Recept kärleksmums

På allmän förfrågan - här kommer receptet jag använder till kärleksmums. 
 
 
 
 
 
 
Kaka
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
(blanda ihop)
 
2 dl kaffe eller vatten (jag tog vatten)
200 g smält smör
(blanda ihop)
 
5 ägg
4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
(vispa poröst)
 
Häll mjölblandningen i äggsmeten. Rör om. Tillsätt sist smörblandningen. 
 
Häll smeten i en smörad form (spelar inte så stor roll vad för form det är men det är kul om kärleksmumsen blir några centimeter höga). Grädda 200 grader ca 15 minuter. Känn efter med en sticka, kakan ska med fördel fortfarande vara lite kladdig när du plockar ut den annars tycker jag att den blir för torr. 
 
Glasyr 
3-4 dl florsocker
2 msk kakao
60 g smält smör 
2 msk vatten
(blanda ihop)
 
Kokos efter behag
 
Låt kakan svalna helt (kan bli en ganska lång väntan, meeen meeen). Bred på glasyren och strössla över kokos. Man kan även använda karamellströssel för en mer färgglad kaka. 
 
 
 
 
 
 
Själv tycker jag att kärleksmums är allra godast efter några timmar i kylen. 
 
Enjoy!
 

Kommentera gärna!
Amanda

Taaack! =)

2019-02-13 ♥ 12:22:01 » URL: http://stolendance.blogg.se/
Anonym

Tips but ut vatten mot filmjölk omg så saftigt

Svar: ah bra tips!
Moa DeBruin

2019-02-13 ♥ 15:06:46
LR

Jag häller alltid ut glasyren över varm kaka (trots att det står annorlunda i det flesta recept) och det funkar hur bra som helst. Då flyter den ut nästan av sig själv. :-)

Svar: Ja det klart, den stelnar väl sen ändå
Moa DeBruin

2019-02-13 ♥ 17:19:04
www.ofint.blogg.se

Åh! Blir så sugen ... det blir helgprojekt!!!

2019-02-13 ♥ 20:29:30
Camilla

Tack! 😍

2019-02-13 ♥ 22:19:09
Johanna

Jag häller också glasyren på varm kaka. Jag tycker den suger åt sig av den då och blir extra saftig 👌🏻

Svar: mycket smart!
Moa DeBruin

2019-02-14 ♥ 06:41:05

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:



Kommentar:

Trackback