Vilken semesterfirare är du?

Jag tog mig friheten att generalisera kring några olika typer av semesterfirare.
 
Jag antar att ni känner igen er i minst en????
 
• KustenKurt 
"Sverige är ändå som bäst på sommaren" säger KustenKurt samtidigt som han redan i december bokar juliveckan på "bästkusten". "Åka utomlands kan man göra när det är kallt i Sverige" tillägger han. "Hemester" förklarar han sedan på nyords-svenska. På bästkusten vill KustenKurt bada från salta klippor, fiska krabbor, betala 125 kronor för en isglass, aldrig hitta en parkering och rent allmänt gnida axel med Sveriges övriga befolkning. 
 
 
 
 
 
 
• VimsigaValle
Vad ska du göra på semestern? frågas det i maj och svaret från VimsigaValle blir "vi får se". VimsigaValle tycker nämligen att planering är stressande och har därför aldrig några spikade planer för semestern. Istället ägnas lediga dagar åt att fundera på vad han kanske vill göra. Någon annan dag. En annan vecka. Ett annat år. 
 
• CharterCarita 
CharterCarita inleder alltid SÄMÄSTERN med att dra utomlands en vecka. I väskan packar hon sololja med minusfaktor och två burkar snabbkaffe (svenskt kaffe är ju ändå bäst). CharterCarita har svart bälte i paxning av solstolar och tycker att tveksamma all inclusive-drinkar till skakig kvällsunderhållning på hotellområdet är höjden av avslappning. 
 
 
 
 
 
• CampingCalle
CampingCalle åker till samma campingplats varje år. Redan i slutet av mars parkeras husvagnen på en favoritplats i mellansverige och så är säsongen igång. Varför avvika från ett vinnande koncept? Och ja, cykel, staket, blomkrukor, trädgårdsmöbler samt liten, gläfsig hund är givetvis med i packningen. 
 
 
 
 
 
 
• MilitäriskaMella 
MilitäriskaMalin har till skillnad från VimsigaValle semestern inplanerad i minsta detalj. Här lämnas INGET åt slumpen. På väg till semestern i huvudstaden stannas det i Gränna för att snida egna polkagrisar, i Motala dricks det kaffe hos en moster, i Linköping äts det lunch i exakt 22 minuter, i Norrköping besöks Kolmården under exakt 3,5 intensiv timma och väl i huvudstaden följs det planerade schemat in i minsta detalj. Alla avvikelser är ett nederlag. Att MilitäriskaMella behöver "vila upp sig från semestern" gör ingen förvånad.  
 

Kommentera gärna!
Svägerska/Hanna

Jag skulle tro att "MilitäriskaMella" stämmer bäst överens med mig😜

2019-08-21 ♥ 14:57:53
Sabina

Jag är nog en VimsigaValle tror jag :'D

2019-08-21 ♥ 15:12:30 » URL: http://lesthi.blogspot.se
Karin

VimsigaValle här!

2019-08-21 ♥ 19:10:09
Anonym

Jag är vimsiga valle, maken är militäriska mella.. Dålig kombo! Fast å andra sidan brukar vi hinna göra ganska lagom mycket under semestern

2019-08-21 ♥ 19:27:07
IA

Det där beror nog lite på åldern skulle jag tro. Som ung var jag nog Vimsiga valle men har antagligen övergått till Charter Carita.

2019-08-21 ♥ 23:08:34
Carro

Oh no! Är MilitäriskaMella 🙈🙈

2019-08-22 ♥ 06:59:32
Sara

Du har glömt VildmarksValter! Som spenderar semestern vandrande i fjällen, paddlande i kajak och upplever naturen samt sover i det obligatoriska tältet.

Svar: aaa såklart! :)
Moa DeBruin

2019-08-22 ♥ 09:35:29
Helena

Haha är nog en Vimsiga Valle med en släng av Haka på Helena. Tycker inte om en överplanerad semester och vill mest vara hemma, njuta av att vara ledig och inte behöva planera. Däremot hakar jag gärna på om ett erbjudande dyker upp om något roligt :P

2019-08-22 ♥ 09:37:40

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback