Spiderchick

Tecknad film som liten
Nu förtiden finns det så mycket tecknad tv och film för barn. Över allt. Hela tiden. Det är så tillgängligt. 
 
Men när jag var barn på 80-talet då var det minsann ingen självklarhet att kunna se tecknat. Nähäerå. 
 
Fyra typer av tecknat jag kunde se som barn:
 
1. Linus på linjen
Jag tror att Linus på Linjen sändes som någon slags pausutfyllnad mellan program på SVT? Jag minns inte riktigt. Men ni kan ju förstå hur svältfödd jag var på tecknat när en streckgubbe med något slags skrikigt talfel var höjden av underhållning.
 
 
 
 
2. Kalle Ankas jul 
Det här har vi redan sett suckar mina barn kl 15 på julafton. Men snälla nån, det hade väl jag också gjort som barn? Jag hade sett Tjuren Ferdinand och Askungen så många gånger att jag kunde lipsynca varenda replik, men klagade jag för det? NEJ. 
 
3. Trasdockorna i Björnes Magasin 
Nästan inga kortfilmer som visades i Björnes Magasin var tecknade, men! En film var det och det var TRASDOCKORNA. Vi är så trasiga och knasiga sjöng de glatt i sitt intro. Och ni är tecknade... tillade jag drömmande från tv-soffan.
 
 
 
 
 
4. Random VHS-band
Vi hade ett gäng skrangliga VHS-band i filmhyllan hemma och några av dem innehöll tecknad film som någon hade spelat av från ett annat band eller från en tv-kanal vi inte hade. De filmerna såg jag och mina bröder igen och igen och igen. Där emellan lekte vi att vi var figurerna i filmen och kunde hyfsat exakt återge samtliga scener. 
 
Carro

Hög igenkänning!! Barn idag fattar inte hur bortskämda de är!
Kanske borde införa en vecka där de får prova på hur det var? 😈

Svar: hu! förstå skräcken man skulle skapa! ;)
Moa DeBruin

Anonym

Det fanns lite tecknat på lilla Sportspegeln med. När jag sa till min son på julafton att Kalle och hans vänner var enda gången man kunde se så mycket tecknat när jag var liten och att det bara fanns två kanaler frågade han om det var en barnkanal och en vuxenkanal?? Ehh nej😂😂😂

Svar: haha nä tyvärr inte...
Moa DeBruin

Diana

OMG hahaha så länge sen, hade glömt bort att de ens funnits. :)

Anonym

Haha, och Anslagstavlan på SVT var tecknat i introt 😄

Svar: Yäää 🤟😆
Moa DeBruin

Sabina

Alltså jag fattar inte hur man kunde se om samma film så många gånger, ibland flera gånger på samma dag :'D idag upplever jag att en film jag såg år 2005 har jag sett nyligen :P

Svar: haha ja men typ så... men hade man något val?? ;)
Moa DeBruin

Josefin

Haha ååååh! 😂

Minns att vi hade VHS-band som vår snälla morfar hade spelat in till oss barn...Bumbibjörnarna.....på DANSKA 😂😂😂 Men man var ju inte så knusslig på den tiden hehe. Tycker mest synd om våra föräldrar som fick lyssna på det där om och om igen...

Svar: haha <3
Moa DeBruin

Anonym

Åh när Disneydags kom, tecknat en hel timme, det var lycka det 🤣 vi hade det till och med bandat på VHS så klart 👍😂

Jessica

Åh ja! Vi lekte också att vi var en varsin karaktär och det va alltid bråk om vem som skulle va den coolaste 😂

Emma Å

På söndagarna fanns ett program som hette Sköna söndag och då visade de en annan tecknad serie som hette SuperTed. Den var jättebra tyckte jag:) och efter det var det gympa med Susanne Lanefelt (kniiip) om jag minns rätt :)

Anonym

Fast fanns ju en hel del mer ändå. O ökade på snabbt med Disneydags o sånt.

Svar: Disneydags hade premiär 1991. Tv4 lanserades också ngngång början 1990. Innan dess hade vår familj ettan och tvåan och det var allt (jag är född 83). Trasdockorna började gå 1987 på SVT. Kanske fanns det fler tecknade program att se, jag minns inte. Men det är ju min upplevelse, ta inte mitt inlägg som fakta :)
Moa DeBruin

Felicia

Hade Babar som favorit på VHS, som 3 åring var det den enda filmen som ständigt var på rewind för att sedan se den igen!

Anonym

Icke att förglömma - tom och Jerry på lilla Sportspegeln. Fem minuters njutning. Plågade mig igenom hela sportprogrammet för att sitta klistrad när de dök upp! Vi hade två köpta filmer hemma, förutom de egeninspelade VHS-banden. Paddington, samt Det sista smurfbäret. Gissa hur många gånger jag och mina syskon sett dem?! 😂🙈

Svar: haha... <3
Moa DeBruin

L

Sen var det väl nån kort tecknad sak i "god morgon sverige" på lördagar. Man var ledig men tvingade sig upp tidigt för att sitta framför tv och glo nåt man inte var intresserad av för att inte missa några minuter tecknat.
Jag är född på 70-talet så det är ännu mer synd om mig... ;)

Svar: haha... the struggle!
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress