Glöggig aw och speciell pizza...

I fredags var jag på glögg-AW som min kompis Åsa ordnar varje december. 
 
Så himla trevligt! 
 
 
 
 
Åsa är min kompis som är kock så det är inte direkt svintråkigt att bli bjuden på mat av henne. 
 
 
 
 
Jag hade rött läppstift för julig känsla. 
 
 
 
 
Igår skulle vi ha kompisar över på middag. Först trodde vi att ett av barnen höll på att bli sjuk så vi avbokade middagen på förmiddagen. Klockan 15 var dock barnet på strålande piggt humör igen och då kände vi bara att... Ska vi kolla om kompisarna vill komma ändå? Det ville de. 
 
Japp. Vi hade planerat att göra egen pizza. 
 
 
 
 
Vår kompis är glutenintollerant och jag hade instruerat min kära man att handla glutenfria pizzabottnar. Pizzabottnar köpte han men när vi skulle dekorera pizzan insåg vi att de inte alls var glutenfria. 
 
Gah!! 
 
Panikhandling mitt i middagen. 
 
Sen gjorde vi pizzor till barn och vuxna. Vi vuxna hade grönkål på. Jag sköljde och klippte sedan en rätt bra mängd kål över pizzan. Tjoff in i ugnen. Sekunden senare ser jag bakom ugnsglaset hur det rör sig på pizzan. Och det är inte osten som bubblar.
 
DET ÄR EN LARV!! 
 
En larv på pizzan! Direkt sprungen ur den ekologiska grönkålen. Överlevare av både skölj och klipp.
 
Alltså, jag kommer aldrig glömma synen av hur vi ofrivilligt helsteker en larv. ALDRIG! Eller ja, vi tog ju snabbt ut pizzan och tjoffade ner larven i matavfallspåsen. Men det är oklart om larvis blev sig själv igen... Jag hoppas dock att den lever sitt best life bland matrester just nu. 
 
Summering: Bjöd in gäster, bjöd av, bjöd in igen, handlade, handlade fel, handlade rätt, bjöd på larv. 
 
Priset för absolut bästa värdar går till *trumvirvel* familjen Spider von Chick! 
 
 

Kommentera gärna!
Anonym

Oj, tur att ni upptäckte pizzabotten. Om man är glutenintolerant på riktigt (Och inte bara ngn som är hysteriskt rädd för gluten som en del är nu för tiden) så pajar man ju verkligen tarmen för ett bra tag fram över om man får i sig gluten. Tyvärr ställer glutenhysterin till det för en del som är intoleranta på riktigt. För folk tror att det inte är nån fara om man får i sig lite gluten utan att man bara undviker gluten för man fått för sig att det är dåligt.

Svar: Vår vän är absolut glutenintolerant på riktigt. Håller med om att hysterien gör att det blir skevt. Jobbar med kommunikation för bageri och får frågan VARJE vecka om det bakas ”glutenfritt”. Är man glutenintolerant på riktigt så VET man att bagerier som hanterar gluten absolut inte kan baka glutenfritt pga de risker som föreligger. Jag tänker därför att de som frågar (och även blir sura när svaret är nej) inte kan vara allvarligt intoleranta
Moa DeBruin

2019-12-15 ♥ 10:41:39
Anonym

Nä men precis. Sen finns det såklart människor som kan vara känsliga för gluten uran att va intolerant, eller utifrån ibs har svårt att äta för mycket av det. Men blir knepigt när folk inte förstår skillnaden och hur man verkligen kan paja tarmen vid intolerans.

2019-12-15 ♥ 11:35:08
sandra ledin

Hihihi!!! Det kalar jag en minnesvärd bjudning. Larven var verkligen en surprice. Fattar dock inte hur den ska ha kunnat överleva så pass. Tur att ni såg den iaf.

Vilket mysigt glögg mingel. Lyx med riktig kock som värdinna ;)

Hoppas att kommande vecka blir larvfri och full utav mys snö!!!

Svar: 😊👍
Moa DeBruin

2019-12-15 ♥ 17:14:37 » URL: http://mammansandra.blogg.se/
Anonym

Men fyfan jag är så rädd för insekter jag skulle aldrig äta.. kasta två salladshuven en gång pga en liten liten svart krypande prick i båda 😂😂😂😂

Svar: Jag är inte så känslig men detta var nästan på gränsen 😆
Moa DeBruin

2019-12-15 ♥ 21:09:30
Anonym

Haha älskar att du bjuder på vardagliga dråpligheter ❤️

2019-12-30 ♥ 11:42:52

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback