Studentstart

Idag är barnen på High Chaparral med sin mormor och jag har passat på att se över kursplanen i min utbildning plus låna hem den första delen av kurslitteraturen. Jag har även reserverat typ fem böcker som inte fanns inne. Japp. Sen kan resten av Skövdes eventuella litteraturstudenter komma om några veckor och inse att ALLT är utlånat. 
 
Mjehe. 
 
Googla prokrastinering och få INTE upp en bild på mig. 
 
Här är böckerna jag fick med mig hem. 
 
 
 
 
Litteratursociologi var så tråkig att jag tappade intresset bara av första raden på baksidestexten. Den får jag helt enkelt plocka russinen ur när jag måste. Litteraturhistoriens grundbegrepp mjaaaa... Möjligen intressant att läsa om vad lyrik, epos, dramatik, komik och allt det där mynnar ur. Men vad hände med framsidesbilden? Sten? Snälla. 
 
Modig och stark eller ligga lågt (som tycks ha fått ett ofrivilligt mellanslag i titeln) har jag läst flera kapitel ur. Den handlar om genus och mångfald och är superintressant. Den får mig att reflektera mycket kring mitt eget skrivande. Jag är livrädd för att råka skapa könsstereotyper och förutsägbara handlingar. Det känns viktigt att min huvudkaraktär (som är tjej) får vara på massor av olika sätt. Jag och har också skapat en kvinnlig, vuxen karaktär som defentivit inte följer några mallar. Hon struntar i vad folk tycker och kör sitt race. Jag älskar att skriva om henne. Det roliga är att jag skrev om henne (med samma namn och allt) redan på mellanstadiet. Vår lärare läste upp mina berättelser för klasser och jag var så stolt. Jag tror att den karaktären innerst inne är jag, till viss del. Om jag bara vågade släppa alla hämningar. 
 
Mm. Nu ska jag läsa vidare här.

Kommentera gärna!
Kusin P

Bilden ska väl symbolisera själva grundstenarna. Med vänlig hälsning😂

Svar: så LÖKIGT ;)
Moa DeBruin

2019-08-07 ♥ 21:45:50
Elisabet :)

Det är spännande att fundera över vad som formar vårt eget skrivande. Och hur vi kan lära oss saker om oss själva utifrån våra egna texter. Spännande att du levt med din karaktär så länge. Dags för henne att kliva fram i ljuset snart för att möta oss andra.... 😉

2019-08-08 ♥ 08:55:43 » URL: http://www.morochdotters.se
IA

Det där verkar ju sk*tkul Häftigt att kunna skriva sådär. Kommer det ut någon bok så ska jag köpa en.

2019-08-08 ♥ 14:41:43
Anonym

Åh, du är den typen av student jag hatar men i smyg önskar att jag vore själv!! Själv är man den som ALDRIG fixar böcker i förväg utan tigger runt om dem i pdf form..lyckas på nåt sätt alltid få tag på krassliga versioner jag får läsa via datorn ändå. 😂

Svar: Feel you 😉
Moa DeBruin

2019-08-08 ♥ 18:47:28
Marie

Från en som pluggat grafisk design:
Så OERHÖRT störigt det felplacerade mellanslaget är. Hur kunde de?! 😩

Svar: Lite olyckligt ja 😆
Moa DeBruin

2019-08-11 ♥ 10:02:46

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback