En lördag med äppelträd och nakna pistoler

Igår var en lördag som vi högst medvetet hade avsatt till att fixa i trädgården. Vår familj heter annars "saker kom visst emellan" i andranamn. 
 
Nu fick inget komma emellan!
 
Vi klippte häck, rensade ogräs, klippte gräs, fräste kanter, friserade rabarber, åkte till återvinningen - you name it we did it. 
 
 
 
 
 
 
Sen klippte vi äppelträdet. Eller vi och vi. Min man. Det mesta av hans tid under veckan har gått åt till att bekymra sig över klippningen av detta äppelträd. Han har googlat, ringt runt, funderat, pratat med grannar och stött och blött. 
 
Till slut fick jag säga åt honom att nu verkar vi vara tre i vårt äktenskap och jag tycker att äppelträdet är det som borde lämna. Det tyckte min man också. Sen tog han till häcksaxen.  
 
 
 
 
Sjuåringen var först hos en kompis och sedan kom de till oss och lekte. Tioåringen är så stor nu att han självständigt styr upp med sina kompisar. De umgås ett helt gäng och brukar alternera mellan att vara hos varandra eller så cyklar de eller hänger på fotbollsplanen. GÖLLIGT<3 
 
Japp. 
 
Sen skulle vi planera middag och jag kände mig såååå sugen på KÖTT. Jag äter sällan det numera men nu kom crejvingen.
 
– Kroppen min tränger kött och potatis! sa jag och åkte och handlade.
 
Det blev lövbiff med sötpotatis, grönkål, bearnaise, vitlökssmör och färsk persilja. Gud så gott det var!
 
 
 
 
 
 
Sen såg vi på Nakna Pistolen. Kommer ni ihåg den filmen? Okej förutom att den innehåller en hel del sexism och inte ens är i närheten av att klara bechdeltestet eller någon slags representation alls så måste jag ändå säga att jag saknar den sortens enkla komedifilmer. Slapstick kanske man kallar det? Alltså, att humorn är fysisk på många sätt.
 
Vi har även sett Galopperande Detektiven och Dum Dummare med barnen och trots att de inte hänger med i engelskan till 100% så har de älskat båda filmerna. Skrattat så de gråter! Gör man sådana filmer längre? Det känns inte så. 

Kommentera gärna!
Anonym

Vi såg Pretty Woman i fredags (pga av inget Internet och det var det enda som tv kunde erbjuda) och där är ju hela grundstoryn sjukt problematisk men jag tyckte det var så skönt med en lite polerad film. Att man till exempel bara behövde ana vad som pågick istället för att se det rakt ut. Så jag förstår ändå vad du menar med äldre filmer 😊

2019-08-25 ♥ 11:36:23
Johanna

Nää såna filmer görs int längre, älskar den humorn även fast den är väldigt sexistiskt. Är mycket smått som händer i bakrunden.

Svar: Ja men jag vet! Man borde kunna göra samma sorts film fast utan sexismen? ☺️
Moa DeBruin

2019-08-26 ♥ 16:08:24

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback