Kiropraktor

Igår gjorde jag något som jag aldrig har gjort förut. 
 
Jag var hos en kiropraktor.
 
Jag gick dit med anledning av att jag 1) har en höft som  "klickar till" när jag gör en viss träningsrörelse. Och 2) jag snedbelastar ben och fötter en del. Jag ställde mig nämligen på en sådan där sko-provar-platta på Stadium och insåg detta (tips om ni vill kolla hur ni belastar). 
 
Huuuuuur som helst kände jag att nä, nu ska jag kolla upp det här. Jag promenerar ju svinmycket och vill helst inte få ont vad det lider. 
 
Så jag bokade tid hos en kiropraktor och fick träffa en supertrevlig kvinna. Vips stod jag där framför henne i stortrosor och en liiite för liten bh och upprepade för mig själv att hon antagligen har sett ALLT.
 
He. 
 
Vi började med att mäta min belastning på fötterna och det var inte så farligt snett. 57% på en foten och 43% på den andra. Visst, lite snett men jag har ju upplevt mig själv vara lutande tornet i Pisa sedan den där Stadium-grejen. 
 
Sedan började hon stretcha och ja... Knäcka mig. Det lät som när man knäcker en torr kvist ungefär. Det låter kanske otäckt men gjorde inte ont. Vid ett tillfälle korvade hon ihop mig till en köttbulle på ett sätt som gjorde att jag var glad för att jag inte kunde se mig själv utifrån. Sedan tryckte hon till så att det kändes som att hela ryggraden hoppade rätt. 
 
Vid slutet av sessionen mätte vi min belastning igen och då hade den hamnat på 51% på ena foten och 49% på den andra. 
 
Häftigt! 
 
Jag fick med mig en del stretchövningar för höft och axlar som är det jag behöver jobba med mest. Sen ska jag dit igen nästa vecka och följa upp hur min kropp har lyssnat på knäckande. 
 
 
 
 
 
 
Nu klappar jag mig själv på min utstretchade axel och tackar för att jag har gjort något för mig själv. 
 

Kommentera gärna!
Helena

En kanske dum fråga, men hur bokade du ett sånt besök? Har gått flera gånger med besvär som låst axel eller sånt, skulle bara vilja göra en genomknäckning som du men tycker det är lite awkward att boka haha. Fanns det som alternativ eller bokade du för snedbelastningen?

Svar: jag googlade och hittad en nära mig. Ringde och beskrev mina "åkommor" och ba - går jag till er då? Och hon ba: Javisst det hjälper vi till med :) Så ring och kolla, känn dig inte dum :)
Moa DeBruin

2019-08-23 ♥ 10:52:33
V

Här kommer en historia om mitt naprapatbesök:
Fick en dag för mig att jag MÅSTE till naprapaten asap. Bokar tid till lite senare på dagen. Inser på vägen dit att jag har mina galaxy tajts på mig (lite oklart då jag var 27 vid den här tidpunkten men ändå tyckte det var najs med rymdtajts).
Naprapaten är en man. Eller en kille. I cirka samma ålder. Jag blir nervös och fnissig?! Svettas kopiöst. Naprapaten ber mig ligga på rygg och dra upp benen mot mig och låsa armarna runt dem (hade låsning i ryggen). Snygg-killen, nej förlåt, naprapaten lägger sig över mig och säger att han ska trycka till. Jag börjar fnissa ännu mer?! Ser allt utifrån, svettig 27åring med rymdtajts ligger halvnaken med okänd man över sig i lite oklar ställning som kan misstolkas som annan typ av ställning.

Svar: haha... ändå modigt att bli naprapat!
Moa DeBruin

2019-08-24 ♥ 21:06:03

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback