Spiderchick

Skräpplockarna
I helgen var vi ute på en promenad/cykelrunda och plockade skräp. Det senare var inte planerat, det bara blev så. Sexåringen har haft skräpplockardag med skolan och har sedan dess blivit väldigt noggran med att plocka upp allt skräp han ser på marken. Och jag kan ju inte gärna be honom lägga av? 
 
– Lägg tillbaka plasten i gräset älskling nu ska vi promenera! 
 
Kan jag knappast säga.
 
Så vi samlade skräp på promenaden. Och det är ju BRA givetvis. 
 
 
 
 
 
– Mamma, fröken har sett en ungeräv fastna i ett mjölkpaket! berättade sexåringen med allvarlig min. 
 
Hans fröken har alltså räddat en rävunge som hade fastnat med huvudet i ett mjölkpaket. Sexåringen var smått skakad när han återberättade det hela för oss och tyckte så synd om lilla räven. Nu är han som sagt skräpplockaren nummer ett. 
 
 
 
 
 
 
Alla ni som är lärare - underskatta inte den påverkan ni har på barnen.
 
Alla ni vuxna som slänger skräp, ciggfimpar och annan skit i naturen - sluta! Så slipper barnen plocka upp efter er.
 
 
Anonym

Underbart! Är lärare och vi såg på Lilla Aktuellt skola i fredags där de tog upp exakt det här. Blev en givande diskussion i klassrummet om hur vuxna (och andra) skräpar ner.

Svar: så bra!
Moa DeBruin

Ingela

VIsst är det otroligt mycket skräp ute i naturen nu och efter vägarna. Så sorgligt.
Jag har några år till i bagadet än dig förstårjag men på mn tid fick vi lära oss både i skolan och på aktiviteter som Mulle och Stövarna att "HÅLL SVERIGE RENT"
Nu verkardet som alla glömt det för många även i min generation som slänger medan jag kan jaga mig förtvivlad med risk för att bli påkörd över en parkering för att jag tappat ett kvitto eller som blåser iväg :-/

Jag tror aldrig jag sett mina barn kasta någo med flit heller ute men kanske jag sett dem strunta i att ploca upp när de tappat något men mammisen har väl curlat upp det typ...

Min arbetskompis har alltid en påse med sig när hon går morgonpromenad med hundarna.

Vi kanske ska dra ihop en skräpplockardag i landet?

Tänk alla pantburkar i kornas magar :-(

Heja sonens skräpplockning <3

Svar: mycket bra av din arbetskompis! en förebild <3 över mitt förstånd hur människor kan kasta skräp i naturen :(
Moa DeBruin

film&serier bloggen

Så bra skrivet - tänk om det fanns fler som tänkte som dig!

Anonym

Förra året var min då tvååring och plockade skräp med dagis.. efter det skulle allt skräp plockas! Bra att dom får lära sig tidigt men äckligt med alla fimpar!!

Svar: sååå äckligt :( och så sjukt att rökare tyvärr verkar se naturen som en enda stor papperskorg
Moa DeBruin

Anonym

Verkligen sjukt med rökare som kastar fimpar överallt. Jag undrar om dom gör så med tex glasspapper också eller tycker/tror man att fimpar är annorlunda på nåt sätt?

Svar: det är som att fimpar upplevs vara något helt annat... Som att de förmultnar mot asfalt eller nåt? Jag vet inte, men med tanke på hur sjukt mycket fimpar det alltid ligger överallt verkar många rökare tro det (inte alla osv....)
Moa DeBruin

https://siliiins.blogg.se

Läskigt mycket skräp ute :(

Bella

Min femåring och hennes föriskompisar är också miljöhjältar, som de kallar det. Det är på den nivån att det blir jobbigt att bära allt om vi råkar gå ut utan en påse till allt skräp... Gulligt och bra såklart, men också sjuuukt frustrerande om man har bråttom/inte vill ta i äckliga saker...

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress