Workshop kreativt skrivande

Idag har jag hållt i min första workshop i kreativt skrivande! Wohooo! Jag fick frågan här, genom bloggen vilket gjorde mig himla glad. 
 
 
 
 
 
 
Med på workshopen var ett gäng personer som arbetar med skrivande i sitt yrke. Tillsammans gick vi igenom allt från kreativitet (att fundera kring hur ens egen kreativitet fungerar är väldigt nyttigt) till hur man skapar engagerande texter, ner till handfasta skrivtips. Sen hade jag förbrett olika skrivövningar. Älskar att komma på och dela ut övningar har jag märkt, lika mycket som jag älskar att komma på och organisera lekar. Det bor någon slags pedagog i mig och hon vill UT!
 
 
 
 
 
Dagen gick inte ut på att bedöma skrivandet eller undervisa i hur man bygger grammatiskt korrekta meningar, utan meningen var att det skulle vara roligt, lustfyllt och förhoppningsvis något som boostade allas kreativitet. 
 
 
 
 
Sociala medier och företagande har jag föreläst om hur mycket som helst, men det här var något nytt. 
 
Jag hoppas att deltagarna tycker att det var en givande halvdag och att de fick med sig nya verktyg och tankar i sitt skrivande. 
 
Tänk förresten att min högsta dröm som liten var att skriva krönikor och bli författare. Har aldrig varit så lycklig som när jag fick skriva redaktörsspalten i skoltidningen på gymnasiet. Efter studenten virrade jag in mig i modebranschen (bless you modebranschen *gör korstecken över bröstet*) några år innan jag gled över i skrivandet, det vill säga jag startade min blogg. De senaste 11 åren har jag jobbat med att skriva, rent krasst. På massor av olika sätt! Allt från blogg, till copytexter, krönikor och manus till ett och annat körschema. Häftigt att tänka på ändå. Ibland ser jag inte skogen för alla träd, so to speak. Och idag fick jag alltså undervisa i skrivande! Det var fett roligt!* Nu är som ni vet målet att färdigställa ett BOKMANUS. Vi får väl se. 
 
* Förlåt men jag har på riktigt börjat använda ordet "fett"? Känner mig som en övervintrad tonåring varje gång jag använder det men kan samtidigt inte låta bli??
 

Kommentera gärna!
pillris.blogg.se

Ha Ha, har kommit på mig själv att använda fett i bland jag med , går konstiga blickar av tonåringarna här hemma, tycker själv det låter knasigt när det kommer från mig men det bara kommer.

2019-04-26 ♥ 07:57:33 » URL: http://pillris.blogg.se/

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback