Spiderchick

Tillåt mig ranta
Igår hade vår "ej reklam"-lapp blåst bort från brevlådan (Alfrida??) och inom loppet av 2 sekunder såg det ut så här:
 
 
 
 
 
Okej kanske inte två sekunder men lätt inom loppet av 2 timmar. En TJOCK lunta papper. Det är som att reklamutdelaren har stått och lurpassat på vår brevlåda??
 
Det slog mig hur sjukt detta reklamutdelande är. Hur det 2019 kan vara tillåtet att icke ombett mosa ner denna stora mängd papper i folks privata egendom?
 
I mitt fall gick jag raka vägen till återvinningen 100 meter bort och slängde skiten. Postningen var med andra ord totalt onödig och ganska taskig mot miljön. X antal sidor papper producerade i onödan. Träd som fått sätta livet till, företag som betalat pengar och reklamutdelarbil som rullat för ingenting. Dessutom tar det ansenliga minuter av mitt liv att göra mig av med allt papper, minuter jag aldrig får tillbaka. 
 
Jag är 100% FÖR kommunikation och jag tycker exempelvis att reklam som är adresserad och mer personlig är helt okej, den typen består dessutom oftast bara av en sida papper. Men den här typen av spammande pappersreklamen borde förbjudas med hänsyn till miljön. Om inte annat tycker jag att de som VILL ha tjocka luntor med papper nedtryckta i brevlådan flera gånger per vecka kan sätta upp en lapp. Har du inte en lapp på brevlådan så betyder det nej tack. Vore inte det mer rimligt? 
 
Slut på rant.
Adina

Bra rant! :D Håller helt med :)

Adina

Bra rant! :D Håller helt med :)

Elisabet

Ja, innan vi hade satt dit en sån lapp efter flytt förfasades jag också av den enorma mängden reklampapper. Den största andelen verkar komma från matbutiker där man ändå kan läsa reklambladen i butiken. Så onödigt!

Svar: ja det är verkligen helt sjukt.
Moa DeBruin

Anonym

Håller fullständigt med!

Anonym

Vill man ha reklam kan man ladda hem tiendeo . Msn får läsa reklam bladen där

Svar: låter väldigt mycket mer miljövänligt.
Moa DeBruin

Nathalie

Gud jag HATAR reklam!! Så himla onödigt och vem bläddrar ens i massa papper? Jag har en ej reklam på mitt postfack men vissa är så jävla tröga att de pressar in massa ändå 😵

Anonym

Personligt riktad reklam är ju tyvärr slöseri på miljön också. Den är sällan något jag vill ha iaf. Och inte ovanlig med företag som skickar fast dom inte ska. Nej, skippa pappersreklamen helt.


Svar: det klart jag förstår att personligt riktad reklam också tär på miljön, all upptryck papper gör ju det. Men jag kan ändå tycka att det finns en något rimligare tanke bakom. Oftast får du ju det bara om du är medlem i klubben (och är en tillräckligt frekvent kund) och rabatterna är baserade på hur du har handlat tidigare. Jag kan ha behållning av det. Det påminner om det digitala som fungerar på ungefär samma vis rent algoritm-mässigt. Å andra sidan kan jag för min del lika väl ta emot det på sms... Vilt postad massreklam är ju.. Ja. Inte rimligt någonstans. Men jag är naturligtivs också för att all pappersreklam ska försvinna. Alla gånger.
Moa DeBruin

Linda

Jag håller med, så mycket papper som bara slängs helt i onödan!

Svar: ja det är helt sanslöst att man har tillåtelse att posta reklam så här
Moa DeBruin

andrea andren

Jo, jag tycker också det är helt sjukt + man vet ju inte vilket and brevbärarn kommer ifrån så på min dörr står det så här:
En minä haluan:
Moinos
Suklaa kako,
pöllöpylli,
asukaupunki
KIITOS
Det står också på Svenska och Spanska Spanska minns jga inte men på Svenska betyder det:
Jag vill inte ha reklam, chokladbollar,dammsugare,bostadstidningar tack.
Hoppas din julafton, midsommar varit bra. Det har min varit och imorgon är det slut på ldigheten då ska jag upp och jobba.
Tack och kram// Andrea eller: the big mammas hous.:)

Svar: well said! hehe
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress