Mens-app

Jag har skaffat mig en mens-app.
 
Alltså en app som håller koll på min menscykel. Det finns säkert flera olika men jag har en som heter Maya. Genom den får jag dagliga prognoser kring mitt mående, både fysiskt och psykiskt, beroende på vart jag är i min menscykel. Sen kan jag justera prognosen vart efter jag tycker att den stämmer eller ej.  
 
Jag har helt ärligt lärt mig massor av nya saker kring min menscykel!
 
Exempelvis att det är mina hormoner som i perioder gör mig extra trött och sömnig? Ursäkta? Det fick jag aldrig lära mig i skolan! Eller att man kan känna sig yr vissa dagar. Ursäkta igen? Stämmer HELT in på mig. Det har jag aldrig fattat är hormonellt. 
 
Dagens prognos:
 
 
 
 
 
 
 
Arg, irriterad, orolig, akne, diarré och ömma bröst. 
 
– STACKARS människa! tänkte jag först.
 
Tills jag kom på att det var mig prognosen gällde. Och att den stämde.
 
Att inte kvinnor får något slags PRIS för att vi varje månad pallar med alla dessa hormoner och allt det gör med oss är för mig inget annat än en SKANDAL.  
 
Kör gärna en gilla på den här, så vet jag att ni känner med mig i min prognos <3

Kommentera gärna!
Anonym

Jag har också lärt mig massor av mens-appen! Helt sjukt att jag visste så himla lite om hur min egen kropp fungerar.

Svar: Det är nästan sorgligt hur lite skolan lärt ut. Kanske bättre 2019
Moa DeBruin

2019-02-11 ♥ 10:11:22
StrongMama

Jag har samma app, den är bra, stämmer inte alltid men rätt så mycket ändå. Jag funderar på att ladda ner den åt min man också, så att han har koll på hur hans fru mår, kan vara beredd på hur han ska bemöta mig och när jag behöver extra mycket blommor och presenter samt ömhet hahahha.
Jag håller med, att man inte får höra sånt i skolan, undra hur det är idagsläge?

Svar: Hoppas verkligen undervisningen är uppdaterad!
Moa DeBruin

2019-02-11 ♥ 10:48:33 » URL: http://blogg.loppi.se/strongmama
Jenny

Den appen är så bra! Jag tycker den stämmer sjukt bra med. Den har rätt om humör och allt. Vilket gjort att jag har större förståelse för mig själv. Brukar även skicka prints till sambon så han vet vad han har att vänta sig av mitt humör

2019-02-11 ♥ 11:18:19
Josefin

Alltså man har ju verkligen inte fått lära sig någonting om sin kropp i skolan? Jag är ex 29 år och har ätit ppiller sedan jag var 14, och det var först när en kompis till mig genomgick en IVF som jag insåg hur LITEN chans det är att man blir preggo varje månad. Och här stoppar man i sig ppiller vaaaarje dag? När man gick i nian kändes det ju ungefär som att lärarna och barnmorskorna på ungdomsmottagningen menade på att om man ens TITTADE på en snopp, så satt man där med tre kids två minuter senare. TYP.

Svar: Ja men jag vet? För att inte tala om hur frikostigt dessa piller delades ut till höger och vänster till unga människor med väldigt lite insikt i vad dessa piller kunde orsaka för biverkningar. Hoppas det ser bättre ut i skolan och på ungdomsmottagningar nu förtiden
Moa DeBruin

2019-02-11 ♥ 16:53:47
Anonym

Är det verkligen skolans misslyckande? Kanske ingår det istället i vårt föräldraskap att prata om detta med våra barn?

Svar: Tycker att väldigt mycket av detta ingår i ämnet biologi och biologins grunder ingår i grundskolans utbildning. Om menscykler och allt som kommer med det skulle ligga på föräldrar att utbilda skulle dessa kunskaper nog snabbt variera av många olika orsaker. Men som så mycket annat gällande våra barn är det ett naturligtvis ett samspel mellan skolan och hemmet :)
Moa DeBruin

2019-02-11 ♥ 18:42:51
Anonym

Klart det ingår i biologins kunskapsmål men det är en del av många mål. Som lärare blir man ofta trött på att läsa att så många saker är undervisningen/skolans fel. Naturligtvis är skolans mål att undervisa om alla kunskapskraven i alla ämnen, men med tanke på hur mycket det är finns det ingen möjlighet att skolan ska kunna klara av att gå djupt in på alla delar. Som sagt skola och hemmet måste samarbeta men det känns alltid lättare att "skylla på" skolan och dess undervisning än på föräldraskapets alla utmaningar!

Svar: Jag, och andra, måste få äga en känsla av att tycka att en undervisning brustit. Kan inte minnas att vi pratade mens alls knappt i min skola och mycket av det jag vet NU hade onekligen varit guld att få ta del av som 15-åring. Men jag tror inte man hade den synen på mens då som jag hoppas man har nu. Jag förstår din känsla i egenskap av lärare och jag hör din frustration. Har inget annat än respekt för lärarkåren ❤️
Moa DeBruin

2019-02-11 ♥ 21:06:34
Ida

Nånting säger mig, stäng av notiserna du kommer bli galen på den där! 😂

2019-02-12 ♥ 06:40:05
Linda

Laddade ner den idag tack vare dig:).

Svar: enjoy :)
Moa DeBruin

2019-02-12 ♥ 09:31:08
Linda

Laddade ner den idag tack vare dig:).

2019-02-12 ♥ 09:31:32
Sofia Johansson

Wow! Den appen måste jag ladda ner. Man blir ju så nyfiken på att se om det stämmer in. Tack för tipset😊👍🏼

2019-02-12 ♥ 23:43:54 » URL: http://sofiajohanssons.se/

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback