Spiderchick

Ny låt och åpen
För det första. 
 
Min kära man tackar för alla glada tillrop angående den nya låten! Han brukar inte direkt gå in på min blogg men när jag berättade för honom om era fina kommentarer och alla gilla så frågade han - kan jag få se? Självklart, sa jag och räckte högtidligt över min telefon. 
 
Kul att ni är många som uppskattar hårdrock!
 
 
 
 
För det andra - ordet åpen som jag nämnde i gårdagens inlägg
 
Jag tror att vi har gått igenom det ordet förut på den här bloggen? Vad kom vi fram till då? Att det är dialektalt? Jag minns inte. Men personligen har jag använt åpen så länge jag kan minnas. Det är ett mycket bra ord. När man är åpen är man liksom snål, glupsk, sniken, självisk... Typ så. Fast ändå inte. För åpen är åpen. 
 
Som någon kommenterade: Om ni är flera som fikar och det ligger fem bullar på ett fat och du roffar åt dig tre stycken - då är du åpen (och rätt smart) (min kommentar).
 
Så. 
 
Anonym

På skånska (i alla fall i nordöstra Skåne) skulle jag säga att motsvarigheten till åpen är ”hång”. Hoppas någon annan skåning känner igen sig annars kan det mycket väl vara något som min familj hittat på själv 😅 Får kanske börja använda åpen istället..

Svar: haha gulligt ju!
Moa DeBruin

Angelica

Här i Dalarna kallar vi det för tarv om någon roffar åt sig 3 bullar! Är nog också ett dialektalt fenomen. Så åpen eller tarv, beroende på vart i Sverige du befinner dig. :D

Svar: tarv... har aldrig hört men gillar! :)
Moa DeBruin

MY

Som Göteborgare tycker jag att åpen är ett helt normalt ord. Bodde i västra Skåne ett tag och där användes ordet hagalen för ungefär samma sak.

Svar: hagalen är en bra synonym :)
Moa DeBruin

Anonym

I Halmstad säger vi hång 😊

Anonym

I Gbg säger vi åpen också

Ribecca

I Östergötland säger man begiven när man tar tre bullar. Att man är girig, snål, eller åpen ;)

Ribecca

I Östergötland säger man begiven när man tar tre bullar. Att man är girig, snål, eller åpen ;)

Stina

Åpen är klassiskt västgötskt!

Nathalie

Superbra låt! Gillar verkligen deras musik 😍
Åpen har jag faktiskt aldrig hört innan och jag är ändå en självutnämnd dialektexpert, hehe 😮

Anonym

Hång!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress