Tre och ett halvt boktips

Några böcker jag har lyssnat på och läst det senaste:
 
- Små eldar över allt av Celeste Ng
De två första kapitlen var lite trevande innan jag greppade handlingen och berättartekniken - men sen var jag fast. Den här boken har en allvetande berättare och följer alla karaktärers tankar, även de små bi-karaktärerna. Men alla karaktärer är intressanta och bär på sin egen historia. Bokens centrala tema skulle jag säga är mödraskap och moral. Vad är moraliskt rätt att göra? Är allting svart eller vitt? Boken kretsar kring frågor som är så komplexa att svaret till slut blir "jag skulle aldrig sätta mig i den situationen". Ungefär så. Jag kan inte säga mer utan att avslöja för mycket. Låt er slukas!
 
 
 
 
 
- Världens värsta tandläkare av David Williams (barnbok)
Till min stora glädje upptäckte jag att en av mina favoritkomiker (avdelning brittisk humor) David Williams är barnboksförfattare! Han skriver enkelt, spännande och roligt. Världens värsta tandläkare handlar om Alfie som träffar världens mest läskiga tandläkare. Något står inte rätt till med denna tandis och Alfie tänker ta reda på vad...
 
- Bridget Jones dagbok av Helene Fielding
På tal om brittisk humor. Jag har läst om Bridget Jones dagbok och tycker fortfarande att den är SÅ kul. Bra ändå med tanke på att den utkom 1996. Visst - Bridgets ständiga bantning känns daterad. Likaså hennes paniska rädsla att förbli singel. Men humorn håller, Bridgets känsloliv bjuder på igenkänning och jag tycker heller inte att all underhållning måste osa av "rätt" värderingar. 
 
 
 
 
 
 
Just nu: Lyssnar på Läckbergs nya bok En bur av guld. ÄLSKAR den. Vill inte att den ska ta slut. 

Kommentera gärna!
Carro

Tips angående brittisk humor. Jenny Colgans böcker. Framförallt på engelska är helt underbara!

Svar: ska spana in! tack
Moa DeBruin

2019-04-13 ♥ 17:51:48
Lovisa

Älskar boktips så tack för det! 😀😀

Svar: hoppas du gillar :)
Moa DeBruin

2019-04-13 ♥ 21:53:21
Anonym

David Walliams heter han!

2019-04-14 ♥ 11:52:11

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback