Entusiasm

Igår när jag hämtade sexåringen från skolan var han väldigt glad.
 
– Mamma! ropade han. Vet du vad jag har fått?
– Nä vad då? undrade jag.
– Jag har fått en LÄXA!
 
Sen sprang han till sin ryggsäck för att visa läxan, en läsläxa (en frivillig sådan). 
 
Sexåringen har liksom suktat över läxor ända sedan storebror började skolan 2015. Äntligen händer det!
 
 
 
 
Han har en vecka på sig att läsa fyra sidor men har redan läst en gång för mig, en gång för morbror, en gång för kusinen (som även kunde tänka sig att provsmaka på läxan) och en gång för pappa. 
 
 
 
 
 
Nu hoppas jag att den här läxentusiasmen håller i sig under hela skoltiden. 

Kommentera gärna!
Marie

Oj oj, jag är efter två barn, och många läsningar och lyssningar senare, så innerligt trött på de där filurerna. Det lustiga är att yngsta dottern och jag pratade om just Mini i går! Och jag kände stor tacksamhet att slippa eländet. Det måste ju finnas betydligt bättre böcker för förskole- och grundskolebarn.

Svar: jag har ju också två barn men kan inte ens minnas att min äldsta läst denna? Jag rycks hur som helst med i mitt barns entusiasm, om man säger så :)
Moa DeBruin

2019-01-11 ♥ 10:24:58
Nathalie

Haha ååh! Jag minns de första läxorna! Vilken DRÖM det var! Det gick dock över väldigt snabbt 😂

Svar: Ja det gjort det sannerligen ;)
Moa DeBruin

2019-01-11 ♥ 12:26:17 » URL: http://naatly.se
Ulrica

Ja man får verkligen hoppas att entusiasmen håller i sig. Vore ju jätteskönt i så fall. Min son går i trean och gillar inte läxor alls. Han älskar dock skolan. Tycker faktiskt att det är rätt onödigt med läxor. Ok läsläxa kan vara bra för man behöver verkligen öva på att läsa,(dock kan jag förstå att det är tråkigt att läsa samma stycke 4 ggr på en vecka), men ett blad med räkneuppgifter som tar en kvart kan man lika gärna göra i skolan. (nu gillar han dock matte, så den går rätt lätt att göra)

Svar: Min nioåring tycker väl inte heller att läxor är svinkul direkt. En bra grej är att vår skola har infört läxhjälp varje vecka, på skoltid. Det är ju en bra möjlighet att få hjälp om det kanske innebär mycket konflikt hemma.
Moa DeBruin

2019-01-11 ♥ 12:33:59
Moa Bergström

Haha min sex-åring är sjukt besviken på att dom ibte har någon läsläxa som storasyster har (8 år)!! Dom kör ASL nu, så han får nog vänta till 1:an :)

Svar: den som väntar på något gott... ;)
Moa DeBruin

2019-01-11 ♥ 13:29:57 » URL: http://siemprealgo.blogg.se/
Frida

Alltså, hunden heter Isis? Det skrattade jag åt en bra stund!

Svar: Jag vet. Lite märkligt 😆
Moa DeBruin

2019-01-11 ♥ 18:40:33
tinabanck.se

Åh så sött!
Jag har också en son som är född 2012 men de har inte fått någon läxa ännu. :)

2019-01-12 ♥ 07:48:56 » URL: http://tinabanck.se/
Fia

åh mini!! vilken nostalgitripp, är född 92 och hade den som första läsbok i 1an. ÄLSKADE! men var nog som din 6åring mest pepp på att läsa och läxor överlag.

Svar: 😊❤️
Moa DeBruin

2019-01-12 ♥ 16:10:30
Petra

Sådär kommer jag ihåg att mina kids också var k början 😍
Efter ett tag när det blev lite mer allvar var läxor mer ett nödvändigt ont vilket var oerhört stressande både för oss och dem. I deras nya skola har de knappt några läxor och det är helt andra barn ❤️ (de är 10 och 12 år)
Vet inte riktigt vart jag vill komma med det här men tänkte nog på att känslan av att läxor är härligt, pirrigt och kul byter karaktär och blir helt andra adjektiv då de blir tvång och inget lustfyllt, tråkigt!

Ha det fint!

2019-01-13 ♥ 23:48:23 » URL: http://www.livingonkingsstreet.blogg.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback