Bloggandet då och nu

Jag blev lite nostalgisk kring min blogg och bestämde mig för att göra en då och nu-lista. Då får stå för året 2008 och nu får stå för - ja nu. 
 
Bloggandet då och nu: 
 
• Att få en länk var allt
Då: Bloggvärlden var ny. Det fanns inte så många bloggar men läsarna hungrade efter läsning (tänk stor efterfrågan, litet utbud) och länkarna var värda JÄTTEMYCKET. Så mycket värda att många bloggare inte alls ville dela med sig av dem. Men en del gjorde det och följarna följde hungrigt efter länken. Och stannade. 
Nu: Visst är det trevligt med länkar men de är inte av lika stor betydelse längre. Det finns dessutom så många fler kanaler att bre ut sig över. Blogg, instagram, youtube, snapchat, podcast... Följarna är inte mass-koncentrerade till ett forum. 
 
• Bloggraketerna var många 
Då: ZzzooOOooop sa det på bloggtopplistorna och så hade en ny bloggstjärna fötts. Med lite tur kunde du slå igenom över en natt. 
Nu: Du slår inte igenom med en blogg idag. I alla fall inte över en natt. Vill du bli viral snabbt är Facebook eller möjligen Youtube en mer effektiv kanal. 
 
• Bloggbråk
Då: Det fanns många taktiker att slå sig fram i bloggvärlden. En av de mer aggressiva, men ack så effektiva, var att bloggbråka. Minst två bloggbråk i veckan avverkades under 2008-2009. 
Nu: Idag är begreppet "personligt varumärke" något som även den yngsta av sociala medie-personligheter förstår. Få vill smutsa ner sitt varumärke med bråk. 
 
• Blogga MASSA eller lägg ner
Då: En framgångsrik blogg 2008 bestod av 5 inlägg per dag. MINST. 
Nu: Det finns så många fler forum att skapa material i idag, vilket betyder att vi sprider ut både inlägg och läsare över flera plattformar. 
 
• Blogg-galor var the shit
Då: När övriga världen fortfarande inte begrep vad en blogg var, var blogg-galor ett sammanhang där folk förstod och respekterade vad en bloggare gjorde. VeckoRevyn BlogAwards var naturligtvis den högst rankade och alla ville få en inbjudan. 
Nu: Många bloggare, eller influencers som man säger, är idag som vilken kändis som helst med röda mattan-mingel och medverkan i Let´s Dance. 
 
 
 
Spegel-posör since 2008.

Kommentera gärna!
Anonym

Alltså jag måste bara tacka för att du för en tid sen tipsade om appen maya! Så himla bra och jag har lärt mig en massa om mig själv!! Och så måste jag bara få säga att din blogg är verkligen den bästa av dem alla! Om jag så skulle läsa varenda blogg i hela världen kan jag inte tro att jag hittar nån bättre än just din!! Hjärta från mig/Marie

Svar: Tack tack snälla för fina ord! <3 Och ja Maya är en grymt bra app! älskar den
Moa DeBruin

2019-02-27 ♥ 19:16:19
Anonym

Du är Sveriges
”Bästa bloggare” 🌹😘

Svar: 😘😘😘
Moa DeBruin

2019-02-28 ♥ 17:18:02
Kristin

Haha, skrattade högt när jag läste detta :) Hög igenkänningsfaktor!

2019-03-03 ♥ 12:40:47 » URL: http://kristinvitamin.blogg.se
Kristin

Haha, skrattade högt när jag läste detta :) Hög igenkänningsfaktor!

2019-03-03 ♥ 12:40:47 » URL: http://kristinvitamin.blogg.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback