarbröd och dressing

Okej, på begäran. 
 
Här kommer receptet på burgarbröd samt egen burgardressing. Visst, det kräver lite extra tid för att göra eget men har man den tiden och lusten så är man in för ett extra treat (skrev jag just den kanske mest svengelska meningen någonsin på min blogg?).
 
 
 
 
 
Burgarbröd:
25 gram jäst 
5-6 dl mjöl (ju mindre desto bättre)
25 gram smör
2,5 dl mjölk
Nypa salt 
 
Smält smöret och blanda med mjölken till fingervarmt 
Blanda ut med jäst
Tillsätt mjöl och knåda en stund 
Låt jäsa 30-40 minuter 
Rulla bollar och platta ut till den storlek du önskar att dina bröd ska ha
(Bullarna puffar upp sig rätt bra ugnen så var inte orolig om de ser platta ut) 
Låt jäsa på plåt i ca 30 minuter 
Pensla med ägg 
Grädda i ugn 225 grader i ca 8-10 minuter eller tills bullarna har fått färg 
Servera ganska omgående eftersom ljummet bröd gör sig oerhört bra till kött eller haloumi. 
 
 
 
 
 
 
Dressing:
1 dl creme fraiche 
1/2 dl majonäs (eller efter behag) (jag är inte jätteförtjust i majonässmak)
1/2 dl chilisås (ni vet en sådan där mild variant på glasflaska)
1 dl bostongurka 
Lite salt och peppar 
Smaka av och tillsätt vad du önskar mer av
Låt stå kyld en stund innan servering så att såsen blir kall och där med krämigare
 
 
 
 
 
 
Så där ja. 
 
Nu vet ni vad ni ska äta till middag på fredag. 
 

Kommentera gärna!
Anonym

Hur mycket är 1/2 majonnäs?

Svar: dl ! förlåt :)
Moa DeBruin

2019-04-09 ♥ 10:01:42
Dagens Eko

Ska det vara dl av majonäsen och av chili-såsen? ;)

Svar: ja! kan ju vara bra att lägga till ;)
Moa DeBruin

2019-04-09 ♥ 11:14:52
Johanna

Det går int att gilla dina inlägg😵alltså med emoji eller hjärtat. Men gud vad gott det lät🤤

2019-04-10 ♥ 07:22:19

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:



Kommentar:

Trackback