Spiderchick

Tråkarnas tråkmamma
Jag håller just nu på med tråkarnas tråkmamma-uppgift i min kurs. 
 
 
 
 
 
Jag skriver en... LÄSRAPPORT!
 
Jag ska alltså på ett akademiskt vis rapportera om allt jag har läst och lärt mig under kursens gång. Missförstå mig rätt - jag tycker att det är roligt att reflektera kring vad jag har lärt mig men tydligen måste man ha belägg för sina tankar också?? Och där går jag i klinch med uppgiften. 
 
 
 
 
Huuuuuujeda mig vad tråkigt det är att ange massa referenser hit och dit. På rätt sätt ska man ange dem också. Jag förstår ju att saker måste vara på ett visst sätt men icke desto mindre avskyr jag när saker måste vara på ett visst sätt. Istället för att ange referenser inom parentes vill jag fråga vem som bryr sig? Istället för (Andersson, sida 135) vill jag skriva (vem bryr sig, sida obefintlig). 
 
Men det är tveksamt om jag skulle bli godkänd på den referensgrunden?
 
A ja. Jag har åtta dagar på mig att ta mig igenom det här. Och sen är det bara roliga uppgifter kvar hela våren! Aaaah...
 
Tar ni emot mig på andra sidan uppgiften?? Jag kommer vara utmattad. Men glad.
Anonym

Kände just en oerhörd samhörighet nu då jag tror att jag har läst samma kurs. Vad heter den och var läser du?

Svar: Skriva barnlitteratur vid Linnéuniversitetet
Moa DeBruin

Isabelle

Nu vet jag ju inte vad ni använder för referenstyp, men är det APA rekommenderar jag KI:s guide. Hade inte överlevt utan den!

Svar: vi använder Harvardsystemet (tydligen)
Moa DeBruin

Anonym

Vet känslan, även om jag inte läst samma kurs. Dessa jäkla referenser på egna reflektioner?!

Carola

Alltså, det där med att referera till allt var det jag avskydde med att skriva diverse texter när jag pluggade på universitet. Kan man inte bara få tycka något själv, måste allt ha en grund i någon annans tycke, liksom?! Gah!

Carro

Jag älskar att skriva akademiska texter med referenser. Går i forskningstankar men vet inte riktigt hur jag ska införliva dem... söker information och så men än har ingen doktorandtjänst kommit som passar mitt område.

Svar: om man älskar sådant så är ju forskningsgrejen helt klart ett spår att följa. Hoppas du hittar en passande tjänst! :)
Moa DeBruin

Anonym

Googla harvardguiden, superbra guide i hur man refererar 😊

Svar: tack ska kolla :) ser lite ut som att du uppmanar mig att googla hårvårdguiden ;)
Moa DeBruin

Sanna

Jag kan korrekturläsa den om du vill, kan Harvard utantill 😃

Svar: Får hjälp av en kompis men tack ändå snälla 😄👌🏻
Moa DeBruin

Tantaugustastekopp.wordpress.som

Ah, Byggklossarna. Den läste jag också på universitetet. Hade dessutom dess författare som lärare och uppsatshandledare, fantastisk lärare!

Svar: kul! Boken är bra :)
Moa DeBruin

Anonym

Å förstår dej precis!! Läser engelska 6 o har fått tillbaka min senaste artikel 2 gånger eftersom jag inte refererar på rätt sätt😬😳

Svar: ops... hoppas på tredje gången gillt då! :)
Moa DeBruin

Ellen

Det tar sin tid att lära sig att referera. Jag hade svårigheter med det i början och behöver fortfarande titta på tidigare inlämningar för att påminna mig själv. Men det är del av studierna och nu flyter det på lättare!

Svar: 😊👌🏻
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress