Bloggare som klimatinspirerar mig

En av mina favoritbloggare är Frida på Trendenser.
 
Frida har bloggat i många år och jag har alltid tyckt att hon är duktig och pedagogisk kring inredning. Sedan hon började uppmärksamma klimatfrågan har jag börjat gilla henne ännu mer.
 
I sitt senaste inlägg spår Frida framtidens sökord på Hemnet. Istället för "havsnära" spår Frida att vi kommer söka på "havsavstånd" - för vill vi bo vid havet när havsnivån stiger? 
 
Ett annat ord jag noterar hos Frida är "räckhållslyx". Det vill säga den form av lyx som finns inom räckhåll. Istället för att dra till Thailand för att uppleva "lyx" kanske vi ska spana efter det som finns i vårt närområde? Överlag göra aktiviteter som inte kräver massa konsumtion. 
 
Ett annat ord som jag har lärt mig hos Frida är "contentment" alltså förnöjsamhet, belåtenhet. 
 
 
 
 
 
 
Istället för att sträva efter att skapa massa "content" i form av konsumtion kanske vi ska inspirera varandra med "contentment", att vara nöjda med det vi har? "Hemmets lycka är förnöjsamhet" skriver någon bland Fridas kommentarer och jag tänker att så är det. Du kan ha det hur nyrenoverat och glassigt som helst hemma men är du inte tillfreds är det ändå inte värt något? 
 
Att inte bry sig om miljön eller reflektera över sitt leverne börjar hur som helst kännas daterat och snart hoppas jag att det kommer kännas hopplöst omodernt att vara den där personen som urskiljningslöst reser, renoverar och konsumerar utan minsta eftertanke. 
 
Förresten - känns "klimatinspirera" också som ett nytt ord? *fundersam emoji*
 

Kommentera gärna!
C

Älskar inspiration! Älskar att vara hemma och ser inte ens njutningen i att resa massor längre. Har omvärderat så mycket de senaste åren. Jag hoppas som du att ingen vill vara den där omoderna egoistiska personen som inte tänker på klimatet (hu, jobbar med 90% sånna tråkgubbar som inte tycker rapporter är säkra, suck!). Nä. Tacka vet jag att jag iaf kan jobba med mitt eget konsumerande och minska det och förhoppningsvis få några ringar på vattnet i umgängeskretsen

Svar: Men precis! Jag inspireras NOLL av de som drar utomlands typ tre gånger om året "för att få sol" och har instället börjat inspireras järnet av de som är ute i skogen eller på annat sätt är mer om sig och i kring sig i sitt sätt att upptäcka. Och ja, man måste ju börja med sig själv. Tycker det känns skönt att känna att man drar sitt strå till stacken :)
Moa DeBruin

2019-01-09 ♥ 20:02:44
Karolina

Spot on! Alltså ibland känns det som att jag är ensammast i världen att tänka så här, att vara nöjd med det man har! Att inte renovera bara ”för att”, att inte köpa kläder och prylar bara för att en är leds eller att det är ett ”grymt bra pris”. Häromdagen diskuterade jag detta med min andra hälft, att jag tror (hoppas) att trenden kommer att vända, att människor i större utsträckning väljer att konsumera mindre och framföt allt mer medvetet. Sen hur det får ev konsekvenser på ekonomin i stort, det återstår att lära.

Svar: ja men precis, och konsekvensen att fortsätta som vi gör är nog ändå den värsta :-/
Moa DeBruin

2019-01-09 ♥ 21:29:37
Malin

Då tipsar jag om Cecilia bankens blogg , hon skrver massa bra tips och funderingar kring klimatett och mycket annat 😊

Svar: ska spana in :) följer Blankens på instagram
Moa DeBruin

2019-01-12 ♥ 12:54:42

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback