Söndag med nycklar på vift

Igår vaknade vi och insåg att vi måste köpa present till nioåringens kompis som skulle ha kalas. Plus att sexåringen hade ishockeyträning. Vi kombinerar tänkte jag. 
 
Jag och nioåringen lämnade av hockey-duon vid ishallen och åkte sedan vidare till köpcentrat. Jag parkerade bilen och... först DÅ insåg jag hur displayen signalerade "ingen bilnyckel".
 
Helskotta!
 
Vi har en bil som startar så länge nyckeln är någonstans i bilen. Men nu hade Spiderappa klivit av med nyckeln i sin ficka. Och tydligen hade bilen låtit mig köra vidare?? Generöst ändå. I panik försökte jag trycka igång den igen men nu gick det inte.
 
Jag ba:
 
 
 
 
 
Fast på en parkering!
 
Jag fick ringa till min pappa som fick åka till ishallen och hämta nyckeln och sen lämna den till mig. Jag och nioåringen tog en fika så länge. Det kändes lyxigt för vi fikar ytterst sällan på lokal. Äter mat gör vi ute men fika tycker jag generellt är en onödig grej? Det är godare och billigare (he) att fika hemma. 
 
 
 
 
 
Efter paketinköp, hockeyträning och bilnyckeluppräddning var vi bjudna på lunch hos kompisar som vi inte har träffat på länge. Så mysigt att ses. 
 
 
 
 
 
Sen skjutsade vi stort barn på kalas och fick med oss en extra sexåring hem. Det är roligt med vår sexåring för han leker obehindrat med både tjejer och killar. Han har inga problem att ägna sig åt allt från tv-spel, fotboll och teater till fantasilekar, dockor eller pyssel. En styrka. 
 
 
 
 
På kvällen somnade både barn och vuxna hyfsat GÖTT. 

Kommentera gärna!
Anonym

Vilken mysig dag det blev ändå, trots det med bilnyckeln! =) Jag håller med dig om att fika ute. Jag har insett att jag också har blivit så himla kräsen de sista åren. Jag tycker nästan ingenting är gott att fika med ute och som du skriver - det är SÅ HIMLA DYRT! Hembakat är bäst, hehe.

Svar: asså en kaffe, en varm choklad och en bulla kostar typ 100 spänn! dyrt ja
Moa DeBruin

2019-02-25 ♥ 12:01:31
Anonym

Läskigt med såna nycklar! Min pappa jobbar med fordon och volvo lånade ut sin senaste bil till dom att ställa ut men den fick absolut inte sittas i! Plötsligt märker pappa och hans kollega att en unge sitter i och "kör", då hade dörrarna öppnats utan att dom märkt de.

Svar: ja det är både smidigt och lite läskigt med dessa nycklar :-/
Moa DeBruin

2019-02-25 ♥ 15:05:36
Anna

Satt i bilen och väntade på mamma en gång. Var kanske tio år gammal. Jag har alltid fått höra att jag är så dålig på att hålla ordning på saker och blev nervös när jag såg att bilnyckeln var kvar i bilen. Således tog jag bilnyckeln och la in den i det säkraste ställe jag hittade, handskfacket. Ett låsbart handskfack som man behövde nyckeln för att kunna öppna. Eh... Ja... När mamma kom tillbaka fick hon gå till en telefonkiosk(!) och ringa efter pappa som fick komma cyklande med den andra nyckeln. Yes. Bra dag!

En annan gång låste brorsan in nyckeln i bilen (pappa fick komma cyklande igen) och en tredje gång var det pappa själv som tappade ner nyckeln i en liten ventilationslucka. Den återfanns aldrig men han löste det med att gå hem till sin bror, låna en hoj och just det - cykla hem efter extranyckeln.

Ursäkta lång kommentar.

Svar: Haha! Pappa har fått användning av sin cykel ändå! ;) <3
Moa DeBruin

2019-02-25 ♥ 19:09:22
Yasmine

Asså jag diggar din blogg!! Förövrigt lät det som att du hade en mysig dag, förutom nyckeln då :)

Svar: tack :)
Moa DeBruin

2019-02-25 ♥ 22:19:12 » URL: http://amiyas.blogg.se
Anonym

Haha men nej!! Vi har också sån nyckel och alltid någon som går ur bilen och låser in familjen utanför affären typ. MEN jag trodde inte det gick att köra iväg. Nu blir det min nya mardröm Hahah!

Svar: Ja varning varning! hehe
Moa DeBruin

2019-02-26 ♥ 10:23:15

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback