Kreativa tips

Jag har lyssnat på många poddar det senaste som avhandlar ämnet kreativitet. Jag tycker att det är superintressant att lyssna till hur andra tänker kring att vara kreativ. 
 
Här kommer mina bästa tips kring att vara/känna sig kreativ, utångspunkt skrivande:
 
1. Skriv mycket! 
För min del kommer inte idéerna och knackar på dörren direkt. Nix pix, jag måste göra. Ju mer jag skriver desto kreativare blir jag. Att exempelvis ta en bloggpaus "för att jag inte kommer på något att skriva" är förödande för mig. Detsamma har jag märkt gäller mitt "bokprojekt". Jag måste sätta mig ner och skriva, då börjar det tillslut flöda. 
 
2. Hitta din tid på dygnet 
Jag har märkt att jag är som mest kreativ tidig morgon och sen kväll. Mitt på dagen är det så mycket annat som lockar och pockar. Tider som ska passas och en mail som plingar. Men på morgonen, gärna innan övriga familj vaknar, kan jag få en dags kreativt jobb gjort på en timma om det vill sig väl. På kvällen kan jag också komma in i ett flow. Min hjärna är som mest avsplannad under dessa tider, tänker jag?
 
 
 
 
3. Läs mycket
Jag älskar att jag har hittat tillbaka till mitt läsande! Speciellt härligt är det att hitta författare vars språk jag "avundas" och tänker att så där vill jag också kunna skriva! Jag kan märka upp synnerligen bra sidor med post it-lappar eller print screena om jag läser från telefonen. Sen plockar jag fram dessa vid tillfällen då jag vill få en "bra känsla" i mitt eget skrivande. 
 
4. Konsumera mera (innehåll) 
Jag kan även inspireras av filmer, podcasts och tv-serier. Olika plottar, dialoger och annat som jag känner att aaaa sååå däääär kan man göra. Innan min stand up på Lund Comedy festival tittade jag på massa stand up på Netflix vilket inspirerade mig i fråga om inledningar, ämnen och upplägg. 
 
5. Sno från andra 
Jag tycker absolut att man kan sno från andra! Men då menar jag inte hela textsjok eller andra uppenbara copyright-brott men man kan nalla fragment av saker. När det sedan silas genom dina fingrar och blandas med dina tankar och erfarenheter kommer resultatet ändå inte att bli samma sak. Jag kan exempelvis hitta roliga formuleringar som jag formulerar om och sätter i ett nytt sammanhang och vips är det min grej. En slags second hand-grej. Återvinning är bra, visst?
 
 
 
 
 
6. Ta en promenad 
Att ta en promenad utan en podcast eller något annat i öronen kan verkligen sätta fart på tankarna. Jag avhandlar betydligt mer under en promenad än vad jag gör mellan fyra väggar på ett kontor. 
 
Så där.
 
Nu kan jag inte vara mer kreativ kring det här inlägget.
 
Över och ut. 
 

Kommentera gärna!
Hanna Karlsson

Vilka bra tips på att bli mer kreativ. :-)

2019-01-25 ♥ 21:17:26 » URL: http://hannafialotta.blogg.se/

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback