Om vår köksrenovering

Jag fick en fråga angående hur vi tänker med renoveringen av vårt kök, med tanke på miljön och så. 
 
Bra och viktig fråga!
 
Jag kanske ska tydliggöra att vi inte river ut ett kök som på något sätt är nyrenoverat. Tvärt om, vårt kök är som ett ocharmigt lapptäcke av märkliga materialval som har gjorts för många år sedan. Jag vet faktiskt inte när någon senast la en kärleksfull hand över det, 90-talet kanske? Början 00?
 
Golvmattan har börjat släppa och vi har ett stort gupp mitt i köket vilket är opraktiskt men även lite festligt. Vårt kylskåp är svingammalt och säkert inte speciellt energisnålt. Dessutom är det så litet att vi får spela tetris med matvarorna efter en storhandling, vilket jag i och för sig ser som en intressant utmaning. 
 
Fogen i kaklet har släppt, socklar är trasiga unt so weiter...
 
Rent utseendemässigt förstår jag ju att vårt kök aldrig skulle göra sig i flödet på Instagram och att en Stockholms-influencer med mer marmor i bostadsrätten än i svenska urbergen antagligen skulle få migrän av att se det. Men just det har jag inga problem med.
 
 
 
 
 
 
Vi kollade upp om vi kunde måla om befintliga luckor men en målare avrådde. Och på grund av materialet (som rör sig?) hade vi ändå behövt måla om allt om några år. Det är ju inte hållbart? Vi kollade även upp att endast renovera några delar men på grund av hur köket är byggt drar det ena med sig det andra och då känns det bättre och mer långsiktigt att göra saker ordentligt från början.
 
Jag är emot slit och släng-renovering och renovering som bygger på att man river ut friska och hela saker, men att underhålla och ta hand om ett hus måste man göra. Tyvärr säger jag, för jag hade gärna sluppit och gjort något roligare för pengarna.
 
Men vi får se efter mötet med Ikea imorgon (he). Det kanske slutar med att jag går loss i köket med en vit sprayburk och kallar det färdigrenoverat. 

Kommentera gärna!
Ronja

Har läst länge men tror faktiskt detta är min första kommentar. Vill bara säga att du verkar vara en så himla bra och vettig person. (I detta inlägget men också överlag). 😀
Tänk om fler bloggare/ influencers hade haft samma kloka tankesätt! Vad bra det hade varit.

Svar: Är på intet sätt perfekt vill jag tillägga ;) Men tack snälla du för peppig kommentar :)
Moa DeBruin

2019-02-28 ♥ 10:19:36
Sara

Verkligen ett bra svar på en bra fråga! Vilket föredöme du är!

2019-02-28 ♥ 11:34:47
Anonym

Kul med nytt kök för er!

2019-02-28 ♥ 11:47:58
Amanda

Kan bara hålla med Ronja! Och det är så oerhört skönt som boende i hyresrätt där saker mest renoveras lite pö om pö (dvs aldrig blir helt instagramperfekta) att se att även bostadsägare liksom "kan med" att ha det så. Missförstå mig rätt.

Svar: haha... ja här kan vi med det mesta ;)
Moa DeBruin

2019-02-28 ♥ 15:16:48
Sabina

Jag tycker er renovering låter väldigt vettig. Vi bor i ett hus som är byggt för cirka 40 år sen och köket har bara blivit renoverat på så vis att vi bytte ut bänkskivorna, bytte golv samt målade skåpen svart istället för den fula beige färg som var, haha! Jag är alldeles för snål för att satsa massa pengar på att riva ut ett helt kök alltså och kan inte alls relatera till alla influencers som ska ha nytt och nytt hela tiden och renoverar och har sig.

Svar: Nej jag kan inte heller relatera. Och det kommer kännas segt att göra den här renoveringen men vi kommer tjäna på det i långa loppet 😊
Moa DeBruin

2019-02-28 ♥ 18:39:04 » URL: http://lesthi.blogspot.se
Anonym

Vårt kök höll på att falla isär trots att det bara var 10 år gammalt. Dålig kvalitet på vitvaror och uselt hantverksjobb kan lätt få den effekten (obs, allt gjort av tidigare ägare). Nu, allt splirrans nytt och allt funkar. Nu ska jag inte renovera kök på minst 20 år för det var i sanning en pärs.

Svar: usch förstår dig! att du inte ska renovera på länge alltså. men skönt att ha det gjort
Moa DeBruin

2019-02-28 ♥ 18:54:29
Anonym

Vill bara påminna om att ELGIGANTEN också säljer kök till ungefär samma pris som IKEA, och de har ju ett större utbud av vitvaror att matcha med och på så vis få bra energiklassning i köket... bra tips! Lycka till! 😎

Svar: 😊👌🏻vi ska kolla upp alternativen! Nu har vi ngt att jämföra med
Moa DeBruin

2019-03-02 ♥ 07:52:28

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback