Spiderchick

Våra rörigaste förvaringsutrymmen
Mitt (vårt) mål under 2019 är att organisera förvaringen här hemma. Problemet är inte att vi har för mycket prylar, problemet är att vi inte förvarar sakerna ordentligt. Vi är slarviga helt enkelt. 
 
Våra rörigaste förvaringsutrymmen:
 
Kökssoffan
Här samsas allt från stearinljus och blomvaser till Halloweengrejer och avhuggna ben (ej riktiga). Faktum är att vi brukar lassa den så tung att botten åker ur titt som tätt. Well. Not under 2019. 
 
Garderoben i köket
Egentligen borde den här typen av förvaring förbjudas! Det leder aldrig till något gott. Här samlas allt från lappar från skolan till hårsnoddar, tomma tuggummipaket, ofullständiga kortlekar och limstift torrare än Saharas öken. Dags att reda upp!
 
 
Bild där ni kan se både garderoben och soffan (och en hantverkare som prompt skulle kolla in alla våra skämmiga utrymmen)
 
 
Hurtsen i tvättstugan 
"Vi platsbyggde en hurts i tvättstugan" sa familjen som bodde i huset innan oss. SAY NO MORE sa vi och började genast att knö ner julstjärnor, skridskor, udda vantar och annat random där. 
 
Korgarna i vardagsrummet 
Korgarna kommer bli tuffast att organisera. Här förvarar vi nämligen allt av teknisk karaktär. Förlängningssladdar, ladd-sladdar, USB-sladdar och sladdar vi inte vet vad de går till. Målet är att lyckas organisera detta sladd-gytter utan att själv vilja sladda ut ur hemmet. För gott. 
 
 
 
 
 
 
Önska oss lycka till. 
Anonym

Jag har flyttat runt mycket och bott i många olika bostäder. Min bestämda uppfattning är att man behöver åtminstone en kaosplats, en stor! Annars går det inte att få övriga hemmet att se städat ut ;) Utmaningen är väl att jobba ner det till en (1). 😊 Lycka till!

Svar: hehe jag ska ha det som mål! ;)
Moa DeBruin

Frida

Åh vad jag känner igen mig!!
Har fascinerats hela livet över människor som kan organisera.
Har hört gott om dokumentären "Konsten att städa" med Marie Kondo på Netflix, ska själv kolla upp den och hoppas på ett mer välorganiserat 2019. Lycka till (säger det lika mkt till mig själv;)!

Svar: aha! ska också spana in :) lycka till till oss!
Moa DeBruin

Anna

Åh vill helt enkelt komma till dug och börja organisera. Älskar sånt. Använd Pinterest där har de massor va fiffiga lösningar hur man ska förvara grejer (speciellt elektronik och sladdar :)
Lycka till!

Svar: lucky you som älskar detta! :)
Moa DeBruin

Anonym

Era korgar ser i alla fall bra ut! Just nu (äh, sen ett år tillbaka) ligger mina kablar i en papperspåse från ett bageri ... /hon med jordsäcken i trädgården

Svar: haha love it! <3
Moa DeBruin

Louise

Har du sett instagramkontot lifeinjeneral? Jag funderar på att starta upp deras version i Sverige... ^^ min pojkvän är väl inte lika glad att jag vill organisera allt.

Svar: kollade in kontot nu och LÄGG AV vad organiserat! haha...
Moa DeBruin

Anonym

Rekommenderar KonMari-metoden! Kolla på netflixserien och läs sen hennes bok Konsten att städa och sen är det bara att köra! Har inte gjort exakt allt så som man ”ska” (vikningen t ex) men alltså herre vad skönt att få tacka av saker och bara ha grejer som ger glädje eller som man faktiskt behöver.

Svar: Ska absolut kolla in den serien!
Moa DeBruin

Josefin

Vi måste också organisera.... men först RENSA. Ex den där samlingen starbucksmuggar från olika länder som vi började samla på 2008 som kändes SKITKUL och nu har vi 634534234343 muggar som inte ens är goda att dricka ur?!?

Svar: Jag har också samlat starbucks! Kom dock ej upp i så många. Men enig att dom inte är goda att dricka ur! Ej mina favoriter
Moa DeBruin

Emelie

Tömde en ”garderobs”yta på 1x3,5 m (max) och utsågs till Tetriskung av mina vänner ✌🏼 Det var ”rätt möe skit” på ren västgötska.

Svar: Tetriskung! Fin utmärkelse 😏👑👌🏻
Moa DeBruin

C

Jag råkade se Marie Kondo på Netflix. Gör det inte! Alltså, man får ett sånt begär av att organisera att det liksom slår knut på en själv. Jag åkte till Ikea dagen efter och köpte så mycket småförvaring..sen började jag röja! Herregud så det såg ut! Min sambo undrade liksom hur jag mådde haha. Blev typ helt manisk. Men nu är iaf en del av huset extremt organiserat, sen har andra kaoslådor blivit lite mer kaosiga och så får det nog vara tills jag får nästa ryck. Hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete :)

Svar: Så grymt av dig ändå 😄💪🏻
Moa DeBruin

Anonym

Köksgarderoben kan lätt få vara Hoppets garderob! Vi hade en hoppets låda, men nu när vi flyttade har vi en inbyggd skänk i köket. Den är nu officiellt Hoppets skänk. Alla hushåll behöver en Hoppets *valfri förvaringsplats* där kaoset får frodas och att man aldrig vet vad man kan hitta!

Svar: haha... ja möjligen rimligt.
Moa DeBruin

Linda Mark

Åh jag älskar ju sånt här! Älskar ordning och reda! Det gäller verkligen att hitta ett ”hem” för allt. På det mest logiska/lättillgängliga stället. tex klär man på sig i hallen så ska ju mössorna vara där och inte i barnens rum. Tex. Toffsar har vi som standard samlat i en tom ”tops”-låda i en av lådorna i handfatsbänken i badrummet. Skulle också precis tipsa om ”Marie Kondo”, man lär sig hela tänket. Och även om vi har det mesta i ordning så inspirerades jag till att vika om allas garderober efter hennes metod och vi fick sååå mycket plats över. Sen när man fått allt på rätt plats så gäller det att alla i familjen är med på det, kan nå och att man lägger saker rätt på en gång. Tillslut så förstår ju alla i familjen hur skönt det är när allt ligger där det ska, för då slipper man ju leta efter saker när det är bråttom. Även en ”kvällsstädning”/plock går ju också på 5 min då allt har ett hem. Man behöver aldrig mer grovgöra det igen utan att det räcker med att man bara ruggar lite på ytan i förråden tex vid säsongsskiften och att man då passar på att fixa till lite extra löpande.
Lycka till! :)

Svar: låter fantastiskt så som du beskriver det :)
Moa DeBruin

IA

Mitt "problem" är att jag hittar allt när det ligger i 10 högar runt huset, men när jag städat och organiserat hittar jag inte någonting och måste tänka, tänka..

Svar: 😆😆👌🏻
Moa DeBruin

JHH

Jag älskar att organisera. När jag har energi. Är jag trött och ej har så mycket energi är jag värdelös på det men en pigg dag hade jag gått igång på det 😍

Anonym

Låna prylbanta-boken på biblioteket också och kolla in minimalisterna.se eller deras insta

Amanda

Jävlar i havet vilket stresspåslag jag fick av Life in Jeneral, haha! Speciella "ramar" för att klädhögarna ska ligga snyggt..? Nej någon måtta får det väl ändå vara (apropå onödig plastkonsumtion). Det är skönt (och nödvändigt) att rensa och organisera ibland, men jag brukar finna tröst i en artikel som jag tror IKEA publicerade för ett tag sen. Kontentan var att vi inte nödvändigtvis mår bättre av att vara minimalister utan lika gärna kan ha kvar våra nostalgiska ägodelar (i rimlig mängd) men förvara dem bättre.

Svar: Nä så snyggt skulle jag aldrig palla ha det. Jag är i grunden rätt lat och slarvig så för min del är det nog gott om enkel förvaring som gäller i kombination med rimligt mycket prylar
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress