Silvervägen vs silverräven

Jag älskar att jag har gått runt och sagt till folk att jag lyssnar på en bok som heter Silverräven. Men så inser jag idag att boken inte alls heter Silverräven utan SilverVÄGEN.
 
 
 
 
 
 
Det är så typiskt mig att bara slänga ett halvt getöga på titeln. 
 
Hur som helst är det en riktigt bra bok!
 
Handling Silvervägen: Sedan tre år tillbringar Lelle de ljusa sommarnätterna med att köra bil. Han kör utmed väg 95 som skär genom landet från Skellefteå i nordvästlig riktning mot den väg som kallas Silvervägen. För tre år sedan försvann hans dotter spårlöst och hennes försvinnande gnager sönder Lelle inifrån. 
 
Tyvärr kommer ju alla personer som jag har tipsat boken om att söka efter (och kanske även hitta) Silverräven.
 
Antaglig handling för en bok som heter Silverräven: Sedan tre år tillbringar Lelle de ljusa sommarnätterna med att färga håret. Han kör en hård färgbehandling som skär genom hårstråna i nordvästlig riktning, allt för att slippa kallas för Silverräven. För tre år sedan försvann hans hårpigment spårlöst och synen av de grå hårtestarna gnager sönder Lelle inifrån.
 
Starkt ändå?

Kommentera gärna!
Helen

Är uppvuxen i grannbyn till "Glimmers", roligt o få läsa om hemtrakterna, men om det är fiktivt ☺️

Svar: spännande :)
Moa DeBruin

2019-01-17 ♥ 21:36:16
Anonym

Vet inte varför, men det är ju en extremt rolig boktitel, Silverräven😂. Boken om en gammal gubbe, liksom. Det här kommer jag att gå och småfnissa inombords åt resten av veckan. Känner det på mig.

Svar: en kanske ska skriva en sådan bok?? ;)
Moa DeBruin

2019-01-17 ♥ 23:29:38
Ida

Hah, älskar felsägningar/-läsningar! Läst flera böcker där jag alldeles för långt in upptäckt att karaktärerna har andra namn än de jag snabbt läst i början! Läste t.ex. en bok när jag var yngre om en randig katt som jag trodde hette Harkelin, den hette så klart Harlekin...

Svar: harkelin ligger ju mycket bättre i munnen så jag förstår dig! :)
Moa DeBruin

2019-01-17 ♥ 23:51:51
Anonym

Ja namn på karaktärer läser jag aldrig ordentligt heller. När jag såg Harry Potter och sagan om ringen på film och insåg att karaktärerna hette helt andra namn:)

Svar: haha :)
Moa DeBruin

2019-01-18 ♥ 09:38:19

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback