Spiderchick

Jag har räddat Rut
Under december har jag fått påminelser från biblioteket om en barnbok som heter Rädda Rut som jag tydligen inte har lämnat tillbaka. 
 
Jag har letat och letat och letat efter denna sabla bok men inte hittat den. Jag har kommit fram till att jag måste ha skickat den med barnen till skolans bibliotek? Eller typ lämnat tillbaka den på vanliga bibblan utan att det har registrerats (vilket har hänt mig förr)? 
 
I veckan fick jag ett brev där det stod att jag kommer få en faktura på boken om jag inte lämnar tillbaka den omgående. Då bestämde jag mig för att ge letandet här hemma ytterligare en chans. 
 
– Nu JÄKLAR! tänkte jag och började trava runt i huset med bestämda letar-steg. 
 
Då låg boken där.
 
Mitt framför mig. 
 
Och jag insåg att jag har stått och hållt i bokjäkeln FLERA gånger!! Den har varit mitt framför ögonen på mig varje dag. Bara det att jag har läst på omslaget att den heter Den magiska djuraffären. Inte Rädda Rut. 
 
 
 
 
Det är SÅ typiskt mig att inte läsa alla titlar på boken. Alltså jag tror inte att ni förstår HUUUUUR typiskt mig det är. Jag är skum-läsandet URMODER. Jag är UPPFINNAREN av att utesluta detaljer. Googlar ni på mig får ni upp själva defenitionen av en person med svepande seende.
 
Va? 
 
Nej jag har aldrig läst det finstilta på något någonsin.
 
A ja. Nu har jag i alla fall räddat Rut tillbaka på bibblan. 
Anonym

Ha ha - känner igen mig😅

Svar: skönt!!
Moa DeBruin

Anonym

Huh jag är också expert på att endast skumläsa, min dotter skulle få en telefon i julklapp och jag läste i meddelandet från paketlämnaren att fixa koderna så att hon kunde använda telefonen direkt. Missade dock där de stod använda den direkt på julafton vilket sved när jag glatt filmade öppnade av telefon ett par dagar för tidigt och telefongivaren blev så chockad och arg att hela julen höll på att förstöras 😮

Svar: haha... aj då. hade kunnat göra likadant alla gånger!
Moa DeBruin

Anonym

Är likadan 😊❤️

Svar: skönt att höra!
Moa DeBruin

Sophie

Har läst din blogg sen säkert 10 år tillbaka, tycker du skriver så bra! Svårt att sätta fingret på men så klockrent vad den än handlar om. Ville bara säga det. God jul! :)

Svar: Tack snälla 😘😘 God Jul!
Moa DeBruin

Mathilda

Jag får sms-påminnelse från vårt bibliotek _innan_ lånetiden går ut, då kan man låna om i telefonen hur många gånger som helst (så länge ingen reserverat boken, men det händer typ aldrig med barnböcker).
Kanske värt att kolla upp om ert bibliotek också har den tjänsten.

Svar: Smart! Jag kan låna om böcker vi datorn men tänkte faktiskt inte på att jag kunde göra det. Det skulle jag gjort
Moa DeBruin

Emma

Det är så typiskt! Jag gör också så, är helt övertygad om att jag söker något blått och så visar det sig att saken är grön och jag har sett den men ändå inte sett den.

Svar: haha... :)
Moa DeBruin

Frida

Skumläsande gav mig en kandidatexamen!

Svar: haha... jag tror att skumläsande och en snabb blick är en styrka i många situationer. I andra situationer inte
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress