Recept semlor

Här kommer receptet på semlorna jag brukar baka.
 
Semlebullar:
75 g smör
2dl mjölk
25 g jäst
1/2 dl socker
1/2 tsk kardemumma
1 ägg
6-7 dl mjöl
2 tsk bakpulver 
1 ägg till pensling
 
 
 
 
 
 Gör så här vettja:
- Smält smöret och blanda med mjölken, låt blir fingervarmt, smula ner jästen
- Tillsätt socker, kardemumma, ägg, mjöl och bakpulver 
- Blanda till slät deg
- Låt jäsa 30 min 
- Rulla degbullar. Jag rullar små, små bullar eftersom jag inte vill ha så stora semlor. Bullarna jäser till tredubbla storleken ungefär så även om degbullarna ser små ut blir de stora i slutänden
- Låt jäsa på plåten 20 min
- Pensla med ett uppvispat ägg
- Grädda i ugn 225 grader ca 10 minuter eller tills bullarna har fått färg 
 
Fyllning:
- Skär av toppen på bullen, lägg locket åt sidan
- Gröp ur bullarna och lägg inkråmet i en skål
- Tillsätt riven mandelmassa efter behag (beroende på hur mycket mandelmassesmak du önskar)
- Tillsätt en skvätt mjölk och blanda till önskad konsistens 
 
 
 
 
 
 Efterdyning:
- Fyll bullarna med mandelmassegrejset 
- Toppa med önskad mängd vispad grädde
- Lägg på locket 
- Pudra över florsocker 
- NJUT på dirr
 
 
 
 

Kommentera gärna!
Martina

Funderade på det där, om man skulle orka baka semlor. Har nån jag vill imponera på och detta måste väl va det effektivaste sättet?

Ungefär hur många bullar blir det av det receptet?

Svar: beror på hur stora du gör bullarna. Jag gjorde som sagt ganska små och det blev väl 20 st kanske? Att vilja imponera är en bra drivkraft! ;) lycka till!
Moa DeBruin

2019-01-14 ♥ 10:06:50
Cornelia

Har du provat att göra ditt lussebullerecept fast utan saffran och med kardemumma istället? Jag gjorde "dina" lussebullar i julas och det var så himla smidigt och blev så gott och saftigt! Har tänkt att receptet väl måste funka till både vanliga bullar och semlor med för den delen men har inte tagit tag i att prova än.. ^^

Svar: Ja det borde det väl göra? Har ej testat själv men låter rimligt. Det är ju i grunden en vanlig vete-deg 😊👌🏻
Moa DeBruin

2019-01-14 ♥ 17:34:04

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:



Kommentar:

Trackback